The Village Україна підбиває підсумки сезону і розповідає про заклади Львова, які почали працювати влітку.

Одеський настрій у Port Wine Bar

відкриття: червень

де: вулиця Валова, 19

коли: 11:00-23:00

Facebook

Винний бар на вулиці Валовій – продовження концепції аналогічного одеського закладу. Тут подають вино у гранених склянках та мідії. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Італійська класика від Limoncello

відкриття: серпень

де: вулиця Лесі Українки, 25

коли: 09:00-23:00

Facebook

Заклад від власників ресторації «Крива Липа» зібрав у лаконічному меню лише класичні позиції: сніданки, кілька видів пасти та салатів, кілька італійських десертів, а також непоганий вибір вина і широку коктейльну карту. Усе це подають в інтер’єрі яскравого лимонного кольору.

Риба та м’ясо з вуличного грилю у «Балканському дворику»

відкриття: червень

де: вулиця Городоцька, 243

коли: 12:00-00:00

Facebook

Ресторан балканської кухні на віддалі від центру. Тут подають багато страв з грилю, зокрема різні види риби та традиційні страви балканських країн (чевапчичі, плескавіца). Доповнюють їжу класичними алкогольними коктейлями та ракією. Меню ресторану укладав шеф-кухар з Сербії, а безпосередній керівник кухні закладу їздив на навчання до цієї країни.

Кольорові вареники у другій «Marusя»

відкриття: червень

де: проспект Тараса Шевченка, 5

коли: 09:00-22:00

Facebook

Друга «Маруся» від власників однойменного закладу на проїзді Крива Липа та кафе «Цукор». У меню – ті самі кольорові вареники ручного ліплення з додатками та соусами, а також салати і лимонади. Всі страви подають в одноразовому паперовому посуді.

Кафе !Fest Coffee Mission на території !FESTrepublic

відкриття: червень

де: вулиця Старознесенська, 24-26

коли: 09:00-18:00

Facebook

На заводі !FESTrepublic тепер готують виключно свіжообсмажену каву. Тут можна скуштувати як класичні кавові напої, так і різні види альтернативи з зерен, обсмажених у кавовій лабораторії, котра розташована буквально по той бік зали від бару. До кави подають тістечка з кондитерського цеху компанії.

Дьонери замість плову у Doner&Burger

відкриття: червень

де: площа Соборна, 17

коли: 10:00-23:00

Facebook

Doner&Burger – перезапуск проекту Plovehouse, який працював на тому ж місці на Соборній з минулої осені. Замість плову тепер тут подають страви турецької кухні: дьонери, піде і лахмаджун. Окрім того, тут можна скуштувати бургери, супи та східні солодощі. Усі страви є можливість замовити з собою – для цього на першому поверсі облаштували зону to go.

Свинина та міцні напої у пабі «Феркель»

відкриття: червень

де: вулиця Леся Курбаса, 4

коли: 11:00-23:00

Facebook

Паб на вулиці Курбаса, назва якого з німецької означає «порося» – тому в меню закладу чимало страв зі свинини. Окрім того, пропонують закуски до пива: наприклад, варених раків. Водночас у «Феркелі» є міцні алкогольні напої – на кшталт джину та віскі. Є в меню й кілька видів вина та десерти.

Вино та співочі офіціанти у SAFE

відкриття: червень

де: вулиця Листопадового чину

коли: 12:00-00:00

Facebook

Ресторан при готелі Bank відкрили в червні. Тут подають страви з авторського меню, які можна скуштувати у форматі дегустаційних сетів. У закладі є кондитерська майстерня та винна карта на 270 позицій. Розважають гостей шоу-програмою від співочих офіціантів.

Чизкейки та сніданки у Cheese Bakery

відкриття: липень

де: вулиця Джерельна, 30

коли: 09:00-20:30

Facebook

Кондитерська неподалік ТЦ «Форум Львів» – новий етап розвитку маленького проекту, засновники якого готували чизкейки та торти на замовлення. Тепер це невеликий заклад, у якому подають солодощі та напої. Невдовзі планують готувати сніданки, сендвічі та салати.

Обід-фуршет у «Open.швидкий ресторан»

відкриття: липень

де: вулиця Гнатюка, 5

коли: 08:00-21:00

Facebook

Третій заклад під назвою Open відкрили на вулиці Гнатюка, неподалік університету імені Івана Франка. Формат залишився незмінним: обирайте готові страви та платіть за вагу порції, яку склали власноруч. Меню регулярно змінюють, додаючи сезонні страви. Усю їжу можна запакувати з собою.

Знижки для поліцейських у «Майстерні пончиків»

відкриття: липень

де: вулиця Володимира Винниченка, 6 (площа Митна)

коли: 08:00-21:00

Facebook

Франшиза монопродуктового проекту з Запоріжжя. Тут подають пончики з різноманітними додатками та начинками, а також напої до них. Поліцейським пропонують знижку 15%. Усі пончики пакують у картонні коробки, які зручно брати з собою.

Дві нові локації Salalat

відкриття: липень-серпень

де: вулиця Чехова, 31, вулиця Лукаша, 5

коли: 08:00-20:00

Facebook

За літо мережа Salalat відкрив дві нові точки: на вулицях Чехова та Лукаша. Заклади невеликі за площею, а меню там дещо коротше, ніж в першому Salalati, що на проїзді Крива Липа. Однак є найпопулярніші позиції пасти та салатів, а також кава на рослинному та безлактозному молоці.

Книжки та мистецький дворик від «Альтернативної кави»

відкриття: серпень

де: проспект Тараса Шевченка, 14 (книгарня Книжковий лев)

коли: з 09:00 до 21:00

Facebook

Альтернативна кава вперше вийшла за межі формату кіоску, щоб співпрацювати з книгарнею «Книжковий лев». Меню незмінне: класичні кавові напої та альтернатива і печиво. Однак тепер можна смакувати їх, читаючи книжку на підвіконні або у мальовничому дворику, розглядаючи картини на стінах.

Рибне меню та пельмені у Fisher

відкриття: серпень

де: вулиця Модеста Менцинського, 5

коли: 10:00-22:00

Facebook

Кафе з акцентом на рибних стравах відкрив ветеран АТО Сергій Бондарук. Окрім риби, тут подають кілька видів салатів, пельмені, австрійський шніцель та курячі нагетси. Будь-яку рибу можуть приготувати не лише за рецептом з меню, але й на пару, запекти чи обсмажити. У майбутньому власники планують додати страви з морепродуктів.

Фастфуд в центрі міста в Ozzy

відкриття: червень

де: площа Ринок

коли: 09:00-02:00

Facebook

Цей фастфуд на площі Ринок – другий проект від власників однойменного закладу у Чернівцях. Подають бургери, роли в лаваші, нагетси, картоплю фрі та пончики. В Ozzy регулярно проводять акції на зразок «купи дві страви і отримай напій у подарунок» та розіграші призів у соцмережах.

Фото: обкладинка – Doner&Burger; 1 – Port Wine Bar; 2 – Limoncello; 3 – «Балканський дворик»; 4 – «Marusя»; 5 – !Fest Coffee Mission; 6 – Doner&Burger; 7 – «Феркель»; 8 – SAFE; 9 – Cheese Bakery; 10 – «Open.швидкий ресторан»; 11 – «Майстерня пончиків»; 12 – Salalat; 13 – «Альтернативна кава»; 14 – Fisher; 15 – Ozzy