The Village Україна розповідає про сім закладів, які закрили на ремонт, але які обіцяють повернутися.

Де: вулиця Басейна, 2-А

Facebook

Заклад Cafe Select Eatery відкрили у вересні 2017 року. У червні він перейшов на «літній» режим роботи – з роботою тільки у форматі вечірок на вихідних. У липні стало відомо, що власник закладу Дмитро Журавель перезапустить його з новими партнерами – співзасновниками Kyiv Academy of Media Arts Сергієм та Анною Вовк. Очікується, що заклад відновить роботу у вересні – за рік після відкриття. Робоча назва – Cafe Selecta.

Де: бульвар Шевченка, 1

Facebook

Раменна Slurp від співзасновника бару Loggerhead Владислава Максимова і шеф-кухаря Tin Tin Євгена Мензелевського розпочала роботу в листопаді 2017 року. Улітку заклад пішов на «в’єтнамські канікули» – тимчасово припинив роботу. «У сучасному світі їжа, на жаль, не є головним. Хайповість і трендовість важить набагато більше», – коментує співвласник Євген Мензелевський. Очікується, що заклад відновить роботу восени.

Де: вулиця Станіславського, 2/5; вулиця Мечникова, 7;

Facebook

У 2017 році одеська мережа кафе Make My Cake, відомих серед іншого за макаронами, відкрила два заклади у Києві – кафе на Мечникова і ресторан на Станіславського. У липні дві точки припинили роботу. За словами співзасновників Олега Ніколаєва та Вікторії Гладченко, причиною стала організація виробництва макаронів на базі закладу поблизу станції метро «Хрещатик». У такий спосіб хочуть розширити асортимент десертів. Очікується, що заклад на «Кловській» відновить роботу до 24 серпня, а інший – у вересні.

Де: вулиця Шота Руставелі, 16-А

Facebook

Ресторан Holy Chick відкрили у жовтні 2017-го. Улітку заклад тимчасово припинив роботу. Повернутися ресторан на Шота Руставелі повинен з оновленою концепцією. Займається його розвитком Валерій Созановський (The Cake). На дверях закладу повісили повідомлення – «На цьому місці міг би бути ваш ресторан, але буде наш! З 1 вересня і надовго».

Daily Fish Cafe

Де: вулиця Велика Васильківська, 48

Facebook

Демократичний рибний ресторан Daily Fish Cafe поблизу станції метро «Олімпійська» припинив роботу 27 липня. Причина – реконструкція приміщення. Наразі у кафе не визначили точної дати відновлення роботи.

«Глінтвейня»

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Facebook

Моноформат глінтвейну «Глінтвейня» на Бессарабському ринку припинив роботу влітку. «Наразі ми виправляємо технічні моменти, пов’язані з особливістю Бессарабського ринку», – кажуть у закладі. Повідомлялося, що заклад відновить роботу 1 серпня. Утім, у серпні заклад не повернувся – сподіваються запрацювати у вересні.

«Культура споживання»

Кав’ярня «Культура споживання» відкрила двері минулого літа. Окрім кави, у закладі подавали десерти і вино, а також влаштовували лекції та інші заходи. 27 липня у кав’ярні на Шота Руставелі провели прощальну вечірку: там повідомили, що заклад шукає нову локацію. Наразі команда перебуває в процесі пошуку нового місця.

ОБКЛАДИНКА: Сергій Вовк

Фото: 1 – Сергій Вовк, 2, 3 – Таїсія Куденко, 4 – Володимир Шуваєв для The Village Україна, 5 – Daily Fish Cafe, 6 – «Глінтвейня», 7 – «Культура споживання»