The Village Україна підбиває підсумки липня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місті.

Італійський ресторан Il Riccio з літньою терасою

Формат: ресторан

Де: Контрактова площа, 8

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Il Riccio – італійський ресторан із терасою у внутрішньому дворі на Подолі. У меню – італійська кухня зі ставкою на рибу та морепродукти. Розташували заклад на понад 200 посадкових місць у колишній кожум'яцькій майстерні на Контрактовій площі. Загальну концепцію вписали в історичний контекст – зі ставкою на шкіру та натуральне дерево. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Charlatan Cafe від засновників «Алхіміка»

Формат: кафе

Де: вулиця Шота Руставелі, 12

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Charlatan Cafe – це міське кафе, розташоване над баром Alchemist на Шота Руставелі. Відкрили заклад власники «Алхіміка» – щоб зустрічати гостей не лише із коктейлями, а й із повноцінними сніданками, обідами та вечерями. За кухню у Charlatan Cafe відповідає Дарія Гросіцька – переможниця телевізійного проекту «Пекельна кухня». У меню серед іншого сніданки, страви на відкритому вогні та коктейлі. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Найбільший японський ресторан України Fujiwara Yoshi

Формат: ресторан

Де: вулиця Драгомирова, 11

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Fujiwara Yoshi – третій ресторан японського шеф-кухаря Йошихіро Фудзівари в Україні. Це найбільший японський ресторан у країні та один із найбільших у Східній Європі, кажуть у закладі. За інтер’єр закладу відповідала архітектурна майстерня Sergey Makhno Architects. На 1000 м² знайшли місце для японського гриля робата, кімнат-татамі та літньої тераси. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Флорентійська кухня в ресторані Flo

Формат: ресторан

Де: вулиця Пирогова, 4/26

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Flo – це італійський ресторан від шеф-кухарки з Флоренції поблизу станції метро «Університет». У меню Крістіна Коппіні поєднує актуальну італійську кухню та локальні продукти. Тож ціни в ресторані називають демократичним для цього сегменту. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Авокадо-бургери і кальян в Avocado

Формат: кафе

Де: вулиця Інститутська, 26/6

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Avocado – нове кафе з авокадо в основі концепції на колишній локації «Кіфлика» на Інститутській. Зокрема, у закладі радять скуштувати авокадо-бургери з авокадо замість хліба. Avocado працює на двох поверхах будівлі. На першому поверсі – ресторан із близько 50 посадковими місцями. Своєю чергою, у підвалі протягом місяця відкриють більш містку залу для кальяну. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Нова «Чорноморка» на Лук’янівці

Формат: екокрамниця з морепродуктами

Де: вулиця Мельникова, 83-А

Коли: 11:00-23:00

Facebook

«Чорноморка» – мережа ресторанів та екологічних крамниць з морепродуктами. Нова точка мережі – на Лук’янівці, напроти Інституту журналістики КНУ. У меню – супи, основні страви та салати. Зокрема, серед позицій – одеський форшмак, тюлька з картоплею, ікра щуки, пасти та салати з морепродуктами,  чорноморська юшка. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Турецький ресторан Pasha на Шота Руставелі

Формат: ресторан

Де: вулиця Шота Руставелі, 16-А

Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Pasha – ресторан турецької кухні із шеф-кухарем з Туреччини. У закладі готують традиційні страви національної кухні і страви на відкритому вогні, а також пропонують алкоголь і кальян. Розташований заклад на другому поверсі будинку, у якому працює івент-хол Bel’etage. Запрошують у закладі й на літню терасу. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Gypsy Bar у кінотеатрі «Ліра»

Формат: театральний бар

Де: вулиця Велика Житомирська, 40

Коли: 10:00-22:00 (з неділі по середу), 10:00-23:00 (з середи по суботу)

Facebook

Gypsy Bar – перезапуск театрального бару у кінотеатрі «Ліра» біля Львівської площі. Назва закладу є посиланням на творчість сербського музиканта і кінорежисера Еміра Кустуріци. В основі меню – страва чаро, що дослівно з ромської перекладається як тарілка. Щоп’ятниці тут влаштовують творчі вечори – концерти та поетичні читання, кінопокази. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Морепродукти з Одеси у «Рыба-Пила»

Формат: рибний бар

Де: вулиця Велика Васильківська, 112

Коли: 10:00-00:00

Facebook

«Рыба-Пила» – новий рибний бар на Великій Васильківській від ресторанного холдингу Bulldozer Group, представленого у Києві брендами Guramma Italiana та Eshak. Особливість закладу – морепродукти до закладу щодня доставляють з Одеси. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кафе «Капці» на Голосіївському проспекті

Формат: кафе

Де: Голосіївський проспект, 58-А

Коли: 08:30-23:00

«Капці» – локальне кафе на Голосіївському проспекті. Розташували його у житловому комплексі між станціями метро «Голосіївська» та «Деміївська». У меню паста, бургери, а також супи, салати і закуски. Окремо – пропозиції сніданків. Нещодавно у закладі з’явилися попсікли Mr.Pops. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кримські чебуреки «Софра» на «Олімпійській»

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 92

Коли: 10:00-21:00

Facebook

«Софра» – це мережа точок із кримськими чебуреками. Тепер скуштувати чебуреки чи антики можна не тільки на Житньому ринку і Кловському узвозі, а й поблизу станції метро «Олімпійська». У меню – чебуреки, янтики з начинками з сиру і м’яса, зокрема баранини. Також тут подають айран. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Нова «Розумна кава» на Дорогожичах

Формат: кав’ярня

Де: БЦ Regus, корпус 1-А, вулиця Теліги, 7

Коли: 09:00-18:00

Facebook

«Розумна кава» – мережа закладів із кавою та українським вином. Нову точку мережі відкрили поблизу станції метро «Дорогожичі», здебільшого вона обслуговує працівників бізнес-центру. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Фото: обкладинка – Анна Бобирєва для The Village Україна, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 3 – Fujiwara Yoshi, 4 – Flo, 5 – Avocado, 6 – «Чорноморка», 7 – Pasha, 8 – Gypsy Bar, 9 – «Рыба-Пила», 10 – Анна Шакун для The Village Україна, 11 – «Софра», 12 – «Розумна кава»