The Village Україна підбиває підсумки червня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

Міське кафе «Білий шум» на Подолі

Формат: кафе

Де: Bursa, 1-й поверх, вулиця Костянтинівська, 11

Коли: 07:00-23:00

Facebook

«Білий шум» – нове міське кафе в готельному комплексі Bursa. Як керівні партнери за заклад відповідають співзасновники мережі кондитерських Make My Cake Олег Ніколаєв, Вікторія Гладченко та Анна Бахонько. Кафе забезпечує сніданками постояльців готелю, але відкрите для всіх гостей. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Натуральне вино у шоурумі Frank Wines

Формат: шоурум

Де: вулиця Франка, 4

Коли: 11:00-20:00

Facebook

Frank Wines – шоурум натурального вина на вулиці Івана Франка. «Це вино також називають органічним, артизанальним чи біодинамічним. Я називаю це «вином, з мінімізацією втручання» – і на рівні грядки, і на рівні погреба», – пояснює співзасновник Роман Захаров. У закладі можна вибрати натуральне вино з Італії та провести дегустацію. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Морепродукти у «Чорноморці» на Подолі

Формат: шоурум

Де: вулиця Ярославська, 5/2

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Новий заклад мережі екологічних крамниць «Чорноморка» на Подолі. Раніше у Києві мережа працювала на Солом’янці та на лівому березі. «Свіжий чорноморський та середземноморський улови: мідії, креветки, рапани, барабуля та устриці, які можна придбати та або з’їсти на місці – у печі чи на дров’яному мангалі», – кажуть у закладі. У меню, зокрема, супи, основні страви та салати.

Бари


Бар «1818» на даху готельного комплексу Bursa

Формат: бар

Де: Bursa, 6-й поверх, вулиця Костянтинівська, 11

Коли: 16:00-02:00

Facebook

«1818» – бар на даху готельного комплексу Bursa. Назва «1818» є посиланням на рік відкриття історичної будівлі на вулиці Костянтинівській, у якій працює Bursa. У стартовому меню п’ять видів коктейлів, що коштують по 180 грн. Серед іншого радять скуштувати Skinos Tonic – класичний джин-тонік, у якому джин замінили на традиційний грецький напій скінос. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Коктейлі Khreschatyk і Gorodetskiy у барі Check-In Kyiv

Формат: бар

Де: вулиця Хрещатик, 15/4 (вхід з вулиці Городецького)

Коли: 20:00-02:00

Facebook

Check-In Kyiv – секретний бар ресторану Chicken Kyiv, який тепер працює як окремий заклад. «Бар розташований на першому поверсі ресторану Chicken Kyiv, а вхід в нього замаскований під гардероб. Щоб потрапити всередину, потрібно зробити чекін у будь-якій із соціальних мереж», – розповідають у барі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Вино, сидр і хот-доги по 28 грн у барі «Цветочная мафия»

Формат: бар

Де: вулиця Володимирська, 69

Коли: 09:00-22:00 (з понеділка по суботу), 12:00-21:00 (неділя)

Facebook

«Цветочная мафия» – демократичний бар в однойменному квітковому магазині на Володимирській. Особливість формату – усі напої коштують по 28 грн. Серед пропозицій бару – вино, сидр, коктейль Aperol Spritz, цитрусовий чай, а також хот-доги. На запитання The Village Україна, чи вплинула на ціноутворення цінова політика закладу «Білий налив», у барі «Цветочная мафия» відповіли: «Це ми їх так тролимо». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Пиво і наливка по 19 грн у барі «Останньої барикади»

Формат: бар

Де: майдан Незалежності, поблизу Лядських воріт

Коли: 10:00-00:00

Facebook

Новий бар мистецького-гастрономічного простору «Остання барикада» в демократичному форматі. «Знайти бар значно легше, ніж «Останню барикаду» – шукайте скляний купол серед фонтанів на майдані Незалежності», – розповідають у Cім’ї ресторанів Дмитра Борисова. У барі дві позиції, обидві коштують по 19 грн. Зокрема, пропонують світле пиво та яблучну наливку. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

«Оселедець за рецептом Джона Траволти» у барі Crazy Quentin

Формат: бар

Де: вулиця Хмельницького, 32

Коли: 11:00-23:00 (з понеділка по четвер), 11:00-03:00 (з п’ятниці по неділю)

Facebook

Crazy Quentin – новий бар із тематикою фільмів Квентіна Тарантіно на Хмельницького. Зали, зокрема, присвячені стрічкам «Скажені пси», «Кримінальне чтиво» та «Убити Білла». У меню – акцент на сніданки: їх подають протягом усього дня. Cеред іншого – улюблений сніданок Тарантіно. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Їжа, напої та кіно у просторі Dvor76

Формат: простір

Де: вулиця Велика Васильківська, 76-Б

Коли: 12:00-00:00

Facebook

Dvor76 – простір у дворику, де планують проводити кінопокази, майстер-класи і тематичні вечірки. Розташували заклад неподалік станції метро «Олімпійська» – на платформі шоуруму декору та посуду Villa Decor. У закладі готують каву, лимонади, сезонні салати і смузі. Поки у меню Dvor76 лише еспресо та американо, однак невдовзі список кавових напоїв планують доповнити. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кав’ярні


Кав’ярня Coffee Kiosk на Русанівці

Формат: кав’ярня

Де: Русанівський бульвар, 12

Коли: 08:00-22:00 (з понеділка по п’ятницю), 09:00-22:00 (вихідні)

Facebook

Coffee Kiosk – нова кав’ярня на Русанівському бульварі. Це вже другий заклад Coffee Kiosk, відкритий у цьому районі, але перший – у форматі кав’ярні. У кавовій карті – кавові напої на еспресо та альтернатива. Особливість – фільтр-каву подають у форматі «плати один раз – пий скільки хочеш». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Дві нові точки «Розумної кави»

Формат: кав’ярня

Де: проспект Перемоги, 22; Охтирський провулок, 7

Коли: 08:00-20:00

Facebook

Мережа «Розумна кава» відкрила дві нові точки поблизу станцій метро – на Політехнічному інституті та Васильківській. На КПІ точка працює у приміщенні магазину «Вудхарт». Як і з іншими закладами мережі, спеціалізація не лише на каві, а й на українському вині. Детальніше – у новині The Village Україна.

Кава і сніданки в Innache Coffee Bar на Лук’янівці

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Коперника, 3

Коли: 08:00-20:00

Facebook

Innache Coffee Bar – нова кав’ярня поблизу станції метро «Лук’янівська». У кавовій карті закладу класичні кавові напої еспресо, капучино, лате і флет-вайт. З альтернативних видів заварювання кави пропонують пуровер. Також у карті є раф, чай, какао і сезонний напій. До напоїв пропонують сендвіч із шинкою та крем-сиром, а також кекс із журавлиною від Sapiga Bakery. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кава і вино в Coffee and the City

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Саксаганського, 118

Коли: 07:50-22:10

Facebook

Coffee and the City – нова кав’ярня на Саксаганського поблизу бульвару Шевченка. У закладі готують класичні кавові напої, лимонади, вино та десерти. Найближчим часом у меню обіцяють додати сніданки, круасани, а також салати й десерти власного приготування. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кав’ярня «1991 – місце вільних людей» на Подолі

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Межигірська, 56

Коли: 08:00-22:00 (з понеділка по п’ятницю), 10:00-22:00 (субота)

Facebook

«1991» – нова кав’ярня поблизу станції метро «Тараса Шевченка». Вибір назви пов’язаний із роком проголошення незалежності України. У закладі пропонують каву, а також салати, сендвічі і десерти. Крім того, у кав’ярні анонсують регулярні міні-виставки фотографій з експедицій проекту Ukraїner. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Фото: обкладинка, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 3 – «Чорноморка», 4 – Наті Авдєєва для The Village Україна, 5 – Сім’я ресторанів Дмитра Борисова, 6 – «Цветочная мафия», 7 – Сім’я ресторанів Дмитра Борисова, 8 – Crazy Quentin, 9 – Dvor76, 10 – Coffee Kiosk, 11 – «Розумна кава», 12 – Innache Coffee Bar, 13 – Coffee and the City, 14 – «1991»