The Village Україна розповідає про головні заклади, які розпочали роботу у Львові навесні.

Tisto

формат: ресторан

відкриття: березень

де: вулиця Староєврейська, 8

коли: 09:00-00:00

facebook

Нова піцерія-пастерія на Староєврейській від засновників бару «БудьMore». Основними продуктами тут є страви з тіста, а саме – паста і піца з дров’яної печі. За процесом приготування можна спостерігати із зали. Також у закладі подають коктейлі в пляшечках, які можна взяти з собою.

«36По»

формат: ресторан

відкриття: березень

де: площа Ринок, 36

коли: 12:00-02:00 (пивний ресторан і ресторан нової української кухні), 17:00-00:00 (рибний ресторан)

facebook

П’ятиповерховий ресторан на площі Ринок, у якому поєднали кілька концепцій. Перші два поверхи займає пивний ресторан з десятьма видами пива власного виробництва. На третьому поверсі працюють рибний ресторан і винна кімната. На четвертому і п’ятому поверхах подають авторські страви нової української кухні. У закладі дві дитячі кімнати, одна з яких є міні-рестораном, а друга – вертикальним кінотеатром. Також у «36По» знайшли місце для акваріума з живими акулами. Заклад отримав назву на честь Юзефа Понятовського, який певний час володів цією кам’яницею.

OMNOMNOM

формат: кафе

відкриття: березень

де: вулиця Римлянина, 10

коли: 10:00-22:00

facebook

Львівські франчайзі Vegano Hooligano торік вирішили відмовитися від франчайзу і відкрити кафе на тому ж самому місці, повністю змінивши концепцію, інтер’єр та назву. OMNOMNOM залишився вегетаріанським закладом, однак в асортименті з’явилися вино і кава від «Світу кави». Тепер тут більше посадкових місць. Також додали музику на вінілових платівках і почали проводити вечірки.

«Альтернативна кава»

формат: кав’ярня to-go

відкриття: березень; квітень;

де: проспект Свободи, 1/3; перетині вулиць Менделєєва та Франка;

коли: 08:00-21:00 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)

Навесні розпочали роботу два нові кіоски від «Альтернативної кави». Концептуально вони не відрізняються від тих, що розташовані на вулиці Дорошенка та Київській. Подають еспресо та напої з молоком на його основі, а також каву, приготовану альтернативними методами. До них – випічка від пекарні «Сам Смак» і домашніх майстрів. Над дизайном кіосків працювала Іра Полянська. Як і на попередніх локаціях, час від часу тут влаштовують вуличні вечірки. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Punkt

формат: міське кафе

відкриття: березень

де: вулиця Лесі Українки, 33

коли: 09:00-23:00

facebook

Міське кафе від засновника закладів «Корки та крихти» та Deliсateka. Сніданки тут подають увесь день, а з 09:00 до 11:00 до кави додають безкоштовний сніданок. В основному меню є сендвічі, салати та перші страви. Після гастрономічної колаборації з київським Bistro Bistro додали ще й хот-доги. Також у закладі регулярно проводять Punkt Meeting – зустрічі з цікавими людьми. У підвалі закладу – невеликий бар. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Grand Solie

формат: ресторан

відкриття: березень

де: проспект Свободи, 13

коли: 07:00-23:00

facebook

Ресторан оновленого «Гранд-Готелю», який відкрили наприкінці березня. Його шеф-кухарем став Олексій Чумовицький. У закладі готують страви європейської кухні, які подають як у форматі звичних сніданків та обідів, так і для святкових бенкетів. У червні розпочне роботу літня тераса ресторану.

«Це фалафель, крихітко»

формат: стритфуд

відкриття: квітень

де: вулиця Староєврейська, 10

коли: 11:00-22:00 (з понеділка по п’ятницю), 11:00-23:00 (вихідні)

facebook

Оновлений стритфуд на Староєврейській. Раніше на цій локації був заклад «Жовтий віслюк», але нові власники змінили концепцію і назву. Тепер тут подають лише вегетаріанські страви: фалафель і три види хумусу. Запивати страви пропонують лимонадом власного приготування або Club-Mate. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Cannoli Wine Club

формат: винний бар

відкриття: квітень

де: вулиця Федорова, 12

коли: 09:00-23:00

facebook

Винний бар, у карті якого понад 100 позицій вина. Шість із них щодня доступні на розлив. Його радять доповнити солодкими чи солоними італійськими трубочками канолі. Також тут подають сніданки, супи та інші гарячі й холодні закуски. Крім того, у закладі пропонують різноманітні сири.

Capriccio

формат: ресторан

відкриття: квітень

де: проїзд Крива Липа, 9

коли: 11:00-23:00

facebook

Власники називають Capriccio «закладом, у якому готують справжню домашню італійську кухню». У меню лише класичні італійські страви, їх поєднали з популярними коктейлями. Окрасою інтер’єру стала відкрита цегляна кладка та великі вікна.

MolodoZeleno

формат: гастропаб

відкриття: травень

де: вулиця Джерельна, 20

коли: 11:00-02:00

facebook

Новий заклад неподалік ТЦ «Форум» вміщує понад 200 осіб, ще додаткові 90 місць – на літній терасі. Засновників надихнули фестивалі вуличної їжі з демократичною атмосферою, музикою, їжею та пивом. В інтер’єрі використали вуличні елементи: бетон, бруківку, ретро-гірлянди, фанерні подіуми та багато зелені. Дизайн розробила команда Слави Балбека 2B.Group. Меню займався Олексій Якутов. Основою кухні стало м’ясо, для цього на вулиці встановили двометровий аргентинський гриль. У барі пропонують власні три сорти пива, авторські коктейлі, вино та лимонади. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Kazzka

формат: піцерія

відкриття: травень

де: вулиця Лесі Українки, 33

коли: 10:00-23:30

facebook

Ще один новий проект Костянтина Форкера, засновника Deliсateka. Цього разу – монопродуктовий формат неаполітанської піцерії. Тісто для неї ферментують щонайменше півтори доби, аби в результаті отримати піцу з пухкими бортиками. У меню є вісім видів цієї страви, а також антіпасті й десерти. Пити пропонують каву та вино – для цього зібрали колекцію різнобарвних келихів. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Budzzini

формат: кафе

відкриття: травень

де: вулиця Дорошенка, 8

коли: цілодобово

facebook

Міське кафе на вулиці Дорошенка – четвертий заклад Gazda Group та другий з однойменною назвою. Тут подають піцу, пасту, бургери, супи та салати. Також у меню фірмові лаваші. Серед напоїв переважає алкоголь: вино, коктейлі, наливки та пиво. Але можна знайти й квас, узвар, чаї та каву. Заклад працює цілодобово.

Garage 04

формат: паб

відкриття: травень

де: вулиця Леся Курбаса, 4

коли: 13:00-23:00

facebook

Новий паб на пішохідній вулиці Леся Курбаса. Спеціалізація – розвага гучних компаній. У меню пиво та закуски до нього, стейки, а також міцний алкоголь. У закладі регулярно транслюють футбольні матчі.

«Фляшка Кляйна»

формат: ресторан

відкриття: травень

де: проспект Свободи, 25 (вхід через браму)

коли: 12:00-00:00

facebook

Концептуальна ресторація певний час працювала на вулиці Вірменській, а тепер повернулася за новою адресою. Фірмові страви, напої та незліченні пляшки Кляйна можна знайти на проспекті Свободи. У меню гарячі та холодні закуски, бургери, а також страви з гриля. Є чималий вибір вина та фірмові коктейлі.

StreetV

формат: кафе

відкриття: квітень

де: вулиця Васильківського, 9

коли: 08:00-20:00

facebook

Ще одне кафе за межами центру міста, неподалік вулиці Героїв УПА. Тут пропонують каву та чаї, сендвічі, брускети і пасту. З 12:00 до 15:00 тут діють бізнес-ланчі: на суп дня та пасту або сендвіч – знижка 10%.

«Зелений змій»

формат: гастропаб

відкриття: квітень

де: вулиця Вірменська, 3/3

коли: 10:00-23:00

facebook

Власники звуть цей заклад «лаБАРаторією львівського смаку». Тут подають страви львівської кухні та незвичні напої. Наприклад, абсент, зелене пиво та сім видів зелених настоянок.

«Говорить Львів»

формат: ресторан

відкриття: травень

де: вулиця Вагова, 9

коли: 10:00-23:00

facebook

Новий ресторан неподалік Оперного театру. З 10:00 до 12:00 тут подають сніданки, серед яких гофри, брускети та спаржа. Решту часу можна смакувати холодні закуски та салати, два види супів і гарячі страви з риби, птиці й телятини.

Фото:  1 – Tisto, 2 – «36По», 3 – OMNOMNOM, 4 – «Альтернативна кава», 5 – Punkt, 6 – Grand Solie, 7 – «Це фалафель, крихітко», 8 – Cannoli Wine Club, 9 – Capriccio, 10 – MolodoZeleno, 11 – Kazzka, 12 – Budzzini, 13 – Garage 04, 14 – «Фляшка Кляйна», 15 – StreetV, 16 – «Зелений змій», 17 – «Говорить Львів», обкладинка – Grand Solie