The Village Україна підбиває підсумки травня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Курка-карі у Balu на Великій Житомирській

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Житомирська, 27

Коли: 09:00-23:00

Facebook

Balu – Indian Food and Drinks – нове кафе з індійською кухнею на Великій Житомирській. Засновником закладу є співвласник індійського ресторану «Гімалаї» Яшві Тріпатхі. Концепцію Balu він описує як «автентична кухню у форматі кафе». Подають на колишній локації Yummy Mummy курку під соусом карі та сир панір власного виробництва. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Міське кафе «Трішки більше» на Золотих воротах

Формат: кафе

Де: вулиця Володимирська, 40/2

Коли: 07:55-23:00

Facebook

«Трішки більше» – це нове міське кафе поблизу станції метро «Золоті ворота». «Смачні бранчі, розумні ціни, сезонний розгуляй смаку, зручна тераса та ще трішки більше», – описують заклад у «Трішки більше». Серед основних страв – бургери, котлета по-київськи з пюре і локшина. Також пропонують піцу, а також супи і салати. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Азійська кухня і коктейлі у Mai Satai на Воздвиженці

Формат: сатай-бар

Де: вулиця Воздвиженська, 51

Коли: 12:00-02:00

Facebook

Mai Satai – новий заклад із азійською кухнею на Воздвиженці. Тут готують традиційну страву Південно-Східної Азії сатаї, а також рамен. Відкрили Mai Satai чотири партнери – суддя телепроекту «Мастер Шеф» Дмитро Горовенко, шеф-кухарка Юлія Нєврузова, власниця ресторану «Амстер-Дамстер» Альона Дрючина та автор ідеї сатай-бару Олексій Ільченко. Офіційне відкриття – на початку червня. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Індійська кухня у Saravsari на Львівській площі

Формат: кафе

Де: Львівська площа

Коли: 13:00-22:00 (тестовий режим)

Facebook

Saravsari – новий заклад від засновників кафе «Альтруїст» з акцентом на індійську кухню. За словами керівників Saravsari, вони не претендують на автентичність індійської кухні. Утім, бренд-шефом закладу є носій культури з Індії. Серед іншого у Saravsari подають сир панір у червоному соусі з рисом. В інтер’єрі колишньої локації Dragee – червоні тони та речі з ринків Гоа. Офіційне відкриття закладу запланували на початок червня. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Морозиво «Валь-де-Валь» на Великій Васильківській

Формат: кафе

Де: вулиця Велика Васильківська, 132

Коли: 11:00-20:00

Facebook

«Валь-де-Валь» – нове кафе з морозивом поблизу станції метро «Либідська». Це третій заклад мережі – після локацій поблизу Національного цирку та Пейзажної алеї. У новому закладі такий самий асортимент морозива, як і в інших локаціях «Валь-де-Валь». Серед іншого пропонують смаки «ваніль», «шоколад», «кава», «крем-брюле» і «горіх». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

М’ясо від українських фермерів у Carnivora на Нижньому Валу

Формат: магазин, кулінарі, кафе-бар

Де: вулиця Нижній Вал, 13-Б

Коли: 09:00-21:00

Facebook

Carnivora – новий заклад, що поєднує формати крамниці фермерського м’яса, кафе-бару та кулінарії. Це третій заклад мережі у Києві. Особливістю закладу на Подолі стане повноцінний гриль-бар. Посеред зали облаштують мангал із вугіллям, на якому смажитимуть м’ясо. Похідним від цього є новий продукт Carnivora – шаурма. Офіційне відкриття відбудеться у червні. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Пелікани і морепродукти в Il Pellicano на проспекті Перемоги

Формат: ресторан

Де: проспект Перемоги, 26-А

Коли: 10:00-23:00

Facebook

Il Pellicano – новий заклад із європейською кухнею на проспекті Перемоги. Двоповерховий ресторан прикрасили символікою бренду – пеліканами. Страви готують на відкритій кухні з хоспером. Зокрема, пропонують піцу з кільцями кальмара, бебі-восьминогами, тигровими креветками, моцарелою і томатним соусом. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Ресторан-пекарня Spezzo поблизу площі Льва Толстого

Формат: ресторан

Де: вулиця Велика Васильківська, 32

Коли: 10:00-23:45

Facebook

Третій заклад мережі італійських ресторанів Spezzo у Києві – на вулиці Великій Васильківській. В основі меню – домашня італійська кухня. У ресторані можна спробувати пасту ручної роботи, неаполітанську піцу з печі та сири за авторськими рецептами із власної сироварні. Випічку та сири можна взяти з собою. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кава і англійська у Progress Cafe на Золотих воротах

Формат: кафе

Де: вулиця Паторжинського, 6-А

Коли: 08:00-22:00

Facebook

У Progress Cafe пропонують скуштувати каву та підтягнути англійську. «У нас не поспішають, не їдять на ходу. Тут достатньо місця, щоб ви могли сісти, спокійно випити кави і доробити свої справи», – розповідають у закладі. Окрім кави, пропонують сніданки: гранолу з йогуртом та круасани. У Progress Cafe можна почитати журнали англійською мовою чи книги мовою оригіналу і зустріти носіїв мови. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кава і круасани у Spovidalnya на Воздвиженці

Формат: кафе

Де: вулиця Кожум’яцька, 12-Г

Коли: 09:00-20:00

Facebook

Spovidalnya – кафе у шоурумі Osobnyak на Воздвиженці. Заклад має посадкові місця та літній майданчик. У меню – кава, авторські кавові напої, зокрема веганські, а також круасани з рибою, шинкою та моцарелою. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Одяг, напої та архітектура у Zefir на Сагайдачного

Формат: кафе

Де: вулиця Сагайдачного, 6-А

Коли: 08:00-20:30 (будні), 08:00-21:30 (вихідні)

Facebook

Zefir – новий заклад, що поєднує формати кав’ярні, шоуруму та архітектурного бюро. «Нам дуже близькі дві речі: одяг та кава, тому ми вирішили об’єднати їх під одним дахом. Завжди хотілось бачити простір, де молоді люди зможуть проводити свій час, спілкуватися, ставати частиною мистецтва», – розповідає один із власників Денис Кабанов. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кава у Lion Coffee на Шулявці

Формат: кав’ярня

Де: ТРЦ «Космополіт», блок «Б», вулиця Гетьмана, 6

Коли: 08:30-21:00

Facebook

Четверта точка мережі кав’ярень Lion Coffee розпочала роботу у ТРЦ  «Космополіт». «Ми вважаємо, що багато Lion Coffee не буває, особливо – на Шулявці. [...] Наш новий заклад – це затишна точка, де можна придбати не лише смачні кавові напої, а й зерно для приготування кави вдома», – розповідає співзасновник мережі Антон Дихніч. Заклад Дихніч відкрив разом із найкращим баристою України 2017 року Ренатом Маматказіним. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Обкладинка: Аня Бобирєва для The Village Україна, 1 – Аня Бобирєва для The Village Україна, 2 – «Трішки більше», 3 – Mai Satai, 4 – Saravsari, 5 – «Валь-де-Валь», 6 – Carnivora, 7 – Il Pellicano, 8 – Spezzo, 9 – Progress Cafe, 10 – Spodvidalnya, 11 – Zefir, 12 – Facebook / Антон Дихніч