The Village Україна зібрали заклади формату фастфуд, що пропонують здорову їжу у Києві.

Green 13

ДЕ: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Графік роботи: 10:00-22:00

Лінк

Фудточка на Бессарабському ринку із виключно вегетаріанською їжею. У закладі готують традиційний фалафель та різні види ролів: наприклад, із гарбузом чи тофу. Є сезонні пропозиції фалафеля із зеленим горошком чи соусом ламінарія.

Окрім того, Green 13 пропонує веганські бургери, супи, хумус з овочами та солодощі. Також є різні види фруктових чаїв та кава на соєвому молоці. Усі страви можна з’їсти на місці (є лавки та столики) або взяти з собою. У закладу є доставка по Києву.

ДЕ: Київ, вулиця Ярославів Вал, 20

Графік роботи: 08:30-20:00

Лінк

Заклад на Ярвалу, що функціонує за принципом здорового фастфуду. За словами директорів, головна місія Mira Cafe – зробити швидке харчування доступним та якісним. Для цього в закладі використовують лише натуральні інгредієнти, а термін придатності більшості продуктів не перевищує доби. Як виняток – низка кондитерських виробів на кшталт печива та десертів. Основним продуктом MIRA Cafe є сендвічі. На вибір пропонують бутерброди з куркою, телятиною, лососем, тунцем і хумусом. Із собою подають трикутні сендвічі у пластиковій «пірамідці», а салати та різні гарніри  – у картонних коробочках. Десерти на кшталт пудингів та йогуртів з начинками продають у пластикових стаканчиках, які легко брати з собою.

ДЕ: вулиця Сагайдачного, 24

Графік роботи:  08:00-22:00 (з понеділка по п'ятницю); 10:00- 22:00 (субота і неділя)

Лінк

Заклад здорового та швидкого харчування на Сагайдачного, що позиціонує себе як naturally fast. У МОМО велика кількість пропозицій перших та других страв для м’ясоїдів і вегетаріанців. Також заклад пропонує різні види ролів та здорових солодощів без цукру. Є різні види чаїв та кава на соєвому молоці. Усі страви запаковані у зручний формат take-away, зберігаються у спеціальних холодильниках. У закладі також є пропозиції меню для студентів зі знижкою.

Orang+Utan

ДЕ: вулиця Петлюри, 16/108

Графік роботи: 10:00-22:00

Лінк

Мережа вегетаріанських закладів, яка позиціонує себе як сендвіч-бар та їжа на виніс. У кафе пропонують близько десяти видів сендвічів із класичними та оригінальними смаками: від фалафеля до сейтану та кайсо. Також в Orang+Utan можна спробувати салати, традиційний хумус, супи, смузі та десерти. Є пропозиції із незвичними напоями, як-от кероб з бананом чи цикорій із халвою. У закладу є доставка по Києву, проте зверніть увагу на перелік станцій метро, які входять у зону доставки.

ДЕ: вулиця Межигірська, 13/34

Графік роботи: 08:00-23:00

Лінк

Новий заклад на Подолі Hum:Hum позиціонує себе як «перша українська хумусія у форматі фастфуд». У закладі пропонують різні види хумусу: від класичного до авокадо та буряка. До хумусу можна замовити піту, яка є на вибір у п’яти варіаціях: класична, мексиканська, азійська, італійська і солодка. Також у закладі подають супи, салати та фалафель-рол. Окрім того, у Hum:Hum є кава, чай та алкогольні напої. Усе готують швидко, є опція to-go.

Simple.

ДЕ: вулиця Саксаганского, 102

Графік роботи: 08:00-21:00

Лінк

Заклад у форматі фастфуду на Саксаганського, де готують швидку та здорову їжу із сезонних продуктів. У кафе готують велику кількість страв: від сніданків та закусок до перших страв, гарнірів та десертів. Є позиції для вегетаріанців, наприклад, фалафель, хумус із печеними овочами чи овочеві супи-пюре. Є корисні солодощі без цукру та випічка власного виробництва. Тут пропонують і велику кількість напоїв – від компоту до комбучі та сезонних смузі. Традиційно заклад виділяє головні сезонні інгредієнти для свого меню. Усі страви подаються у зручній упаковці на виніс.

One Planet

ДЕ: вулиця Мала Житомирська, 15

Графік роботи: 12:00-23:00

Лінк

Вегетаріанський заклад не так давно переїхав з Воздвиженки на вулицю Малу Житомирську та оновив меню. У весняному меню є перші та другі страви, наприклад, крем-супи, тако, тортильї та веганські биточки. Є пропозиції із бездріжджовими овочевими пирогами та двома видами «Наполеона»: солодкий з кокосовим кремом чи солоний із селерою та грибами. Усе готують швидко, страви можна взяти з собою. Окрім того, заклад пропонує доставку та кейтерінг.

Salateira

ДЕ: мережевий заклад, адреси можна дізнатися на сайті

Графік роботи: 10:00-22:00

Лінк

Велика мережа салат-барів, у яких готують швидку здорову їжу. У закладі є готові позиції салатів, паст і супів, але в кожного відвідувача є можливість самотужки скласти страву з наявних інгредієнтів. Усі страви готують на очах у відвідувачів, є безкоштовна вода та сезонні фрукти. Є окремі пропозиції для вегетаріанців, наприклад, кус-кус та кіноа з різними добавками. Також у Salateira часто оновлюють меню, додаючи сезонні страви.

ButerbrodVstakane

ДЕ: вулиця Воздвиженська, 22

Графік роботи: 09:00-21:00

Лінк

Веганський заклад на Воздвиженці, що позиціонує себе як ресторан-буфет. Тут пропонують супи том-ям, салати, роли з тофу, сендвічі та десерти. Є можливість з’їсти усе на місці або взяти із собою у пластиковій упаковці. Також тут продають комбучу та свіжі лимонади.

«Супкультура»

ДЕ: вулиця Івана Федорова, 5-9;

вулиця Володимирська, 40/2;

Графік роботи: 11:00-20:00

Лінк

Фастфуд-мережа, головна фішка якого – різні види супів у хлібному стакані. Нині у Києві працює два заклади мережі: біля Золотих воріт та на вулиці Федорова. У «Супкультурі» пропонують велику кількість крем-супів, що змінюються залежно від сезону. Так, у закладі пропонують гарбузовий, гаспачо, сирний, грибний та інші види. Сам хлібний стаканчик готують з рисового чи гречаного борошна, без дріжджів. Також додають натуральні харчові барвники, наприклад, буряковий та куркума. Стаканчик не розвалюється та не промокає.

Фото: 1 – Green 13; 2 – Женя Єврейський для The Village Україна; 3 – Юлія Вебер для The Village Україна; 4 – Orang+Utan; 5 – Анна Бобирєва для The Village Україна; 6 – Simple.; 7 – One Planet; 8 – Salateira; 9 – ButerbrodVstakane; 10, обкладинка – «Супкультура».