The Village Україна підбиває підсумки лютого і розповідає про заклади, які почали працювати у Києві.

 Здорова їжа


Хумус у Hum:Hum

Формат: моноформат хумусу

Де: вулиця Межигірська, 13/34

Коли: 08:00-23:00

Facebook

Hum:Hum – новий моноформат хумусу на Подолі. Заклад відкрили колишні власники бару «Под Асфальтом Пляж» Оксана Романюк та Антон Крят. Hum:Hum вони називають «першою українською хумусією у форматі фастфуд». У меню Hum:Hum дві основні категорії: хумус і піти. Cтраву з нутового пюре пропонують у шести варіантах: класика, гарбуз, буряк, печений перець, авокадо і дитячий. До кожного з видів рекомендують додатки на кшталт фалафелю, овочевих паличок чи оливок. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Вегетаріанський ресторан Savage Food у Closer

Формат: вегетаріанський ресторан

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31 (вхід через Closer або арку на «Лісовий Причал»)

Коли: 18:00 – до останнього відвідувача (середа і четвер), 18:00-6:00 (п’ятниця і субота)

Facebook

Заклад у Closer перезапустили з новою концепцію. Вегетаріанські страви тут готує шеф Микита Принтер («Скворечник», «Можжевельник»), авторські коктейлі – від барменів Closer. У меню авторські страви, в основі рецептів яких – сезонні продукти. Заклад розрахований на 30 місць. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Фалафель у Kuzen Falafel

Формат: веганський заклад

Де: вулиця Шота Руставелі, 4

Коли: 11:00-23:00

Facebook

Новий веганський заклад у форматі fast casual на вулиці Шота Руставелі. У меню два види нутових котлет – класичні та зі шпинатом. Фалафель у піті або салат можна зібрати за власним рецептом – у залі розташована вітрина з інгредієнтами. До фалафелю пропонують соуси барбекю, солодкий чилі, песто і майонез. Окрім цього, у закладі готують овочевий та грибний крем-супи, веганські шоколадні десерти з рослинними вершками і каву з мигдальним або кокосовим молоком. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

 Кафе, кондитерські та кав’ярні


Французька випічка у Paul на Городецького

Формат: пекарня-кондитерська

Де: вулиця Городецького, 6

Коли: 08:00-22:00

Facebook

Другу пекарню-кондитерську французької мережі Paul відкрили на вулиці Городоцького поблизу Хрещатика. Раніше у Києві франчайз із понад сторічною історією працював на вулиці Ярославів Вал. У меню, окрім випічки, кіш-пироги, бургери, хумус, гарячі страви та салати. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Меню від Євгена Клопотенка у міському кафе «Паштет»

Формат: кафе

Де: вулиця Костянтинівська, 1/2

Коли: 08:00-23:00

Facebook

Другий заклад франчайзу «Паштет» у Києві відкрили на Подолі. Особливість міського кафе на Костянтинівській – сім смаків фірмових паштетів від бренд-шефа Євгена Клопотенка. У меню, зокрема, «перший український хумус за рецептом 1902 року». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кондитерська MyMuffin на Подолі

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Оболонська, 35

Коли: 08:00-20:00

Facebook

Кондитерська MyMuffin працювала на замовлення близько п’яти років. Тепер вона відкрила свою кав’ярню з великим асортиментом десертів, а також дружню до відвідувачів з дітьми та домашніми тваринами. У новому закладі на Подолі пропонуть десерти, які готують безпосередньо у закладі. Серед іншого – тістечка, мафіни та чизкейки. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Антикваріат і тарти у Tartoria на Андріївському узвозі

Формат: кафе-галерея

Де: вулиця Андріївський узвіз, 38

Коли: 08:00-20:00

Facebook

Tartoria – кафе-галерея з європейською кухнею та інтер’єром ХХ століття. Особливістю закладу є те, що всі предмети інтер’єру є антикварними та виставлені на продаж. Власники зазначають, що страви до меню підбирали за власними смаками і рецептами, та виокремлюють сирники, десерт «Анна Павлова», вінегрет із запечених овочів і білих грибів та кролика по-тосканськи. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Кав’ярня SexEdCoffee у Музеї сексу

Формат: кав’ярня

Де: вулиця Хорива, 25

Коли: 11:00-23:00

Facebook

SexEdCoffee – арт-кафе у Музеї сексу, який розпочне роботу навесні. За словами засновників SexEdMuseum, кав’ярня стане місцем, де можна буде в невимушеній атмосфері підготуватися до відвідин музею чи обговорити враження після візиту. Меню поділили на тематичні підрозділи: «Прелюдія», «Кавові спокуси», «Оральні насолодощі», «Пирогові пристрасті», «Солодка розпуста» і «НадзвиЧАЙний екстаз». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

 А також


Бар із джином Gimlet

Формат: бар

Де: вулиця Антоновича, 37/13

Коли: 11:00-00:00 (з понеділка по четвер), 11:00-04:00 (п’ятниця), 12:00-04:00 (субота), 12:00-00:00 (неділя)

Facebook

Основою концепції і барної карти Gimlet є джин. У барі пропонують 30 різновидів джину і 10 авторських коктейлів на основі міцного напою. Зокрема, класичне поєднання джину і лаймового соку в коктейлі «Ґімлет», завдяки якому бар і отримав назву. Утім, готують у закладі й коктейлі на інших видах алкоголю. Зокрема, редакція радить твіст на «неґроні» від міксолога Кароліса Урбонавічуса. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Ресторан середземноморської кухні Benjamin’s

Формат: ресторан середземноморської кухні

Де: бульвар Лесі України, 30-В

Коли: 18:00-23:00

Facebook

На колишній локації The Seafood Bar на Печерську відкрили ресторан середземноморської кухні Benjamin’s. Заклад працює тільки у режимі вечері. На період тестового режиму пропонують символічні ціни на меню: 50 гривень – будь-які закуски, 100 гривень – основні страви. Наприклад, за 100 гривень можна спробувати хвилинний стейк або тушковані телячі щоки, а за 50 – овочевий салат, крем-суп із запечених баклажанів з йогуртом чи турецьку піцу з бараниною. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Равлики і прошуто у Prosciutteria Wine and Deli

Формат: прошутерія

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 13:00-22:00 (з понеділка по четвер), 14:00-23:00 (з п’ятниці по неділю)

Facebook

«Першу українську прошутерію з локальними делікатесами» Prosciutteria Wine and Deli відкрили на Бессарабському ринку. Це спільний проект двох резидентів фестивалю Ulichnaya Eda – Ham.Lo Project та Ulitka Bar. «Ідея відкрити точку всередині Бессарабського ринку навіяна подорожами по Європі та візитами на місцеві маркети. Найстаріший ринок Києва – гарне місце для такого формату», – коментує співвласниця Prosciutteria Wine and Deli й Ulitka Bar Анна Гонтарук. У меню закладу, зокрема, дев’ять видів сиров’ялених м’ясних виробів, виноградні та морські равлики (115 грн), а також сири вітчизняного виробництва. Своєю чергою, у винній карті не лише українська продукція, а й вино з Італії та Іспанії (55-100 грн за келих). Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Азійська кухня з доставкою у Wokupp

Формат: вок-бар

Де: вулиця Дегтярівська, 3

Коли: 10:00-22:00

Facebook

Нова точка Wokupp із доставкою азійської кухні на Лук’янівці. У меню 17 видів локшини: з куркою, телятиною, креветками або овочами, веганська, карі з жасминовим рисом і том ям на кокосовому молоці. Також у меню крафтове пиво «Ципа». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Фото: обкладинка - Prosciutteria Wine and Deli; 1 - Анна Бобирєва для The Village Україна; 2 - Savage Food; 3 - Kuzen Falafel; 4 - Paul; 5 - «Паштет»; 6 - MyMuffin; 7 - Tartoria; 8 - SexEdCoffee; 9 - Анна Бобирєва для The Village Україна; 10 - Benjamin’s; 11 - Prosciutteria Wine and Deli; 12 - Wokupp.