«Бездельники»


Формат: бар

Де: вулиця Саксаганського, 38

Коли: цілодобово

«Бездельники» – новий бар на вулиці Саксаганського. Заклад розпочав роботу у жовтні в тестовому режимі, але офіційне відкриття відзначив у грудні. Особливістю бару «Бездельники» є робота у цілодобовому режимі сім днів на тиждень. Арт-директоркою бару є діджейка Катро Заубер. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце»

 Argentina Grill


Формат: ресторан аргентинської кухні

Де: вулиця Ахматової, 22

Коли: 08:00 – до останнього клієнта

Argentina Grill – третій ресторан мережі закладів аргентинської кухні в Україні. Цього року ресторанна премія «Сіль» назвала харківський Argentina Grill переможцем у номінації «Найкращий м’ясний ресторан року». Після ресторанів у Харкові та на Оболоні власники відкрили нове місце на Позняках. Як і попередні заклади, це ресторан аргентинської кухні, що спеціалізується на м’ясі. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 «Заміс»


Формат: пельменна

Де: вулиця Золотоворітська, 2/3

Коли: 10:00-21:00

Пельменна «Заміс» відкрилася поблизу станції метро «Золоті ворота» 22 грудня. В асортименті – пельмені і вареники з різними начинками. Зокрема, зі смаками курки, креветок і свинини, а також сиру і горіхів. Вартість пельменів – від 59 до 89 грн (порція 250 г). За бажання у закладі додають соуси: соєво-імбирний, базилік, песто чи морський. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Mr.Grill Hotdogs & Burgers


Формат: бургерна

Де: вулиця Хрещатик, 7/11

Коли: 09:00-22:00

У новому закладі на Хрещатику подають хот-доги і бургери. У меню хот-доги з курячими ковбасками, цибулевим варенням та блакитним сиром, з мідіями та креветками. Хот-доги назвали на честь американських президентів. Пропонують також бургери, супи і дитячі хот-доги з молочними сосисками. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Punkraft


Формат: пивний бар

Де: вулиця Ігорівська, 14-А

Коли: 16:00 – до останнього клієнта

Бар на Ігорівській тривалий час працював у тестовому режимі, але офіційне відкриття відсвяткував наприкінці грудня. Незвична назва – поєднання слів «панк» і «крафт». Власники кажуть, що намагалися відтворити панк-естетику. На вибір гостей пропонують широкий асортимент крафтового пива з різних куточків світу. Особливість закладу – вінтажні ігрові автомати PacMan, Street Fighter i Popeye.

 Like A Local’s Wine Bar


Формат: винний бар

Де: вулиця Льва Толстого, 5

Коли: 12:00 – до останнього клієнта

Другий заклад Like A Local’s після локації на Січових Стрільців. Винний бар заснував організатор Kyiv Food and Wine Festival Сергій Клімов. Особливість закладу – ставка на українських виробників вина. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 White Wine Bar


Формат: винний бар

Де: вулиця Шота Руставелі, 11

Коли: 12:00 – до останнього клієнта

Новий винний бар відкрили на майданчику ресторану BEEF Meat & Wine. У меню, окрім вина, – міцні напої. З-поміж холодних закусок – устриці, карпачо з восьминога, тартар із лосося, тунця або яловичини, асорті сирів. Дизайн інтер’єру розробив професор архітектури Колумбійського університету Альберто Фойо. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Bo. Pastry


Формат: кондитерська

Де: вулиця Хрещатик, 19-А

Коли: 10:00-22:00

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво (ресторан BAO) відкрив кондитерську на Хрещатику. Заклад розташували праворуч від входу до станції метро «Хрещатик». На вітрині закладу – французькі тістечка, торти, круасани, макарони, еклери, домашня випічка та хліб. Можна замовити один із семи видів глінтвейну (48-83 грн), також є вино та міцний алкоголь. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 Lion Coffee


Формат: кав’ярня

Де: вулиця Гетьмана, 1

Коли: 08:00-20:00

Кав’ярня Lion Coffee відкрила нову точку на вулиці Гетьмана, біля станції метро «Шулявська». Це четверта кав’ярня Lion Coffee після закладів біля станцій метро «Лук’янівська» і «Мінська», а також на вулиці Володимирській. Cпіввласник Lion Coffee Ренат Маматказін переміг на українському чемпіонаті серед бариста 2017 року. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

 «Розумна кава»


Формат: кав’ярня

Де:вулиця Саксаганського, 37

Коли: 12:00-20:00

Четверта кав’ярня мережі «Розумна кава» розпочала роботу у шоурумі одягу українських дизайнерів SHA Odessa. Раніше заклади мережі працювали на вулицях Прорізній, Степана Бандери та Ярославовому Валу. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».