Lviv Croissants (Львівські круасани)

Найпопулярніший львівський стрітфуд, котрий швидко завоював понад десяток міст України у форматі франшизи. У Львові таких закладів більше десяти. Усі вони розташовані у різних куточках міста і відрізняються лише графіком роботи.

Асортимент незмінний: свіжовипечені круасани з найрізноманітнішими начинками. Вартість коливається від 12 гривень за порожній круасан до понад 30 за фірмовий з овочево-м’ясною начинкою. Можна обирати між готовими варіантами комбінацій або сконструювати власний ідеальний круасан з обраними інгредієнтами. 

де

вулиця Галицька, 11

коли

з 06:00 до 02:00

 SuperБульба

Компактний заклад швидкого харчування, що розташований неподалік одного з корпусів Львівської Політехніки. В меню запечена картопля з додатками (курка, свинина, яловичина, овочі, форшмак), салати, супи, сендвічі під назвою «мелт», котрі розігрівають на грилі, а також декілька варіантів десертів та гарячі й холодні напої.

Всю їжу, окрім супів, готують безпосередньо перед подачею, тому в разі великого напливу покупців будьте готові зачекати. Однак пакують з собою усі страви.

де

вулиця Степана Бандери, 67 (вхід через продуктовий магазин)

коли

з 9:00 до 20:00

 Добрий пес

Власники пояснювали появу «Доброго пса» тим, що хочуть змінити репутацію хот-догів, котрі стали синонімом не надто якісної вуличної їжі. Тому в меню закладу оригінальні рецепти цієї страви, названі чоловічими іменами, пов’язаними з обраними інгредієнтами. Додатково можна замовити картоплю фрі, а також лимонади у скляних пляшках. Зверніть увагу: у закладі немає змоги розрахуватись платіжною карткою.

де

вулиця Дорошенка, 45

коли

з 9:00 до 21:00

 Beagle Bagel

Невеликий заклад поблизу головного корпусу Львівського національного університету. Тут є столики, де можна скуштувати усі страви з меню, але базовий продукт – бейгли – подають у зручному to go форматі.

Бейгл – це особливий бублик, котрий спершу обварюють окропом, а тоді випікають. До нього можна додати начинку та соус на власний смак. Крім солоних та солодких бейглів тут можна скуштувати салати, а також гарячі й холодні напої.

де

вулиця Тадеуша Костюшка, 3

коли

з понеділка по п’ятницю з 8:30 до 20:00, субота-неділя з 10:00 до 21:00

 Salalat

Віконце, де можна купити здорову їжу з собою. Основу меню складають пасти та салати, котрі подають у паперових коробочках. У години обідньої перерви (з 12:00 до 15:00) можна придбати комбо-пропозицію з салату та пасти за 70 гривень, а якщо додати ще й напій – за 80 гривень.

Також Salalat пропонує доставку в межах міста, яка обійдеться вам у +45 гривень до загальної суми чеку.

де

провулок Крива Липа, 7

коли

з 10:00 до 22:00

 Bubble Waffle

Бульбашкові вафлі, котрі вигадали у Гонконзі можна скуштувати й у Львові. Таких to go точок дві.

Центральний елемент меню – вафлі особливої форми з порожніми «бульбашками», котрі за бажанням покупців наповнюють топінгами. Їх можна залишити порожніми, додавши начинку лише всередину самої вафлі. Тут пропонують як солоні, так і солодкі додатки. Можна обрати одну з готових комбінацій або скласти вафлю-конструтор, котра припаде до смаку саме вам.

де

площа Ринок, 41, вулиця Вірменська, 2

коли

з 10:00 до 22:00

 Млинці та андрути

Цю точка з вуличною їжею в пасажі Андреоллі легко не помітити, адже вона заховалась за терасою тратторії «Доменіко», прямісінько навпроти кафе «Соус». В меню солодкі та солоні млинці з начинками та соусами. А також андрути – львівський варіант вафельного тортика, котрий нарізають на зручні шматочки. До них можна замовити каву, чай, смузі або ж лимонад.

де

пасаж Андреоллі

коли

з 10:00 до 23:00

 Dogs Like Ducks

Віконечко, що виходить на вулицю Сербську, у якому можна придбати веганські хот-доги з сосискою з сейтану та солодощі, а також каву на рослинному молоці. Хот-доги, котрі назвали на честь порід собак, можна замовити у бездріжджовій булочці.

Якщо плануєте відвідати заклад, то неодмінно ознайомтесь з її сторінкою у facebook – іноді команда DogsLikeDucks їде у відрядження на веганські фестивалі або влаштовує короткі канікули.

де

вулиця Староєврейська, 28 (вікно виходить на вулицю Сербську)

коли

з 11:00 до 20:00

 Жовтий віслюк

Цей заклад з вуличною їжею пропонує зосередити увагу на таких продуктах, як фалафель (їх тут аж три види) та pulled pork, себто, рвана свинина. Їх загортають у тортилью та доповнюють овочами і соусами власного приготування.

Також є окреме меню салатів у коробочках. Доповнити страви пропонують лимонадами та сангрією.

де

вулиця Староєврейська, 10)

коли

з 12:00 до 22:00

 Супкультура

Ще одна вулична точка, котра працює за принципом франшизи. Перша Супкультура з’явилась у Києві, згодом почала роботу у Польщі, а тепер потрапила до Дніпра та Львова. Це вегетаріанські супи у спеціальних їстівних стаканах з тіста.

У Львові заклад розташований неподалік філармонії і пропонує 3-4 варіанти супу щодня.

де

вулиця Чайковського, 13

коли

з 12:00 до 22:00 (або до останнього супу)

 TikiThai

Ще одна франчайзингова мережа їжі to go у коробочках. У TikiThai пропонують тайські страви: локшину, приготовану у східних соусах, та східні супи. Їх готують на відкритій кухні одразу після замовлення, тому є змога додати улюблені інгредієнти, навіть якщо вони не входять у стандартний рецепт.

Доповнювати таку їжу пропонують газованими напоями на основі екзотичних фруктів або баночкою Dr.Pepper.

де

вулиця Краківська, 4, вулиця Староєврейська, 4, проїзд Крива липа, 9 (частина закладу Familia)

коли

з 10:00 до 22:00