9 та 10 вересня в Києві на Десятинній, 12 відбудеться гастрономічний маркет Всі. Свої. Цього разу подію буде присвячено темі риби та морепродуктів. Участь у «Рибному маркеті» візьмуть 150 крафтових продуктових брендів зі всієї країни. Звичайно, гастромаркет – це не лише риба та «супутні товари»: також серед учасників будуть різноманітні виробники м'яса та ковбас, сирів, соусів, випічки, солодощів, органічних продуктів, вина та настоянок, тощо, проте акцент буде зроблено саме на тематичних брендах.

Обидва дні маркет працюватиме з 10:00 до 20:00. У неділю, 10 вересня, на верхній терасі також виступатимуть вуличні музиканти: з 17:00 до 18:00 гратимуть Groove Street Brass, а з 18:00 до 19:00 – Streetlight band. Вхід – і на маркет, і на концерт – вільний.

The Village Україна називає 5  причин, через які варто відвідати «Рибний маркет».

Причина 1: свіжа морська та річкова риба

За нею варто завітати до стенду Bester. Ця компанія не лише сама займається розведенням риби та виробництвом чорної ікри, але й також співпрацює з 10 українськими рибними господарствами та представляє їхню продукцію. Асортимент багатий: стерлядь, осетер, щука, судак, сом, карась, товстолобик, короп, лин, калкан, кефаль. А також – різноманітні морепродукти: чорноморські креветки, мідії, рапани, ікра.

Райдужна форель – 185 грн/кг

Стерлядь – 240 грн/кг

Короп – 80 грн/кг

 Де знайти: маркет, мінус 2 поверх

Причина 2: продукти для гурманів

«Свіжість, свіжість та ще раз свіжість!» – так визначають головну перевагу своїх устриць у компанії «Устриці Скифії». Виробник підкреслює, що якщо імпортні устриці їдуть до нас 4—5 днів, то вітчизняні – менше доби, а це забезпечує збереження аромату моря та їхнього свіжого смаку – ніжного, з солодкуватим горіховим і огірковим післясмаком.

«Устриця Скифії» - 35 грн/шт

Компанія «Эко Улитка» займається вирощуванням виноградних равликів та виготовляє з них напівфабрикати та готові страви. Зокрема – равлика по-бургундські: запеченого з зеленим маслом та часником.

 Де знайти: рибний фуд-корт, мінус 1 поверх

Равлики по-бургундські - 20 грн/шт

Креветки не потребують нічого зайвого: все, що їм треба, - це гриль, оливкова олія, трішки італійських трав та часнику. Саме таку подачу планує запропонувати на «Рибному маркеті» Bester food.

 Де знайти: маркет, минус 2 поверх

Тигрові креветки гриль – 60 грн (6 шт), 100 грн (12 шт)

 Де знайти: рибний фудкорт, мінус 1 поверх

Причина 3. В’ялена, сушена та копчена риба

Її представить бренд «Рибний Рай» - підприємство з більш ніж 10-ти річною історією, що базується у Київській області та співпрацює з промисловими рибалками по всій території Україні. В асортименті – сушена плотва, густера, судак, лящ, бичок, балик з товстолобика та сома, тощо.

Щука сушена патрана – 320грн/кг

Лящ сушений – 100 грн/кг

Бичок сушений елітний – 160 грн/кг

 Де знайти: маркет, мінус 2 поверх

Причина 4. Не лише риба, але й до риби

Крім риби будуть соуси також будуть представлені на маркеті. Зокрема – у бренда Merry Jams & sweets. Наприклад – апельсиновий соус з прованськими травами, в якому домінують ноти розмарину, чебрецю та базиліку. Його рекомендують подавати до запеченої в духовці або на грилі гарячої риби. Або – ананасовий соус із перцем чилі: ідеальний до запечених на грилі морепродуктів в стилі паназійської кухні.

Апельсиновий соус з прованськими травами – 65 грн

Ананасовий соус із перцем чилі – 65 грн

 Де знайти: маркет, мінус 1 поверх

Вино з кульбаб – 150 грн/пляшка

Вино з кульбаб – не вигадка фантаста Рея Бредбері, а традиційний англійський напій, який в Україні виготовляє домашня винокурня Sanych Drinks. Цей ароматний слабоалкогольний напій з квітів кульбаб, лимонів і пряних трав добре смакує з морепродуктами та равликами.

 Де знайти: маркет, мінус 2 поверх

Пиво «Петрос», «Чорна гора», «Драгобрат» з серії «Ципа Традиція»:

кожен сорт – 33 грн/пляшка

Яка ж в’ялена, копчена чи сушена риба без пива? А саме – пива від крафтової закарпатської броварні «Ципа». Нещодавно популярний бренд запустив нову лінійку смаків. Сорти в ній названо на честь гірських вершин, що розташовані неподалік від села Кваси, де знаходиться виробництво. «Петрос» - це пиво стиля рilsner, «Драгобрат» - віденський лагер, а «Чорна гора» - темне нефільтроване schwartz bier.

 Де знайти: маркет, мінус 2 поверх

Причина 5. Рибний фуд-корт

Традиційний для маркетів «Всі. Свої» пікнік на терасах підтримає загальну концепцію івенту. Серед учасників фуд-корту варто окремо відзначити Bester food – кулінарний «аватар» бренду Bester. Цікава позиція в їхньому меню - популярний в Угорщині, але майже невідомий у нас рибний суп халаслє на основі річкового коропа та томатів з солодкою й гострою паприкою.

Суп халаслє – 60 грн

 Де знайти: мінус 1 поверх

Також тут запропонують різні види такос - мексиканських млинців з кукурудзяного борошна із начинкою. А саме - рибний такос (зі шматочками обсмаженого філе сома під овочевим соусом сальса-верде та ароматною кінзою) і чорноморський (із обсмаженим м’ясом чорноморського рапана, карамелізованою цибулею та часниковим соусом тар-тар).

Такос – 75 грн

 Де знайти: мінус 1 поверх

Крім того, можна буде замовити сет канапок з різними видами ікри – чорною, червоною та ікрою щукі (разом з бокалом просекко він обійдеться в 180 грн). А ще – спробувати варених у бульйоні раків з перцем чілі.

ПОРЦІЯ РАКІВ (10 шт) – 180 грн

 Де знайти: мінус 1 поверх

А ще на рибному фуд-корті працюватиме бренд «Маца и Устрицы». Крім продуктів, заявлених безпосередньо в назві, в меню також є ізраїльський хумус з різними топпінгами.

Коктейль Mezoyster (мескаль, апельсиновий та лимонний фреші, томатний сік, устриця) – 65 грн

Коктейль Margarita Oyster (текіла, апельсиновий лікер, лаймовий фреш, устриця) – 99 грн