The Village Україна разом з фестивалем Kyiv Vegan Boom підготували огляд веганських ресторанів Києва.

 Х.Л.А.М.

Цей ресторан відкрився нещодавно. Назва закладу натякає на цільову – Художники-Літератори-Артисти-Музиканти. Фалафель гурме, тофу стейк, кукурудза гриль – найпопулярніші страви авторського веган-меню. Також це поки єдиний веганський заклад, де є алкоголь.

Четвер, п'ятниця, субота – тут вечірки: літературні заходи, презентації книг, концерти, кожні два тижні змінюється виставка картин. Зараз, у рамках акції #книжкаселу, в ресторані збирають книги українською мовою для сільських бібліотек.


Де: вулиця Межигірська 23/22

Розклад: 12:00 – 1:00

 NebOs

Тут всі страви готуються без цукру, борошна і не проходять термічну обробку. У приготуванні деяких страв використовується мед. Вег-чізбургер, буріто по-домашньому, суп зі шпинату на мигдалевому молоці – найпопулярніші страви. Тут є також ціла вітрина із солодощами і власний маркет продуктів.


Де: Мала Житомирська, 3/4

Розклад: 11:00 – 22:00

 SEREDA Vegan point

Це кав'ярня плюс ательє плюс магазин чарівних суконь (шкіряні вироби тут, ясна річ, не реалізуються, а саме виробництво у Львові повністю етичне, запевняє власниця кав'ярні). При вході – маленький велосервіс – парковка, підкачка, усе що може раптово знадобитися велосипедистові в дорозі. У меню – кавові напої, мілк-шейки, смузі та десерти.


Де: Хорива, 25/12

Розклад: 10.00–20.00

 КОЛО

Тут готують авторські страви, так званого, базового меню ресторану. Бургери, роли, мілк-шейки на мигдалевому та кокосовому молоці –  найпопулярніші страви закладу. Шеф-кухар постійно експериментує та створює потенційно сенсаційні страви. Власники розповідають історію, як колись вони зварили сочевичний суп для персоналу ресторану, а він вийшов настільки смачним, що його внесли в меню.

Доставка – є.


Де: Іллінська, 20

Розклад: 10.30–21.30

 B2 bike&bakery

Заклад унікальний тим, що поєднав, здавалося б, непоєднувані речі – веган-пекарню “b12” та веломагазин/прокат/майстерню “Помаранчевий ровер”. Тут можна випити запашної кави з цукеркою, скуштувати фірмові мілк-шейки з усіх видів веганського молока та перекусити шпинатним пирогом.


Де: Межигірська, 24

Розклад: 12:00 – 22:00

 ONE PLANET

Ресто-кафе веганської кухні на Воздвиженці. Смачне меню вже відомих Veganohooligano у затишному ресторані. Ресторан частенько виїздить на фудкорти фестивалів, а в холодну пору року тут відбуваються лекції, музичні заходи та кінопокази.

Знижка 50% за check-in у будні дні 10.00-12.00 + 17.00-19.00

Доставка – є.


Де: Кожум'яцька 16а

Розклад: 10:00 – 23:00

 Green 13

Green 13 на Бесарабському ринку колись були першим веганським вуличний кафе в Україні. За два роки меню не раз змінювалося та розширювалося, але візитівкою кафе  залишається фалафель.

З популярного також: роли, бургери, салати та супи; лимонади власного виробництва, кава на мигдалевому молоці, фреші з фруктів та овочів. У закладі є доставка. Команда кухарів працює під гаслом: «Ми не закликаємо вас ставати веганами, ми закликаємо вас корисно та дуже смачно їсти».

Доставка: є


Де: Бесарабський ринок

Розклад: пн-сб – 10:00-22:00; нд – 12:00-22:00

 VEGANOHOOLIGANO BUS

Veganohooliganobus – веган-фудкорт, який частенько можна побачити на фестивалях, ярмарках, опен-ейрах. У меню всі найулюбленіші страви від Веганохулігано – кілька видів ролів, супи, салати, десерти та напої. Фудтрак подорожує всією Україною, слідкувати за пересуваннями можна в соцмережах, наприклад тут.

Далі буде

Текст: Людмила Чиркова