Львів, попри свою відкритість для світу (і туристів), місто доволі консервативне, а тому засинає досить рано. The Village Україна пропонує список закладів, куди варто завітати, якщо ви опинилися в місті вночі та зголодніли.

Заклади, що працюють допізна


 Корки та Крихти

Ресторан-винотека, що розташований на пішохідній вулиці Лесі Українки. Має три зали: малу на першому поверсі, дві більші у підвалі, та невелику терасу. В інтер’єрі – цегляна кладка та металеві сітчасті полиці на противагу яким – м’які канапи та крісла, багато дзеркал та кольорові стільці з металу.

Меню закладу складене таким чином, аби кожній страві пасувала якась з позицій винної карти. Тут можна скуштувати піцу, пасту, м’ясо та рибу з гарнірами та різноманітні закуски і салати. Є й окремий розділ сетів та закусок «під вино» та хліб власної випічки.

Додаткова фішка: на першому поверсі закладу є крамничка, де можна купити продукти та вино з собою. Через те, що це частина ресторану, тут не діє міське обмеження на продаж алкоголю лише до 22:00, тому в закладі можна не лише поїсти, а й легально купити вино або пиво аж до 02:00.

де: вулиця Лесі Українки, 27

коли: 08:00-02:00

 Театр пива «Правда»

Найбільший із ресторанних проектів холдингу емоцій !FEST – крафтова пивоварня у самому центрі Львова, на площі Ринок у кам’яниці Ціппера.

Заклад має назву «Театр пива», тому що центральною крапкою простору є робоче місце пивовара, котре нагадує сцену. Над ним – справжня сцена, на якій регулярно виступає духовий оркестр та запрошені гурти. Третя іпостась сцени – відкрита кухня, за роботою якої можна спостерігати з однієї з зал. Попри те, що головним у «театрі» є пиво, їжа у «Правді» теж вартa уваги.

де: площа Ринок, 32

коли: 10:00-02:00

 The Room

Камерний бар на вулиці Лесі Українки. Попри те, що заклад має дуже невелику площу, тут завжди людно. Вечірки, що починаються в The Room, часто виходять за межі закладу і заповнюють собою значну частину вулиці.

Таку кількість гостей потрібно не лише напоїти вином та коктейлями, а й нагодувати. Тому в меню закладу окрім закусок до вина можна знайти сендвічі, салати та бургери (серед яких є і вегетаріанські) та кілька десертів. Наприклад, biscuit au chocolat.

де: вулиця Лесі Українки, 18

коли: 11:00-02:00

 Бар Бідон

Бар з наливками, що з’явився на вулиці Лесі Українки навесні 2017-го. Високі столи та стільці, стіни з цегляною кладкою та багато бідонів – саме це ховається за темно-синіми дверима бару.

Окрім великого вибору наливок власного приготування тут є й лаконічне меню з їжею. Його поділили на чотири розділи. Крім закусок можна скуштувати по два варіанти салатів та супів, а також п’ять основних страв на вибір. Ковбаски, тушковані курка та свинина з гарнірами і пиріг з яловичиною – вегетаріанцям у «Бідоні буде складно щось обрати.

де: вулиця Лесі Українки, 23

коли: 14:00-02:00

 Libraria

Libraria – speakeasy коктейль-бар. Формат speakeasy виник у Сполучених Штатах у часи сухого закону і передбачає «приховане» розташування закладу. Точної адреси Libraria не має, але заклад можна знайти у Вірменському дворику, орієнтуючись на маленьке графіті з портретом Параджанова.

Головна фішка закладу – коктейлі, але є і повноцінне меню з їжею. Страви здебільшого італійської кухні, як-от карпаччо з буряка або різотто з лісовими грибами чи семіфредо, але трапляються й рецепти з інших європейських країн. Наприклад, гусяча ніжка конфі.

де: Вірменський дворик (прохід між вулицями Лесі Українки та Вірменська, поблизу Вірменського собору)

коли: 18:00-02:00

 №44

№44 – бар, назва якого повторює номер кам’яниці на площі Ринок, у якій він розташований. Простір закладу поділяється на кілька частин: невелику залу на першому поверсі, лаконічну вуличну терасу та кілька великих зал у підвалі.

Головний акцент меню крім коктейлів –  піца на тонкому коржі, яку тут звуть крафтовою. Тісто дуже тонке і трохи хрустке.Начинка звична – чотири види сиру, гостра «El Diablo», овочі гриль та ще шість варіантів на вибір. Окрім піци тут можна скуштувати кіш-лорен, сендвічі, салати, супи та п’ять варіантів десерту.

де: площа Ринок, 44

коли: 12:00-03:00

 The Cult

The Cult – це багатофункційний караоке-бар у підвалі філармонії. Крім можливості заспівати самотужки сюди можна прийти на концерт улюбленого кавер-гурту, випити коктейль чи покурити кальян.

Їжа теж є і, що важливо, подається аж до шостої ранку. У меню – холодні та гарячі закуски, салати, м’ясо та риба з грилю, декілька супів, а також класичні десерти (тірамісу, панакота, чізкейк). Також тут можна скуштувати стейк рібай, що готується на гарячому камені.

де: вулиця Чайковського, 7

коли: 18:00-06:00

Заклади, що працюють цілодобово


 Music Lab

Клуб-кафе, що працює цілодобово та часто влаштовує вечірки з живими виступами музичних гуртів або ді-джей сетами.

Меню закладу майже повністю складається зі страв, що призначені для перекусу: тости з начинкою, роли, бургери. І це виправдано – їжа повинна бути зручною, якщо вечірка у розпалі. Хоча є й декілька варіантів супів, салатів та других страв. Цілісної концепції кухні тут немає – готують страви різних кухонь у власних інтерпретаціях.

де: вулиця Братів Рогатинців, 27

 Кумпель

Ресторан-пивоварня «Кумпель» – один із небагатьох закладів міста, де можна поїсти впродовж усієї доби. Інтер’єр ресторану – це прагнення відтворити кнайпи часів Австро-Угорської імперії. Навколо багато дерева, мідні баки пивоварні та особливі батярські елементи. Батяри – львівська субкультура австро-угорського періоду, батярами називали гонорових і стильних хлопців-хуліганів.

У «Кумпелі» пропонують скуштувати традиційні страви галицької кухні: журек, флячки, смаженого пструга (форель), карменадлі (відбивні) та багато іншого. Попри те, що значна частина меню присвячена стравам, які вдало поєднуються з пивом, у ньому можна знайти й більш дієтичні супи, салати та другі страви.

де: вулиця Володимира Винниченка, 6

 Da Vinci

Цілодобовий ресторан італійської кухні, що розташований поблизу Оперного театру. Меню широке: окрім звичних італійських піц, пасти, антіпасті та різотто тут можна знайти і бургери, м’ясо та рибу й морепродукти з грилю та багато іншого.

Також Da Vinci має великий літній майданчик. Додатковий бонус: якщо замовлення страв на одну особу в компанії перевищило 500 гривень, то заклад запропонує вам безлімітне домашнє вино. Усі страви ресторану можна замовити з доставкою, яка також працює цілодобово.

де: проспект Свободи, 22

 Diner

Diner розташований на початку вулиці Зеленої. Його концепція закладена у назві – це спроба відтворити класичне американське кафе. Інтер’єр відповідний – великі кольорові дивани, чорно-біла плитка на підлозі та офіціанти у типовій уніформі. І, звісно ж, американська їжа.

Американські млинці, сендвічі, нагетси, цибулеві кільця, курячі крильця, стейки, картопля. А також бургери, яких тут 13 варіантів, включно з рекордним, загальна вага котрого становить два кілограми. На десерт – чизкейки, донати та морозиво.

де: вулиця Зелена, 14