The Village Україна підбиває підсумки року і розповідає про заклади, які почали працювати у Києві у 2017-му. У створенні підбірки cпираємося на думки експертів з ресторанної сфери, позицію редактора рубрики та редакції. Заклади розміщено за порядком їхнього відкриття.

 «Бессарабія»

Новий заклад cім’ї ресторанів Дмитра Борисова на Бессарабці. Акцент у ресторані роблять на кухні й традиціях Бессарабського регіону. Наприклад, у меню є традиційні бессарабські «макачки» та «мазанки» з фети, бринзи та інших сирів, а також форшмак із дунайського оселедця. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: ресторан

Де: Бессарабська площа, 7

Коли: 08:00-23:45

Facebook


 Hangover

«Наше місце – це похмілля під ключ. Ми організуємо вам похмілля, але одразу пропонуємо варіанти, як позбутися його наслідків», – розповідають про Hangover співвласники. Крім того, це заклад, до якого можна прийти, аби влаштувати собі cheat day: забути про дієту за тарілкою мак-н-чизу чи пончиків. Крім зали з величезним столом, стільниця якого виготовлена з колишніх дерев’яних сходів на Андріївському узвозі, розташуватися можна на терасі. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: ресторан + бар

Де: вулиця Грушевського, 3

Коли: 12:00-01:00

Facebook


 Chang

Національна ресторанна премія «Сіль» визнала місце на Ярославовому Валу «Найкращим відкриттям 2017 року». Chang – в’єтнамська бістрономія, тобто місце, де можна швидко і відносно недорого скуштувати Фо і неми. Дизайн локації виконала студія Loft Buro. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: бістрономія

Де: вулиця Ярославів Вал, 23-А

Коли: 11:00-22:30

Facebook


 Tin Tin

Ресторан із брендингом на тему пригод коміксового персонажа Тінтіна, розташований на Київському велотреку. Вдень у закладі подають традиційні страви в’єтнамської кухні на кшталт Фо чи супу Бон Бо Хуе. Увечері – ф’южн-меню: серед іншого перепілка у кавовому соусі, що подається з пюре із топінамбура. За дизайн відповідав Олег Волосовський з Loft Buro. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: ресторан

Де: вулиця Липинського, 15

Коли: 12:00-23:00

Facebook


 «В’єтнамський Привіт»

На відміну від інших закладів із в’єтнамською кухнею CHANG і Tin Tin, це місце є кіоском. Розташування на Бессарабському ринку, демократична цінова політика і стилізація під недорогі ханойські кіоски – принципові рішення власників, відповідальних і за «Китайський Привіт». Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: кіоск

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2

Коли: 12:00-21:00

Facebook


 Mimosa Brooklyn Pizza

Увечері в піцерії тісно і гучно – як і повинно бути у справжньому італійсько-американському ресторані. Основна позиції в меню – піца на коржах тривалої ферментації. Та пропонують й інші страви італійської кухні, а також велику карту коктейлів і вина. За інтер’єр закладу відповідав Денис Беленко, серед іншого відомий за співпрацею з Саввою Лібкіним і Smorrebrod.

Формат: піцерія

Де: вулиця Басейна, 1/2

Коли: 09:00-23:00

Facebook


 «Стейкхаус»

«Стейкхаус» – новий заклад одеського ресторатора Савелія Лібкіна («Стейкхаус. М’ясо і вино», «Дача», «Риба у вогні») на вулиці Володимирській. Керівник мережі ресторанів «Реста» називає локацію «своїм флагманським закладом в Україні». Ресторан розташовано поблизу Національної опери. Вхід до локації декорували як м’ясний кіоск. Основний інтер’єр, своєю чергою, оформлено у вигляді заготівельного цеху м’яса. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: стейкхаус

Де: вулиця Володимирська, 49-А

Коли: 12:00-00:00

Facebook


 Banh Mi vs Marketing

Banh Mi vs Marketing – новий заклад на вулиці Цитадельній. Як і попередній заклад мережі Food vs Marketing, Noodle vs Marketing, він є моно-форматом. Тут подають сендвічі Бань Мі. Утім, за словами шеф-кухаря Жені Михайленка, він використовує в’єтнамську технологію приготування сендвічів, а не власне в’єтнамські рецепти. В асортименті, зокрема, Бань Мі зі свининою і куркою, а також вегетаріанський варіант. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: сендвіч-бар

Де: вулиця Цитадельна, 6/8

Коли: 12:00-16:00, 17:00-21:00

Facebook


 Make My Cake

Другий заклад з одеськими макаронами у Києві – після кондитерської на Мечникова, що відкрилася влітку. «Можна сказати, що до цього закладу ми йшли ціле життя», – розповідає співвласниця і бренд-шеф Make My Cake Вікторія Гладченко. Місце між станцією метро «Хрещатик» і театром Франка поєднує формати кондитерської і кав’ярні, а ще тут можна скуштувати легкі страви, відомі за одеським рестораном Frebule. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: кондитерська + кав’ярня + кафе

Де: вулиця Станіславського, 2/5

Коли: 09:00-21:00

Facebook


 Slurp

Нове місце з раменом відкрили на локації, де раніше продавали суп Фо і пастрамі-сендвічі – Bite&Go на бульварі Тараса Шевченка. Відповідає за Slurp той самий власник – співзасновник бару Loggerhead і ресторану Tin Tin Владислав Максимов. Серед його партнерів колишній шеф-кухар Tin Tin Євген Мензелевський. Керівники Slurp кажуть: хочуть популяризувати раменну культуру в Києві так само, як раніше зробили трендом Фо. При цьому орієнтуються на берлінський Cocolo Ramen. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Формат: раменна

Де: бульвар Шевченка, 1

Коли: 09:00-23:00 (кухня працює з 12:00)

Facebook


Спеціальна згадка редакції:

Cafe Select Eatery

«Select – це про ретельний відбір. Це не лише відбірна кава, квіти та одяг, а певний вибір якості життя», – розповідають у Cafe Select Eatery на Бессарабці. Це новий заклад від власників Cafe Select у Новопечерських Липках, який поєднує ресторан, кафе та оупен-спейс. Інтер’єр закладу називають «східноєвропейською естетикою у стилі Веса Андерсона». Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».

Названі експертами заклади, які не увійшли до десятки: Das Ist Gut, Chicken Kyiv, Alaska, Шовковий Шлях», Holy Chick, Must, Podil East India Company, «Мама Ґочі», Win Bar, Mur Mur.

Певні з названих експертами закладів увійдуть до тематичних підбірок року.

Фото: Обкладинки – Діана Андруник, 1– Юля Вебер, 2,3  – Діана Андруник, 4,5,7, 9,10– Володимир Шуваєв, 6– Mimosa Brooklyn Pizza, 8 – Володимир Шуваєв, Катя Золотухіна