У рубриці «Страва дня» The Village Україна у співпраці з різними міськими закладами розповідає про актуальні хіти меню. Цього разу – шоколадний торт Punkraft і стаут, які подають у однойменному барі добірного крафтового пива на Ігорівській.

Про заклад

Punkraft – бар крафтового пива, відкритий у грудні 2017 року. У закладі представлено понад 100 видів пляшкового крафту і 24 крани розливного, з яких – 8 ексклюзивного імпорту. Власники кажуть: «Якщо пивовар продається
в Punkraft – він знає, що його високо оцінили».

Шеф-кухар закладу – Нікіта Алімов. Він працював у готелі Radisson Blu Kiev та ресторані напівзакритого типу, де готували для знаменитостей і президента. Потім став кухарем на круїзних лайнерах, щоб дізнатися більше про різні кухні світу. За час подорожі він відвідав 4 континенти й зібрав власну колекцію рецептів.

Філософія Punkraft – ламати стереотипи про пиво і крафт. Крафтове пиво смакують, тому його можна пити й у понеділок. Смаком насолоджуються як чоловіки, так і жінки.

Хіт меню: комбінація торта і пива

«Ми завжди шукаємо цікаві комбінації пива та їжі. На дегустації підбираємо пейрінги під кожне пиво індивідуально. Нещодавно на дегустації крафтових сирів була зворотна ситуація: під кожен сорт сиру обирали найбільш пригожий крафт. Але головна наша комбінація – фірмовий торт Punkraft, до якого маємо кілька варіантів крафтового пива: найчастіше це портер або стаут», – розповідає Олександр Дзенгілевський, бар-менеджер Punkraft.


Торт Punkraft

160 грамів – 89 гривень

Шоколадний торт, у якому немає борошна. Найкраще до цього десерту смакує пиво стаут.


Стаут

Cолодко-палено-вершкове пиво з ароматом кави або шоколаду. Його готують на основі вівсяного і житнього солодів, з додаванням ячмінного, карамельного та обсмаженого. Саме він надає пиву шоколадного смаку з ледь помітним натяком на гіркоту. Лактоза змішує кавові смакові відтінки та робить стаут ніжним і лагідним.

Як готують фірмовий торт Punkraft

Інгредієнти

150 г

горіхів

700 г

води

150 г

вершкового масла

150 г

молока

450 г

шоколаду

7 шт.

курячих яєць

150 мл

вершків

150 г

цукру

200 г

сухого маку

Спосіб приготування


Заливаємо мак водою і варимо на повільному вогні до повного випаровування. Додаємо молоко і варимо до готовності маку. Подрібнюємо горіхи в блендері. З’єднуємо мак і горіхи.

У сотейнику розтоплюємо 150 грамів шоколаду і 140 грамів вершкового масла. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо в піну і додаємо 100 грамів цукру, перемішуємо. У білки додати перетерті жовтки і 50 грамів цукру. З’єднуємо маково-горіхову суміш з білками і жовтками.

Додаємо вистиглий шоколад з маслом і перекладаємо все в змащену вершковим маслом форму для запікання.

Випікаємо годину при температурі 160 градусів.

А з решти шоколаду і вершків робимо ганаш. Для цього в розтоплений шоколад додаємо вершки і доводимо до повного розчинення.

Готовий торт покриваємо ганашем і ставимо в холодильник на 3 години. Торт вагою 1 600 грамів – готовий.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ