У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан La Fontana
Київ, вулиця Московська, 31/33

Години роботи:
11:00–22:00

Ресторан La Fontana відкрили влітку 2020 року на місці колишнього кінотеатру «Зоряний»‎. Свою назву заклад отримав на честь фонтана, навколо якого спочатку зробили терасу. А у вересні власники вирішили відкрити ресторан у приміщенні. У закладі пропонують традиційні італійські страви в авторській інтерпретації бренд-шефа Євгена Гребеника.

Як працює заклад в умовах карантину?

Заклад працює у звичайному режимі з урахуванням санітарних норм. Загалом у ресторані близько 60 дезінфекторів: на кожному столі, при вході та у вбиральнях. Дистанція між столами – півтора метра. А прибирання та дезінфекцію проводять кожні 15 хвилин і після кожного гостя.

Наразі в закладі є можливість замовити страви на виніс. Для такої опції діє знижка -20%. А за умов повного локдауну ресторан планує продовжувати готувати страви у форматі «to go» і запустити власне доставлення.

Який інтер’єр та атмосфера закладу?

Приміщення ресторану облаштували в будівлі кінотеатру «Зоряний». Власники зазначають, що на відновлення простору команда професіоналів витратила близько п’яти тижнів.

Основна зала вміщує до 110 гостей. Також у бенкетну залу на 55 посадкових місць перетворюють зимову терасу за склом. У теплу пору року в ресторані працює тераса біля фонтана, що розрахована на 340 гостей. А для найменших гостей тут є дитяча кімната. Також для них проводять майстер-класи з приготування піци.

Інтер’єр закладу створили у класичному італійському стилі з додаванням дерев’яних елементів. А декорували простір великою кількістю зелені. Літню терасу також декорували рослинами та плетеними меблями.

П’ятницями й суботами з 19:00 в La Fontana грає жива музика. А ще гості можуть відвідати винну кімнату.

Євген Гребеник 

Бренд-шеф, переможець шоу «МайстерШеф. Професіонали 2»

Які особливості ресторану?

Головна особливість закладу – відкрита шоу-кухня з італійською дерев’яною піччю. Завдяки цьому гості можуть спостерігати за процесом приготування піци. А ще посеред бенкетної зали розташували символ закладу та улюблене місце гостей – фонтан. Тут гості кидають у нього фірмові монетки «La Fontana» на щастя.

З понеділка до п'ятниці ми проводимо Дні італійських спеціалітетів:

Понеділок – День пасти (знижка на меню пасти -20%)
Вівторок – День устриць (кожна третя устриця в подарунок)
Середа – День піци (знижка на меню піци -20%)
Четвер – День Home wine (спеціальні ціни на вина – 89 гривень/150 мл)
П’ятниця – День Hot Aperol (зігрівальні аперолі – 99 гривень)

А ще щоп’ятниці пропонуємо тематичне мономеню зі стравами з обраного продукту, які можна спробувати лише в цей день. Також пригощаємо гостей італійськими десертами.

Яка кухня закладу?

У меню ми пропонуємо традиційні італійські страви в авторській інтерпретації бренд-шефа. Оскільки я спеціалізуюся на стравах із сезонних продуктів, у меню завжди є додаток із сезонними пропозиціями від шефа.

У La Fontana можна спробувати піцу з дров’яної печі, пасту, ризотто та меланзану. А в барній карті є такі коктейлі: лінчбурзький лимонад (155 гривень), пампкін сауер (190 гривень), безіл б’юті (165 гривень) та інші.

З 11:00 до 15:00 ми готуємо сніданки. У цей час подаємо бріош з авокадо та різними начинками: з яйцем пашот і лососем (195 гривень), із сиром буратта власного приготування (186 гривень), з омлетом скрембл та ароматом трюфеля (198 гривень). Також можна обрати сирники з медом та сметаною (155 гривень) або вівсянку на курячому бульйоні з пармезаном та беконом (125 гривень).

А ще всі сири, які ми використовуємо при приготуванні страв, власного виробництва. Ми готуємо їх у сироварні ресторану за італійською технологією.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Ризотто з гарбузовими цукатами та сиром пармезан

165 гривень

Класичне ризотто ми вирішили доповнити некласичним поєднанням. Солодко-пряний смак страві надає витриманий пармезан та гарбуз.

Піца Special Fontana

295 гривень

Фірмову піцу готує наш шеф-піцайоло. У ній він гармонійно поєднує смаки та текстури продуктів.

Тальоліні з креветками-гриль татрюфельною пастою

199 гривень

Домашню пасту з креветками ми поєднуємо з вершковим соусом і трюфельним ароматом. Таке поєднання вийшло простим і вишуканим одночасно.

Матеріал підготовлено за підтримки