У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

Maral Bar

м. Київ, вулиця Шота Руставелі, 19-А

Години роботи

пн-чт, нд 12:00-23:00

пт-сб 12:00-01:00

Середній чек

600 гривень

Instagram

Ресторан Maral Bar відкрили у жовтні 2017 року. Спочатку власники хотіли зробити заклад у моноформаті кальянної: на той час у Києві майже не було місць з такою концепцією та якісним тютюном. Але приміщення, яке знайшли в центрі, виявилося занадто великим для кальянної, тож вирішили зробити гастробар із кухнею, баром та широким вибором кальянів.

Інтер’єр та атмосфера закладу

Символ ресторану – марал, або благородний олень. Це спокійна тварина, яка мешкає в лісах. Це стало натхненням для створення інтер’єру з екоматеріалів. «Ми використали багато зелені та меблів з дерева, щоб створити у закладі атмосферу лісу. Це місце спокою та тиші в самому центрі галасливого Києва», – зазначають власники.

У центрі багато офісів, і люди, які там працюють, заходять у ресторан на бізнес-ланч. Вони не мають часу довго чекати на замовлення, тому в закладі роблять акцент на швидкість подачі страв.

Увечері Maral Bar стає місцем для сімейних вечер, зустрічів друзів і побачень. Тут затишно, а в меню кожен знайде щось для себе. У вихідні заклад нерідко стає місцем для препаті.


Сальваторе де Віво

Бренд-шеф, працював у Da Vinci Fish Club, Мille Miglia та «Марио»


Під час створення нового меню моєю метою було його переосмислення. Мені хотілося подавати гостям щось незвичайне, те, що вони ніколи раніше не їли. Ідея з’явилася, мов спалах: якщо гастробар назвали на честь благородного оленя, то тут зобов’язані готувати оленину. Тепер у нас є нові страви з дичини – оленини та дикого кабана. Також ми додали легкі закуски для швидкого перекусу з коктейлем або під час вечірки.

Кухня закладу

Меню закладу складається зі страв європейської кухні, а перевагу віддають локальним продуктам. Наприклад, дичину, яка є особливістю кухні, постачають ферми з Львівської та Харківської областей.

У Maral Bar можна спробувати карпачо з оленини (205 грн), бургер Chicken Sweet із солодким цибулевим джемом і рожевим соусом (130 грн), качину грудку «Магре» із гарбузово-апельсиновим пюре та соусом із журавлини (230 грн) та інші страви.

У новому меню також є позиції для вегетаріанців. У закладі подають грибний та гарбузовий крем-супи (по 99 грн), брускети з овочами (110 грн) та бургер Vegeterian Gangster з карамелізованим тофу (130 грн).

Бар закладу

Коктейльна карта має два розділи – «Класика» та «Авторські коктейлі». У літню спеку популярним є класичний Aperol Spritz та Brumble, а також авторський Rouge Lemongrass на основі ванільної горілки, сиропу лемонграсу та апельсинового бітеру.

У коктейльну карту також планують додати такі коктейлі, як Rusty Nail, Negroni, London pear та Gin Garden.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Бургер Wild Deer

Це одна з наших фірмових страв з оленини. Ніжне м’ясо ми доповнюємо сиром моцарела, овочами та поєднанням гірчичного та журавлинного соусів. Ця страва – must try в нашому закладі для любителів м’яса.

210 гривень

Салат «Слабосолений лосось»

Цей салат на основі лосося подаємо із сиром фета та картопляним паєм на свіжому листі салату.

175 гривень

Фондан

Особливість десерту – в начинці з білого шоколаду. Подаємо фондан з кулькою ванільного морозива та ягідним соусом.

95 гривень

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ