У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Теплохід «Роса Вікторія» вже три роки влаштовує гастрономічні прогулянки по Дніпру. Натхненням для такого формату стала французька компанія Bateaux Parisiens, що пропонує гастрономічні екскурсії на теплоході по Сені.

Із четвертого травня «Роса Вікторія» відкриває новий сезон прогулянок з вечерею по Дніпру.

Андрій Баланда, шеф-кухар

Працює в ресторанному бізнесі 19 років, з яких 16 – у ролі кухаря. Працював у таких закладах, як Enoteca Pane-Vino, Grano та Biancoro.

У чому особливість формату вечері на теплоході?

Прогулянка по Дніпру триває дві години – це можливість побачити вечірній Київ з нових красивих ракурсів, які постійно змінюються. Подорож також включає вечерю з трьох страв від шефа, музичний супровід та зйомку від професійного фотографа. Кожен з відвідувачів може заздалегідь забронювати зручне для себе місце на верхній чи нижній палубі.

Що входить у вечерю?

Для вечері на борту «Роса Вікторія» ми пропонуємо два формати: столик на середній палубі за 970 грн з людини та столик на нижній палубі за 750 грн з людини. У першому випадку до вартості входять: прогулянка, вечеря з трьох страв на вибір з трьох позицій, аперитив при зустрічі та стартер із сирів, жива музика у стилі босанова, робота фотографа.

Гості на нижній палубі матимуть ті ж самі позиції, окрім того, що їм запропонують вечерю з трьох страв на вибір з двох позицій. Столики на нижній палубі розташовані трішки подалі від живої музики.

Яка кухня на борту «Роса Вікторія»?

Ресторан на борту «Роса Вікторія» – це поєднання української та європейської кухонь. Наша мета – довести, що прогулянки на теплоході в Києві можна поєднати з ресторанною кухнею. Вибір страв буде змінюватися щомісяця. До меню травневих прогулянок входять: тартар з лосося і авокадо; салат із філе індички; телятина на кістці з печеною картоплею під соусом з трюфелем; філе доради з овочевими тальятеле під лимонно-шафрановим соусом. У меню також є десерти від шефа.

Які продукти ви використовуєте?

Для нас важлива якість продуктів та технології приготування страв, які ми вдосконалили впродовж багаторічного досвіду. Усі продукти ми закуповуємо в офіційних постачальників екологічних фермерських продуктів. Так ми гарантуємо, що наші страви приготовані на основі органічних продуктів, що мають високу якість.


Які три страви варто спробувати на борту в травні?

Тартар з лосося і авокадо

Свіжа закуска з лосося, що добре підходить до білого вина. До складу також входять авокадо, огірок, пармезан та маш-салат. Доповнюємо страву гірчичною заправкою.


Мікс-салат з авокадо, чері та кедровими горіхами

Одночасно проста та вишукана страва – салат з додаванням авокадо, солодких помідорів чері та кедрових горішків. Усе заправляємо соусом з манго.


Дорадо під лимонно-шафрановим соусом

Океанічну дораду готуємо під вишуканим соусом з лимону та шафрану, що пасує під біле вино. Подаємо з овочевим тальятеле.



Дати прогулянок у травні: 4, 9 та 19

Місце зустрічі: Причал №1, вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Час відправлення: 20:00 — Час прибуття: 22:00

Приїжджати варто не пізніше ніж за 15 хвилин до відправлення теплохода.


ЗАБРОНЮВАТИ ВЕЧЕРЮ НА ТЕПЛОХОДІ


Матеріал підготовлено за підтримки