У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

KIN KAO

Київ, вул. Андріївська, 9

Години роботи

11:00-23:00

щодня

Середній чек

300 гривень

Ресторан азійської кухні KIN KAO відкрили рік тому. Його назва з тайської перекладається як «їсти рис». У закладі зібрані найкращі традиції Китаю, В’єтнаму, Таїланду та різні варіації на тему паназійської кухні. Деякі страви гості готують самостійно – за допомогою унікального корейського гриля.

У чому особливість KIN KAO?

Антон Дерев’яго


власник ресторану

У ресторані представлені гастрономічні традиції Азії. РОБИМО ДОСТУПНИМИ СТРАВИ, ЯКІ ЛЮДИ МОГЛИ Б СПРОБУВАТИ ЛИШЕ В ПОДОРОЖАХ. Ми були одними з перших, хто в Україні відкрив для гостей таку захопливу трапезу, як корейський гриль. У нашому меню є ексклюзивні страви – традиційний тайський млинець Роті, корейський овочевий мікс бібімбаб і чорний рис.

Яка атмосфера в ресторані?

У закладі – затишно та комфортно. Таку атмосферу створюють приємні деталі: бамбукові палички на кожному столі, зелені рослини, живий мох на стіні, дерев’яні перегородки в китайському стилі, які поділяють приміщення. Кольори інтер’єру витримані у в’єтнамських мотивах – червоні, пісочні та сірі відтінки.

Яка концепція кухні KIN KAO?

Юрій Сім


шеф-кухар ресторану

Був резидентом Ulichnaya eda зі своїм проектом «Tsuposh», де отримав нагороду Street Food Awards. Адепт здорового харчування, фахівець в азійському векторі гастрономії.

Ми зібрали найкращі страви паназійської кухні, кожна з яких має свій унікальний смак. Оригінальна їжа східних країн часто надто гостра. Якщо її спробувати, може скластися неправильне враження про страву. Різка пікантність відлякує європейців, адже ми не звикли вживати таку їжу в повсякденному житті. Тому в KIN KAO ми адаптовуємо страви під вподобання гостей. Під час замовлення люди обирають – їсти оригінально гостру їжу чи адаптовану.

ОДНА З РОДЗИНОК РЕСТОРАНУ – КОРЕЙСЬКИЙ ГРИЛЬ. Це вбудована прямо в стіл компактна жаровня, що нагадує шведський стіл. Овочі, зелень, м’ясо, морепродукти, риба, соуси – всі ці інгредієнти подають на стіл, а гість уже самостійно смажить їх на грилі, поєднуючи все за своїм смаком.

Це створює приємну невимушену атмосферу, адже наші гості також беруть участь у приготуванні їжі. Ми маринуємо м’ясо й рибу, нарізаємо овочі, готуємо соуси й інші інгредієнти, а люди вже самі вирішують, що більше посмажити, а що краще залишити сирим, як усе комбінувати і в якому порядку їсти.

У Кореї гриль є в кожному сімейному ресторані – така особливість їхнього менталітету. В Україні це часто сезонна опція, але в нашому ресторані вона доступна в будь-який час.

У меню корейського барбекю – три сети: м’ясний (яловичина, свинина), пташиний (курка, індичка) та рибний (лосось, креветки). До кожного сету додають соуси, асорті овочів, зелень, рис і омлет кімчі.

Для приготування багатьох страв використовуємо технологію сувід – обробляємо продукти при низьких температурах. Це посилює смак м’ясних страв, робить їх більш м’яким і соковитим.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Бібімбаб

Популярний корейський боул, інгредієнти в якому перемішуються перед самою трапезою. Бібімбаб входить до списку 50 найсмачніших страв світу. Складається з білого рису, приготованого на пару, маринованих овочів, соусу, яйця та основного інгредієнта на вибір – м’яса, тофу або креветок.

з телятиною – 158 грн

з тофу – 138 грн

з креветками – 192 грн


Том-ям

Тайський традиційний суп на насиченому бульйоні. Готується зі стеблом лемонграсу, імбиром, креветками, кокосовими вершками та пряними спеціями.

маленька порція – 115 грн

велика порція – 189 грн


Корейський гриль

Корейська традиція, коли гості самостійно готують страву. Подається з компактним грилем, на якому можна на свій смак смажити продукти. Крім основного інгредієнта (маринованого м’яса або риби), до складу сету входить паровий рис «Жасмин», омлет кімчі, три види соусів, овочі та зелень.

пташиний – 280 грн

м’ясний – 350 грн

рибний – 490 грн

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ