Фермерський ярмарок «Київ, велике село», квест від Hey Guide та Charity Market від «Тайського Привіту». Зібрали події, які відбудуться в Києві з 26 по 28 травня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Квест до Дня Києва від Hey Guide


Hey Guide пропонує цими вихідними прогулятися маршрутом улюблених вулиць та місць столиці, а наприкінці забрати приз. План такий: отримати першу відмітку та головний документ подорожі «Паспорт Киянина» у найстарішій книгарні Києва «Сяйво», випити кави або келих вина у Pure & Naive, відвідати три екскурсії у Музеї шістдесятництва, пригоститися київським тортом у Leilia Bakery, сходити на оглядовий майданчик на території Андріївської церкви, придбати квіти на Житньому ринку, отримати останню печатку у барі «1818». Якщо ви зберете всі відмітки у локаціях, то отримаєте спеціальний подарунок. Кількість учасників обмежена – забрати паспорти на першій локації зможуть лише перші 100 охочих.

Коли: неділя, 28 травня

Де: «Сяйво книги», вулиця Велика Васильківська, 6

Фермерський ярмарок «Київ, велике село»


На цих вихідних Hey Guide, Leilia Bakery, TC Pizza та Mutabor Mutabor об’єднаються, щоб створити фермерський ярмарок. Дворик TC Pizza перетвориться на «велике село», де усі одне одного знають. Організатори привезуть фермерські квіти, овочі, фрукти, ягоди, розсаду й різноманітний інвентар для садівництва та будуть знайомити вас з локальними, українськими продуктами.

Коли: 27 – 28 травня

Де: TC Pizza, вулиця Гончара, 15/3

Thai Charity Market


До Дня Києва у «Тайському Привіті» відбудеться благодійний маркет, щоб зібрати кошти для Херсона та області. Ціль – 150 тисяч гривень. На терасі на вас чекатимуть 12 песиків із Гостомельського притулку, яких ви можете забрати у свій дім. У рамках події організатори також збиратимуть їжу та ліки для евакуйованих тварин зі Сходу разом з UAnimals. Долучитися можна буде, придбавши ошийники, жетони та сувеніри, створені спеціально для маркету. У меню страви від Pie Spot, Ponchyk Boy, «Спельти», Milk Bar, а також вино від сомельє Роми Ремеєва. Також обіцяють спеціальний дроп від бренда Katsurina, музику від Clasps, Дениса Гайдамаки та secret guest.

Коли: 27 – 28 травня, 13:00 – 21:00

Де: «Тайський Привіт», Чехівський провулок, 2

Культурно-благодійний захід «Неречизм» до Дня Києва


Організатори «Неречизму» створюють івенти, щоб давати непотрібним речам другий шанс. На цих вихідних вони запрошують долучитися до своп-вечірок, які проведуть у двох різних локаціях. У суботу буде лекторій на тему Києва та киян, маркет локальних продавців, своп-зона, тату-корнер спільно з Derem Kyiv, чайні церемонії. У неділю – добірка локальних брендів та митців, екологічна своп-ініціатива, показ художнього фільму «Приятель небіжчика».

Коли: субота, 27 травня з 13:00-20:00, неділя, 28 травня 11:00 – 18:00

Де: субота – Workit Space, Марка Безручка, 24, неділя – парк кінотеатру «Жовтень»

«КиївКіноФест» у «Жовтні»


Кінотеатр «Жовтень» разом з Довженко-Центром проведуть «КиївКіноФест» до Дня Києва та покажуть чотири фільми, які знімали у столиці. До програми увійшли стрічки: «Навесні», «За двома зайцями», «Штепсель одружує Тарапуньку» і «Приятель небіжчика».

Коли: 25 – 28 травня

Де: «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

День Києва на терасі 044 Cafe


У цю неділю 044 Cafe запрошує відсвяткувати день міста на своїй терасі. У меню бургери та шашлики від «Улюблений дядя», піца від «Італійської редакції» та коктейлі від «Життя чудових людей». У програмі: квітковий маркет від Sunflower, крамниця міні-картин від The Gorod, київський мерч від Support By Poustovit.

Коли: неділя, 28 травня, 12:00 – 20:00

Де: 044 Cafe, вулиця Велика Васильківська, 85/87

День народження Gasoline Radio на «Лісовому причалі»


Цієї суботи Gasoline Radio відзначає свою першу річницю і запрошує долучитися до святкування на «Лісовому причалі» на Нижньоюрківській. У програмі ембієнт-даб від Олексія Макаренко та Саші Ушенко, даунтемпо на вінілі від Püoro, гібридний танцювально-кислотний лайв від Богдана Зайця, а на завершення обскурно танцювальна музика довільних форм від Артема Ярмоша і Саші Teccio.

Коли: субота, 27 травня, 15:00

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Квитки: 300 гривень

Подія

Епілог Strichka на «Причалі»


Подія для тих, хто пропустив фестиваль Strichka. У неділю клуб Closer запрошує на епілог, де будуть декорації та лайнап з тих, хто брав участь у фестивалі. Вхід вільний для тих, хто має неушкоджений дводенний браслет Strichka 2023.

Коли: неділя, 28 травня, 12:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Квитки: з 12:00 - 250 гривень, з 14:00 - 400 грн

Подія

День Києва в «Курені»


«Курені» влаштовують триденне святкування до дня міста. У програмі живі виступи та ді-джей сети, ярмарок і фудкорт, а також спілкування на схилі Дніпра. У п'ятницю приїде Hendriks Toth з Словакії, щоб виступити в компанії київського дуету iO b2b Cheise та El Gringo з Одеси. У суботу «перший історичний» спільний сет від двох київських артисток: Sasha Trey і Toma Rybka. У неділю зіграють Cepasa та Cape Cod.

Коли: 26 – 28 травня з 16:00 до 23:00

Де: «Курені», Паркова дорога, 4

Квитки: п‘ятниця - безкоштовно, субота та неділя – від 300 гривень

Подія

Фестиваль божевільного морозива у «Міністерстві шаурми»


«Міністерство шаурми» разом із виробником авторського морозива Massimo Gelarty організовує дводенний фестиваль. У меню божевільні смаки морозива з копченим лососем, червоною ікрою, маскарпоне з трюфелем, чайної троянди. А також комбуча зі шматочками груші, класичний та шоколадний пломбір.

Коли: 26 – 28 травня

Де: «Міністерство шаурми», Сагайдачного, 37

Благодійний фестиваль на підтримку артилерії полку «Азов» у парку «Муромець»


У суботу громадська організація Azov One організує благодійний фестиваль «Azov Артнаступ», на якому збиратиме кошти на забезпечення артилерії бригади «Азов». У програмі живі виступи українських виконавців, серед яких Tember Blanche, Даша Астаф'єва та «Воплі Відоплясова», а також стендап від Василя Байдака та корнер з мерчем від Azov One.

Коли: субота, 27 травня, 12:30–20:00

Де: парк «Муромець»

Квитки: 400 гривень

Подія

Благодійний івент на підтримку захисників «Азовсталі»


Команда ГО Azovstal Families та Spilka Charity Market організовують благодійний івент на підтримку захисників «Азовсталі», яких повернули з полону. Прибуток передадуть на підтримку проєкту «Нарешті ти вдома». На маркеті в барі Sloi на Великій Житомирській будуть речі від українських брендів, вінтажний одяг та аксесуари, декор для дому, вінілові платівки, плівкові фотоапарати, свічки та ресайкл-речі. На івенті також організують тату й пірсинг фестиваль, квітковий та фуд-корнер. За напої відповідатимуть бармени: Кос Бородін та Саша Лунаход. Після 20:00 в барі відбудеться вечірка з входом за донат, усі кошти з якої також підуть на збір.

Коли: неділя, 28 травня 12:00 – 19:00

Де: Sloi, вулиця Велика Житомирська, 26

Руфтопний та весняний 34-й едішн Kyivness у Kooperativ


На цих вихідних Kyivness змінить вже звичну локацію коворкінгу Generator та переміститься на дах простору Kooperativ. У програмі лекції від співзасновниці комунікаційної агенції Public Kitchen Євгенії Каганович, магістерки з медіа-комунікацій Інни Гордєєвої, засновниці Green Chef Яни Стрельцової, f nfrj; музика від Слави Бондаря, Діми Косекова, Macka і Sasha Cypher.

Коли: 27 – 28 травня, 11.00 — 19.00

Де: Kooperativ, Січових Стрільців, 23-A

Квитки: 300 гривень/день

Подія

Київський маркет «Всі.Свої»


У суботу та неділю «Всі.Свої» проведуть маркет, на якому буде багато Києва: на одязі, в сувенірах, їжі, атмосфері та фантастичних краєвидах з Десятинної.

Коли: 27 – 28 травня, 10:00 – 20:00

Де: D12, вулиця Десятинна, 12

Відкриття виставки «Як тебе не любити» в Avangarden


Цієї п’ятниці галерея Avangarden організовує виставку, щоб відчути Київ через роботи українських художників Артема Прута, Сергія Майдукова, Олексія Кондратюка, сестер Фельдман та інших. На честь відкриття проведуть турнір з юзефа, переможець отримає київський торт від «Завертайло».

Коли: п’ятниця, 26 травня, 18:30

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23-А

Фестиваль до Дня народження міста «Kyiv Forever»


Музею історії міста Києва підготував до Дня міста пізнавально-розважальну програму для дітей і дорослих. Упродовж двох днів проведуть автентичні та художні майстер-класи, лекції, знайомства з історичними персонажами та одночасно п’ять різноманітних виставок. Буде можливість познайомитися із сучасним та середньовічним Києвом, модерним містом та його художнім відображенням у 20 сторіччі, кажуть у музеї.

Коли: 27 – 28 травня

Де: Музей історії міста Києва, вулиця Хмельницького, 7

«​​Печерський гурт»


У цю суботу волонтерська спільнота «Печерські котики» проведуть ініціативу, на якій ви зможете познайомитися та дізнатися про те, як підтримати ініціативи та проєкти, які допомагають військовим — маскуванням, медициною, навчанням. У програмі передбачені тематичні волонтерські та інтерактивні зони, ярмарок, дитяча програма, лекторій та музика.

Коли: субота, 27 травня 12:00 – 18:00

Де: Латвійський сквер на Печерську

Благодійна барахолка з портретами за донати


Фотографка Віка Темнова та фонд VilniVolunteers організовують благодійну барахолку в Києві. «Віка роками збирала свою колекцію одягу по секондах та вінтажних маркетах України і Європи. В суботу ви зможете бюджетно та яскраво оновити свій гардероб речима з Вікіної колекції», – розповідають організатори. Також із 15:00 до 17:00 будуть пропонувати портрети за донати.

Коли: субота, 27 травня, 12:00

Де: AM Bar, Велика Васильківська, 6-А