Радимо, куди піти і що подивитись, якщо на травневі вихідні ви залишились у Києві. У нашому огляді – концерти, вечірки, забіги та кіно.

Khan та DJ Masda в Closer

КОЛИ: 27 квітня

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: до 2:00 – 300 гривень, після 2:00 – 400 гривень

ЛІНК

Представник берлінської електронної сцени Khan сьогодні відомий як діджей, що відроджує олдскульний хаус. «Рідко зустрінеш артиста, в чиїх записах з такою легкістю поєднується любов до пост-панку та згадки вінтажного диско. Це різносторонній талановитий музикант», – розповідають організатори вечірки. Разом з берлінським діджеєм виступатиме японець DJ Masda.

Dihati song kesimare chot Jigariya me remix by Khan dj Badarpur

Тестове відкриття «Бухта Food Station» на набережній

КОЛИ: 28 квітня, 14:00

ДЕ: Поштова площа, 3

СКІЛЬКИ:

ЛІНК

Сезонний гастрономічний проект «Бухта Food Station» розпочне роботу в тестовому режимі 28 квітня. «Бухта Food Station» – це 1 500 квадратних метрів фудкортів, 17 морських контейнерів з найсмачнішим стритфудом, чотири бари, лаунж-зона на балконі та арт-простір.

У межах «Бухта Food Station» працюватимуть Bistro Bistro, «Маца и устрицы», «Справжні чебуреки», Khu Yum, Wok Factory, «Мясо и лаваш» та «Реберня».

Відкриття «Бухта Food Station»

Концерт In Flames

КОЛИ: 29 квітня

ДЕ: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

СКІЛЬКИ: від 1190 гривень

ЛІНК

Шведські металісти приїдуть у Київ з презентацією нового альбому I, the Mask. Платівку, над якою гурт працював протягом усього 2018 року, презентували 1 березня, а наприкінці квітня її можна почути на концерті в Україні.

Над тринадцятим альбомом гурту працювали номінант на премію Греммі, продюсер Говард Бенсон, а лауреати премії Кріс Лорд-Елджі та Тед Дженсен займалися зведенням і мастерингом.

In Flames- I Am Above

Фільм «Нурєєв: його сцена – увесь світ»

КОЛИ: 30 квітня, 19:00

ДЕ: Культурний центр «Кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

СКІЛЬКИ: 190 гривень

ЛІНК

Стрічка про відомого балетного танцівника Рудольфа Нурєєва від номінантів премії BAFTA Жака і Девіда Моррісів. Фільм простежує життя артиста – від важкого старту та знаменитої втечі на Захід – до багаторічного партнерства з примою Королівського балету Марго Фонтейн. Зйомки фільму частково проводилися в Києві.

Фільм покажуть англійською мовою з українськими субтитрами.

Трейлер стрічки «Нурєєв: його сцена – увесь світ»

Вистави Royal Opera House в кіно

і2 травня, 20:00

ДЕ: «Планета кіно», РЦ «Блокбастер», проспект Степана Бандери, 34B

СКІЛЬКИ:

ЛІНК

Класичні та нові вистави Королівського національного театру в Лондоні на великому екрані. Глядачам обіцяють показати опери «Валькірія» Вагнера, «Пікову даму» Чайковського, «Травіату» та «Силу долі» Верді, а також «Фауста» Гуно.

Posted by KyivMusicFilm on Wednesday, July 18, 2018
Трейлер «Royal Opera House в кіно»

Andrew James Gustav в Closer

КОЛИ: 4 травня

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: до 2:00 – 300 гривень, після 2:00 – 400 гривень

ЛІНК

Британський діджей Ендрю Джеймс Густав є постійним резидентом лондонського клубу Art of Dark, а також має власний лейбл. Музикант відомий своєю любов’ю до експериментів – починав кар’єру з інді-року, але пізніше переключився на техно та хаус. На вечірці крім Ендрю Густава зіграють ще двоє британських діджеїв – Тобі Ніколас та Хеміш Коул.

Andrew James Gustav Live@Dommune

Благодійний забіг Wings for Life World Run на Трухановому острові

КОЛИ: 5 травня, 14:00

ДЕ: Труханів острів

СКІЛЬКИ: 10 євро

ЛІНК

Під час забігу Wings for Life World Run організатори збиратимуть кошти для пошуку методів лікування травм спинного мозку. Учасники забігу стартують одночасно по всьому світу незалежно від часу, пори року та погодних умов. За умовами, люди біжать не до фінішу, а від нього, намагаючись втекти від автомобіля, який є «рухомою фінішною прямою», що слідує за учасниками в заданому темпі.

Posted by Red Bull Events on Thursday, March 28, 2019
Благодійний забіг Wings for Life World Run на Трухановому острові

Класика від колишньої вокалістки Nightwish Тар’ї Турунен

КОЛИ: 8 травня, 19:00

ДЕ: Центр Культури та Мистецтв Національного Авіаційного Університету, проспект Космонавта Комарова, 1

СКІЛЬКИ: від 590 гривень

ЛІНК

Колишня вокалістка гурту Nightwish Тар’я Турунен відома не лише рок-баладами, але й класичним співом. У сольній програмі співачки – сім альбомів (три класичних платівки та чотири рокових). На київському концерті у виконанні Тар’ї прозвучать також хіти Nightwish.

Tarja - An Empty Dream

Документальна стрічка «Гоген на Таїті»

КОЛИ: 8 травня, 19:00

ДЕ: Культурний центр «Кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

СКІЛЬКИ: 150 гривень

ЛІНК

Додатковий показ документальної стрічки про французького митця. Фільм розповідає про те, як Гоген залишає Марсель та вирушає на Таїті, де створює знамениті пейзажі далекого острова та формує неповторний стиль.

Трейлер стрічки «Гоген на Таїті»

Відкриття «Палацу культури «Куренівка» від Burning Man

КОЛИ: 11 травня, 12:00

ДЕ: «Палац культури «Куренівка», вулиця Костянтинівська, 73

СКІЛЬКИ: 600 гривень

ЛІНК

Арт-простір «Палац культури «Куренівка» від української спільноти Burning Man запрацює 11 травня. На честь відкриття організовують другий захід у форматі Precompression.

«Цілу добу ми будемо працювати і відпочивати, а темою святкування стане прогрівання нашого нового спільного дому. Розігрівати локацію ми будемо диханням і тертям, піснями і танцями, перформансами і артом, баром і подарунками», – розповідають організатори.

Захід відбудеться відповідно до 10 принципів фестивалю Burning Man. Всередині простору не можна буде нічого купити чи продати. Бар та їжа будуть безкоштовними, тож гостей закликають приносити із собою те, «чим би ви хотіли пригостити інших».

Ілюстрація: Burning Man

Концерт The Retuses в Atlas

КОЛИ: 11 травня, 19:00

ДЕ: Atlas, вулиця Cічових Стрільців, 37-41

СКІЛЬКИ: від 600 гривень

ЛІНК

Після перерви тривалістю шість років російський інді-гурт The Retuses повертається з новим альбомом Omyt. За словами фронтмента Михайла Родіонова, звучання колективу кардинально змінилось – з інді-фолку на тріп-хоп. Почути нові та старі пісні можна на київському концерті.

The Retuses - OMYT

Обкладинка: Олена Петросюк