Кіно

«Джуманджі: Поклик джунглів» / Jumanji: Welcome to the Jungle

21 грудня

Продовження фільму «Джуманджі» із Робіном Вільямсом у головній ролі. Двадцять років потому у паралельний світ джунглів і диких тварин діти потрапляють уже не через настільну гру, а через відеогру. Єдиний спосіб повернутися до реального світу – освоїти своїх персонажів і пройти через усі рівні. Зірки сиквелу – Двейн Джонсон із серії «Форсаж», комік Джек Блек, стендапер Кевін Харт та Небула із «Вартових галактики» Карен Ґіллан.

Трейлер фільму «Джуманджі: Поклик джунглів»

«Фердинанд» / Ferdinand

21 грудня

Фердинанд – породистий іспанський бик. Але він не любить ганятися за матадорами на арені. Значно більше йому до вподоби нюхати квіти. Відповідальна за мультфільм анімаційна студія Blue Sky, автори «Льодовикового періоду» та «Ріо».

Трейлер фільму «Фердинанд»

«Вечірка» / The Party

21 грудня

Фільм англійської режисерки Саллі Поттер брав участь в основному конкурсі цьогорічного Берлінського кінофестивалю. Трупа британських акторів на чолі з Тімоті Споллом, Кілліаном Мерфі та Крістін Скотт Томас розігрує камерну розмовну драму в межах однієї локації та однієї вечірки.

Трейлер фільму «Вечірка»

Інтерактивна виставка: «Каналетто і мистецтво Венеції»

21 грудня

«Каналетто і мистецтво Венеції» – це детальний екскурс у життя і творчість італійського живописця Джованні Антоніо Каналя. Фільм проведе глядачів по місцях, зображених на полотнах Каналетто. Зокрема, це міст Ріальто, площа Сан-Марко та собор Санті-Джованні-е-Паоло.

Трейлер інтерактивної виставки «Каналетто і мистецтво Венеції»

Коли:

неділя, 24 грудня, 15:00

Де:

кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

Скільки:

150 грн

Виставки

Назар Білик «Уявні відстані»

Назар Білик – сучасний український художник, відомий, зокрема, за серією скульптур «Дощ». На початку грудня британський аукціон Phillips продав його роботу Space Around (Anomorphosis) за понад 7 тисяч доларів. Проект «Уявні відстані» називають «фундаментальною інтроспекцією з метою пошуку відповідей на базові питання нашого існування».


Коли:

15-29 грудня, 08:00-18:00 (понеділок і четвер – вихідні)

Де:

Національний музей «Київська картинна галерея», вулиця Терещенківська, 9

Скільки:

50 грн

Павло Маков «Плани 2017»

Павло Маков – український художник, член британського Королівського товариства живописців і графіків. Працюючи у техніці офорту, останнім часом митець захопився текстом і ландшафтом. До виставки «Плани 2017» увійшли роботи Макова за 2017 рік. До того ж у межах виставки він представить свою настільну гру «Повертатися пізно».


Коли:

19 грудня 2017 року – 14 січня 2018 року, 14:00-20:00 (щодня, крім понеділка)

Де:

галерея «Дукат», вулиця Рейтарська, 8-Б

Скільки:

вхід вільний

Дар’я Кольцова «Птахи і квіти»

Дар’я Кольцова – номінантка на премію PinchukArtCentre, учасниця програми студій для молодих художників PortArtStudio. У персональному проекті «Птахи і квіти» художниця розмірковує про відчуття свободи та несвободи. Експозиція об’єднає керамічні скульптури та чорно-білі колажі, створені зі ксерокопій власного тіла художниці. «На виставці глядач не знайде ані квітів, ані птахів. Замість них – тривожні пастки, небезпечні сильця та «спіймані» травмовані тіла: світ після втрати невинності», – художниця. Детальніше про виставку – у промо-матеріалі The Village Україна.


Коли:

21 грудня – 20 січня, 14:00-20:00 (щодня, крім понеділка)

Де:

Port Creative Hub, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10-А

Скільки:

вхід вільний

Влада Ралко «Урочистість»

Влада Ралко – українська художниця, відзначена премією Всеукраїнського трієнале живопису. «Урочистість у Влади Ралко – це не веселощі святкування, а зображення невідворотності окремих ситуацій», – коментують організатори виставки. Виставка експонуватиметься до 30 грудня, тож це гарна можливість відвідати її, якщо ви пропустили раніше.


Коли:

29 листопада – 30 грудня, 10:00 – 19:00 (щодня, крім неділі)

Де:

«Я Галерея», вулиця Хорива, 49-Б

Скільки:

вхід вільний

Вечірки

Closer: Resident’s Night

Вечірка резидентів Closer. Розважатимуть публіку арт-директор Closer Timur Basha, Lobanov K i Shakolin.


Коли:

п’ятниця, 22 грудня, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн

Jugendsunden

Як пишуть у соціальних мережах, це «тріумфальне відродження» Jugendhub. Подільський клуб став епіцентром поліцейської облави, що закінчилася затриманнями у жовтні. У лайнапі вечірки-повернення – Bejenec, Lobanov K i Nastya Muravyova. Організатори завбачливо нагадують гостям про правила поведінки та безпеки.


Коли:

п’ятниця, 22 грудня, 23:00

Де:

Jugendhub, вулиця Багговутівська, 1

Скільки:

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн

РЕ:ФОРМА

«Танець – наш пульс», – кажуть організатори вечірки в Otel’. Новий проект від бренду Dazed, ця серія вечірок пропонує новий підхід до формату: обіцяють комфортні умови для відпочинку. У лайнапі – Katwon, Vinarsky та гість зі Львова Rhobodub.


Коли:

п’ятниця, 22 грудня, 23:30

Де:

Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

23:30-01:00 – 150 грн, після 01:00 – 200 грн

Lakuti & Tama Sumo

Lakuti & Tama Sumo – подружня і творча пара, яка є резидентом берлінського Panorama Bar. Дівчата працюють із хаусом і техно, але не бояться експериментів із диско, соулом і джазом. «У своїх сетах вони наочно демонструють, на які дива здатне доведене до майстерності тонке взаєморозуміння та відданість спільній справі», – кажуть організатори.


Коли:

субота, 23 грудня, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн

Шкільна дискотека у Port Creative Hub

Костюмована вечірка у стилі 90-х – з відповідним музичним супроводом. Вмикатимуть Backstreet Boys, зокрема, Very the Jerry та Nikolay Makeyev.


Коли:

субота, 23 грудня, 22:00

Де:

Port Creative Hub, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10-А

Скільки:

170 грн

Лекція

Навіщо містам ринки?

Аліна Георгіївська – урбаністка та архітекторка із Самари. На публічній лекції у Києві вона розповість про те, як ринки здатні оживити центр сучасного міста. Виступ у Житньому ринку – гарна можливість нагадати про історію з можливою реконструкцією/реставрацією ринку.


Коли:

субота, 23 грудня, 16:00

Де:

Житній ринок, вулиця Верхній Вал, 16

Скільки:

вхід вільний за реєстрацією

Cвяткові заходи і маркети

«Зимова Країна» на ВДНГ

Ковзанка, гірки, резиденція Діда Мороза, Замок крижаних скульптур, теплий ярмарок «Корпорація подарунків», сферичний кінотеатр TELEPORT360 та ще 14 локацій розваг чекають на відвідувачів ВДНГ. Детальніше про всі розваги – у гіді The Village Україна.


Коли:

9 грудня 2017 року – 14 січня 2018 року

Де:

ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки:

вхід вільний, квитки по окремих локаціях – 20-120 грн, абонемент на один день – 799 грн

Всі. Свої: Подарунки

Організатори називають наступний маркет від шоуруму Всі. Свої «найбільшим маркетом подарунків у Києві». На п’яти поверхах комплексу D12 – речі від 300 українських виробників одягу, декору, текстилю, а також іграшок і книжок. Усі подарунки обіцяють безкоштовно загортати у святкову упаковку, а каліграф зможе підписати всім охочим листівки. Детальніше – у гіді The Village Україна.


Коли:

субота, 23 грудня, 10:00-20:00; неділя, 24 грудня, 10:00-20:00

Де:

D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки:

вхід вільний


СВІТЛИНИ: обкладинка – giphy.com, udf;  1 – B&H Film Distribution, 2 – Андрій Шурпенков для The Village Україна, 3 – Closer, 4 – Всі. Свої, 5 – Володимир Шуваєв для The Village Україна