Кіно

«Дихай» / Breathe

7 грудня

Колишній військовий та успішний підприємець Робін Кавендіш знаходить кохання свого життя Діану. Та за рік після одруження, у 28-річному віці, він підхоплює поліомієліт. У процесі хвороби Кавендіш стає паралізованим: втрачає контроль над усім тілом нижче шиї. Заснований на історії справжнього подружжя, це фільм про волю до життя та кохання, яке її підтримує. Урешті-решт головний герой у виконанні Ендрю Ґарфілда стає першим пацієнтом, який залишає лікарню і використовує апарат штучної вентиляції легень удома. Роль дружини Робіна виконує Клер Фой, котру ви можете пам’ятати за роллю Єлизавети ІІ у серіалі «Корона». «Дихай» – режисерський дебют актора Енді Серкіса, відомого за ролями Ґолума у «Володарі перснів» і Цезаря у новій трилогії про «Планету мавп».

Трейлер фільму «Дихай»

«Кіборги»

7 грудня

Фільм присвячено обороні Донецького аеропорту українськими військовими під час російсько-української війни в окремих районах Донецької та Луганської областей. Режисер Ахтем Сеїтаблаєв, який цього року вже випустив стрічку «Чужа молитва», змальовує бойове чергування на стратегічному об’єкті добровольців в один із найбільш напружених моментів оборони летовища – у вересні 2014 року. «Війна – це не парад. Це кров, багнюка і сльози», – каже постановник Сеїтаблаєв.

Трейлер фільму «Кіборги»

«Бунтар у житі» / Rebel in the Rye

7 грудня

Ніколас Холт («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього», «Скажений Макс: Дорога люті») виконує роль Джерома Девіда Селінджера, автора «Над прірвою у житі». Біографічна стрічка проводить письменника від молодості через жахіття Другої світової війни до публікації центрального роману його творчості. Після прем’єри на кінофестивалі Санденс фільм не отримав схвалення критиків: рецензент видання Variety навіть назвав фільм «помстою Селінджеру за те, що він понад 60 років блокував спроби екранізувати “Над прірвою у житі”». Утім, на стрічку варто звернути увагу через акторські роботи Холта і його колег Сари Полсон та Зоуї Дойч.

Трейлер фільму «Бунтар у житі»

«Вірний. Пристрасть і злочин» / La Fidele

7 грудня

Вона – талановита гонщиця, яка має благородне походження. Він – небезпечний бельгійський злочинець. Зірка «Життя Адель» Адель Екзаркопулос не може встояти перед Матіасом Шонартсом («Великий сплеск»). Для режисера Міхаеля Роскама це повернення на європейську територію після «Брудних грошей» із Томом Гарді та Нумі Рапас.

Трейлер фільму «Вірний. Пристрасть і злочин»

Концерти

Max Cooper

Британець Max Cooper – водночас музикант і науковець. Експериментальну електронну музику він поєднує з наочним зображенням наукових явищ. Наприклад, в альбомі Emergence він простежував шлях усесвіту від Великого вибуху. Приблизно ілюструє цю ідею й нещодавня відеоробота на композицію Resynthesis.

Max Cooper – Resynthesis

Коли:

п’ятниця, 8 грудня, 21:00

Де:

Довженко-Центр, вулиця Васильківська, 1

Скільки:

350 грн

YUKO, Брудні та Zapaska на дні народженні сайту Muzmapa

Портал про українську музику Muzmapa святкує третій день народження. Привітають сайт три дуети – представники Masterskaya YUKO, автори «Сонце зайде» Брудні та більше відомі в Європі, ніж в Україні Zapaska. Ім’я секретного гостя, який проведе діджей-сет організатори тримають у секреті.

Брудні – «Чому брудні?»

Коли:

неділя, 10 грудня, 19:00

Де:

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

130 грн

Жадан і Собаки

«Рок-музиканти старої традиції» повертаються до Києва з виступом у Sentrum. Гурт Сергія Жадана зіграє у Sentrum головні хіти на кшталт «Задовбали».

Жадан і Собаки – «Бухло»

Коли:

п’ятниця, 8 грудня, 20:00

Де:

Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 1

Скільки:

250-800 грн

Panivalkova

Концерт тріо Panivalkova, авторів хіта «Крейзі Нікіта». На проекті X-Factor гурт називали «невиправними дивачками». Концертом у Києві дівчата закриють український тур. Окрім того, презентують нову пісню під назвою «Космополітік».

Panivalkova – Let Me

Коли:

cубота, 9 грудня, 20:00

Де:

Мала опера, вулиця Дегтярівська, 5

Скільки:

250-800 грн

Вечірки

Seuil

Алексіс Бенар – музичний продюсер із Франції. Він є резидентом лондонських вечірок Half Baked і Freak ‘n Chic у Парижі. Очікується, що француз побудує свій сет на поєднанні мінімалу та діп-хаусу.


Коли:

п’ятниця, 8 грудня, 23:59

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 150 грн, після 02:00 – 200 грн

Resident’s Night

Вечірка резидентів Closer. Розважатимуть публіку Shakolin, Karine i Bambu.


Коли:

субота, 9 грудня, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн

Модуль

Нова вечірка від спільноти Module. У лайнапі – Synthkey, Midi8 та r.roo.


Коли:

п’ятниця, 8 грудня, 23:30

Де:

Plivka, вулиця Васильківська, 1

Скільки:

до 01:00 – 200 грн, після 01:00 – 250 грн

Основа

Продовження серії вечірок Osnova в Otel’. У лайнапі – Kai, Sasha Zlykh і Jultron.


Коли:

п’ятниця, 8 грудня, 23:00

Де:

Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 150 грн, після 02:00 – 200 грн

Мистецькі заходи

Вистава Влада Троїцького «...але вітер...»

Друга можливість переглянути нову експериментальну кінетичну виставу Владислава Троїцького «...але вітер...» у Києві. Після прем’єри на ГогольFest 2016 режисер уже ставив виставу у Львові та Івано-Франківську. Організатори називають перформанс «медитативним дійством у тендітній стилістиці Хаяо Міядзакі».


Коли:

субота, 9 грудня, 19:00

Де:

Європейський культурний центр «Краків», Русанівська набережна, 12

Скільки:

150-250 грн

TOYS. Відкриття виставки Слави Крижановського

В Bereznitsky Aesthetics на Воздвиженці покажуть перший мистецький проект київсього художника Слави Крижановсього. «My body is my toy» – ключовий посил робіт художника в межах проекту. Автор наділяє форми людського тіла нетиповим кольором чи текстурами. Роботи створено у графічному редакторі та надруковано у великому форматі.

На відкритті гратимуть KOLOAH и Unkkut, працюватиме бар. Виставка триватиме до 29 грудня.


Коли:

відкриття – 8 грудня, з 18:00 до 22:00

Де:

Bereznitsky Aesthetics, вулиця Воздвиженська, 34

Скільки:

Вхід вільний

Лекції

FuckUp Nights Kyiv Vol. XIII

Бізнес – це не лише історії успіху, а й тривалий шлях спроб і помилок. Поділитися не найкращим досвідом із колегами означає підготувати їх до того, що просто нікому не буде. Навіть власникам найбільш успішних бізнесів. У київських FuckUp Nights уже встигли взяти участь Фоззі з гурту ТНМК та архітектор Слава Балбек.


Коли:

п’ятниця, 8 грудня, 19:00

Де:

Fedoriv Hub, вулиця Велика Васильківська, 5

Скільки:

725 грн

Creative Mornings #13

Зустріч із засновником школи Projector Олександром Трегубом. Вона відбудеться у межах теми грудня у школі – «Контекст». Видавець Telegraf.Design розповість про те, як стати дизайнером «без диплома, сертифікатів і грамот».


Коли:

п’ятниця, 8 грудня, 09:00

Де:

Projector, вулиця Воздвиженська, 34-А

Скільки:

вхід вільний за реєстрацією

Маркет

Всі. Свої: З новим look’ом!

Організатори називають цей маркет передсвятковим. 250 українських брендів підготують для відвідувачів одяг, який можна буде одягнути у святковий період: зокрема, сукні, взуття та капелюхи.


Коли:

субота, 9 грудня, 10:00-20:00; неділя, 10 грудня, 10:00-20:00

Де:

D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки:

вхід вільний


СВІТЛИНИ: обкладинка – ГогольFest, 1 – Volga Україна, 2 – Max Cooper, 3 – Closer, 4 – ГогольFest, 5 – FuckUp Nights Kyiv, 6 – Всі. Свої