Кіно

«Тіло і душа» / Testrol es lelekrol

30 листопада

Ільдіко Еньєді – угорська режисерка, відзначена фестивалями у Каннах, Венеції та Берліні. «Тіло і душа», перший за дев’ять років художній фільм авторки, цьогоріч здобув головну нагороду Берлінського кінофестивалю. Це історія про пару, яка бачить однакові сни, але не може бути разом наяву.

Трейлер фільму «Тіло і душа»

«120 ударів на хвилину» / 120 battements par minute

30 листопада

Робен Кампійо – французький режисер і сценарист, відомий, зокрема, завдяки співпраці з Лораном Канте. «120 ударів на хвилину» є історією про французький рух із протидії епідемії синдрому набутого імунодефіциту, частково побудованою на спогадах автора.

Трейлер фільму «120 ударів на хвилину»

«Іноземець» / The Foreigner

30 листопада

У 1995 році режисер Мартін Кемпбелл зняв перший фільм про Джеймса Бонда із Пірсом Броснаном у головній ролі. Відтворити успіх «Золотого ока» двадцять років потому вони спробують у фільмі «Іноземець». Це історія про чоловіка, який втрачає доньку внаслідок терористичного акту і намагається самотужки відновити справедливість. Убитого горем батька у нетиповому для себе амплуа грає Джекі Чан. Броснан, своєю чергою, уособлює бюрократичну систему, що йому протистоїть.

Трейлер фільму «Іноземець»

Концерти

O.Torvald

Останній київський концерт гурту O.Torvald у 2017 році. Таким чином рокери закінчать всеукраїнський тур. Понад те, виступом у Stereo Plaza команда Жені Галича проведе рік, який запам’ятався для її прихильників участю на «Євробаченні».

O.Torvald – #нашілюдивсюди

Коли:

субота, 2 грудня, 19:00

Де:

Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки:

250-600 грн

Yasmine Hamdan

Зірка андеграундної музики арабського світу Ясмін Хамдан виступить у Києві вдруге за рік. Ліванську співачку ви можете пам’ятати, навіть якщо не цікавитеся культурою Близького Сходу – наприклад, вона знялася у фільмі Джима Джармуша «Виживуть тільки коханці».

Yasmine Hamdan – Balad

Коли:

п’ятниця, 1 грудня, 20:00

Де:

Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

Скільки:

670-1200 грн

Jazz Bez

Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez пройде вже усімнадцяте. Заходи, пов’язані з фестивалем, відбудуться водночас у містах України та Польщі. Зокрема, у Харкові, Тернополі, Луцьку, Рівному, Івано-Франківську, Дрогобичі, Ужгороді та Краматорську. У Києві в межах Jazz Bez виступлять джазмени зі США, Німеччини та Австралії. Ведучим столичної програми стане арт-директор Alfa Jazz Fest Олексій Коган.


Коли:

п’ятниця, 1 грудня – субота, 9 грудня

Де:

Old Fashioned Bar, вулиця Воздвиженська, 32

Скільки:

500 грн

Вечірки

Parental Advisory

Дует Sergen Makeren i S.A. Tweeman організовує новий івент у серії Parental Advisory. Запрошений гість вечірки – Pablo Mateo. Німецько-колумбійський продюсер відомий за співпрацею із лейблами Die Oracle i 777 Recordings.


Коли:

п’ятниця, 1 грудня, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн

ШЩЦ

Творче об’єднання ШЩЦ святкує другий день народження. Святкуватимуть у форматі концерту-вечірки: серед запрошених гостей Lolina, Madteo та KABLAM. Перша – продюсерка, що раніше виступала під псевдонімом Inga Copeland. «Її новий лайв-перфоманс будується на синтезі лоу-фай та цифрового звучання, мінімалістичних форм і негармонійних вокальних аранжувань», – кажуть організатори вечірки.

Inga Copeland – Smitten

Коли:

субота, 2 грудня, 22:00

Де:

Plivka, вулиця Васильківська, 1

Скільки:

300 грн    

Aurora Halal

Музична виконавиця, продюсерка, відеохудожниця – усе це різні іпостасі Aurora Halal. Її творчість називають «гіпнотичною і підкреслено неідеальною». У Closer вона відіграє діджей-сет наживо.

Живий виступ Aurora Halal

Коли:

субота, 2 грудня, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн

Vystavka

Вечірка у стилі техно на Нижньоюрківській. Зокрема, виступи вже відомих київській тусовці діджеїв Bejenec, Dasha Kolosova i Toldo.


Коли:

субота, 2 грудня, 23:00

Де:

Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

200 грн

Маркет

Всі. Свої: Граємось і гріємось

150 українських брендів запропонують на ваш розсуд дитячий одяг та взуття, а також предмети декору і текстилю. Подбали організатори й про дозвілля дітей: для них облаштують великий в’язаний майданчик. Ще одне нововведення – дитяче меню у фудкорті D12.


Коли:

субота, 2 грудня, 10:00-20:00; неділя, 3 грудня, 10:00-20:00

Де:

D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки:

вхід вільний

А також

Фестиваль живої історії

Неформальна освітня програма «Студії живої історії» влаштовує фестиваль у просторі IZONE. «Фестиваль прагне стати майданчиком для обміну досвідом, як суспільство може осмислювати та опрацьовувати свою “живу історію”, – таку, що не має однозначного трактування і до якої прикута суспільна увага», – розповідають організатори фестивалю. У програмі заходів серед іншого варто звернути увагу на актуальні лекцію «Соціологічний модернізм: між паломниками та декомунізаторами» та обговорення «Радянський модернізм: практики збереження та захисту».


Коли:

п’ятниця, 1 грудня – субота, 2 грудня

Де:

IZONE, вулиця Набережно-Лугова, 8

Скільки:

вхід вільний

СВІТЛИНИ: обкладинка – The Village Україна, 1 – Артхаус Трафік, 2 – The Village Україна, 3 – Parental Advisory, 4 – Всі. Свої, 5 – Фестиваль живої історії