Кіно

«Коко» / Coco

23 листопада

Новий мультфільм Pixar, присвячений традиційному мексиканському святу – Дню мертвих. 12-річний хлопчик Мігель спробує оживити свого мертвого кумира, відомого музиканта – або принаймні пам’ять про нього. Відповідає за проект режисер «Історії іграшок 3» Лі Анкріч.

Трейлер фільму «Коко»

«Вогнеборці» / Only The Brave

23 листопада

Одна з найбільших пожеж в історії Сполучених Штатів забрала у 2013 році життя 19 пожежників. Режисер фільмів «Трон: Спадок» та «Облівіон» Джозеф Косінскі змальовує трагічні події реалістично, але віддаючи належне героїчним вчинкам вогнеборців. У головних ролях Джош Бролін, Джефф Бріджес, Майлз Теллер і Дженніфер Коннеллі.

Трейлер фільму «Вогнеборці»

«Коматозники» / Flatliners

23 листопада

Сиквел фільму 1990 року з Джулією Робертс. Як і зірка «Красуні» свого часу, головні герої продовження беруть участь у медичному експерименті, що симулює смерть. Його мета – перевірити, що чекає на людину по той бік чорного тунелю. Світло побачать Еллен Пейдж, Ніна Добрев та Дієго Луна.

Трейлер фільму «Коматозники»

«Хто в домі тато 2» / Daddy’s Home

23 листопада

У першому фільмі стосунки з’ясовували Марк Волберґ і Вілл Феррелл. У сиквелі вони розбиратимуться вже не між собою, а зі своїми батьками. На ці ролі запросили Джона Літґоу та Мела Ґібсона. Для останнього ця роль стане першою у сімейних комедіях після низки расистських і мізогіністичних скандалів.

Трейлер фільму «Хто в домі тато 2»

«З любов’ю, Вінсент» / Loving Vincent

23 листопада

«З любов’ю, Вінсент» – перший в історії фільм, повністю написаний олійними фарбами на полотні. Британсько-польські творці стрічки використали творчість відомого нідерландського художника для історії не так про останні дні, як про життя Вінсента ван Гога.

Трейлер фільму «З любов’ю, Вінсент»

«Вінсент ван Гог: Новий погляд» / Vincent Van Gogh: A New Way of Seeing

Документальний погляд на постать ван Гога пропонують співробітники музею відомого постімпресіоніста в Амстердамі. Зокрема, ця стрічка репрезентує велику добірку робіт митця, а також його вплив на живопис загалом. Два роки тому фільм зняли до 125 років від смерті ван Гога.

Трейлер фільму «Вінсент ван Гог: Новий погляд»

Коли:

субота, 25 листопада, 15:00

Де:

кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

Скільки:

150 грн

«Димна Суміш: Між пеклом і раєм»

Документальний фільм, присвячений несподіваному поверненню гурту «Димна суміш». Серед зібраних записів у стрічці не лише шість літніх концертів рокерів в Україні, а й архівне відео команди Олександра Чемерова. Квитки на прем’єру «Між пеклом і раєм» у п’ятницю вже розкупили, але ще є можливість потрапити на сеанс у суботу.

Трейлер фільму «Димна Суміш: Між пеклом і раєм»

Коли:

п’ятниця, 24 листопада, 21:00; субота, 25 листопада, 20:00

Де:

Кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

Скільки:

85-100 грн

Концерти

Вагоновожатые

Речитатив Антона Слепакова, гітара Валентина Панюти, барабани Станіслава Іващенка. Холодна іронія хлопців із Дніпра, Харкова і Донецька. На великому концерті у Києві візуальний ряд римам забезпечать Blck Box.

Вагоновожатые – «Хундертвассер Хунта»

Коли:

субота, 25 листопада, 20:00

Де:

Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

Скільки:

350-550 грн

Stoned Jesus

За запитом з-за кордону із рок-гуртом Ігоря Сидоренка може позмагатися хіба що DakhaBrakha і ONUKA. Наприклад, торік рокери успішно провели тур Південною Америкою і відіграли на німецькому Hellfest – чи не головному європейському рок-фестивалі. Stoned Jesus поєднує жанри стоунер, прогресив і психоделію – це важка музика з глибоким підтекстом.

Stoned Jesus – I Am The Mountain

Коли:

п’ятниця, 24 листопада, 19:00

Де:

MonteRay Live Stage, вулиця Прорізна, 8

Скільки:

150-300 грн

SunSay

Учасник гурту 5’Nizza Андрій Запорожець святкує перший ювілей сольної творчості під псевдонімом SunSay. Лідер гурту розповідає: нині його більше цікавить не хіп-хоп чи реґі, а блюз. Та обіцяє відіграти на концерті у Києві головні хіти – і здивувати низкою запрошених гостей.

SunSay – Дайвер

Коли:

п’ятниця, 24 листопада, 20:00

Де:

Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

Скільки:

350-900 грн

Bondage Fairies

Божевільні шведи експериментують з 8-бітним звучанням і олдскульним роком. Виступи неодмінно проводять у химерних масках, схожих на атрибутику Daft Punk із задзеркалля. Після літнього виступу на Atlas Weekend гурт встиг випустити новий альбом – до Києва вони повертаються, щоб представити платівку під назвою Alfa Gaga CP Wifi.

Bondage Fairies – I Will Never Love You

Коли:

неділя, 26 листопада, 19:00

Де:

Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки:

300-450 грн

Вечірки

Black! Factory

Black! Factory – остання велика подія 2017 року в арт-просторі Closer, створена спільно зі спільнотою Worn Pop. Ця формація відповідає за темний бік електронного андеґраунду. Зокрема, на двох сценах виступлять Codex Empire (Австрія), La Mverte (Франція) і T. Raumschmiere (Німеччина).

T. Raumschmiere – Brenner

Коли:

п’ятниця, 24 листопада, 22:00

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 01:00 – 300 грн, після 01:00 – 400 грн

Rhadoo

Румунського продюсера Rhadoo київська публіка пам’ятає ще з виступу на фестивалі Strichka у 2014 році. Стежити за його прогресом можна було за час регулярних візитів до Closer. У суботу він повинен довести, що вундеркінд уже встиг стати справжнім майстром.

Rhadoo – Timpauriu

Коли:

субота, 25 листопада, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 200 грн, після 02:00 – 300 грн

ГОСТ ЗВУК

ГОСТ ЗВУК – лейбл, який працює виключно із продюсерами пострадянського простору. «Радянські синтезатори, сибірське техно – ми веземо до Києва аутентичні елементи, притаманні країнам СНД», – кажуть представники імпринту. Для повного перенесення до цього настрою організатори поділять арт-простір Plivka на кілька тематичних зон: із чаєм, перськими килимами і танцювальну локацію з радянською фрескою.

ГОСТ ЗВУК у Boiler Room

Коли:

субота, 25 листопада, 23:00

Де:

Plivka, вулиця Васильківська, 1

Скільки:

350 грн

А також

Whisky Dram

Фестиваль односолодових віскі Whisky Dram пройде втретє. «Можливість продегустувати понад 300 найкращих віскі світу», – виділяють організатори головну перевагу заходів. Також у програмі виступи бренд-амбасадорів найвідоміших брендів віскі, кімната з колекційними напоями та лекторій. 10 причин відвідати фестиваль – у гіді The Village Special.


Коли:

субота, 25 листопада, 12:00-20:00

Де:

КВЦ «Парковий», Паркова дорога, 16

Скільки:

500 грн

Fashion Tech Forum

Щорічна освітня конференція від Kiev Fashion Institute пройде вдруге. Тема цьогорічних заходів – інтеграція діджитал та ІТ у модну індустрію. Серед спікерів форуму представники компаній The Coat by Katya Silchenko, Havas Media Ukraine, PetCube, UNIT.City та Concepter.


Коли:

субота, 25 листопада, 12:00-20:00

Де:

НСК «Олімпійський», вулиця Велика Васильківська, 55

Скільки:

2000-5500 грн

Перформанс Орлан

Орлан – французька художниця, яка працює з форматами фотографії, відео, скульптури, а також перформансу. Як і колега Марина Абрамович, вона працює за давно визначеним маніфестом. У Києві Орлан виконає перформанс «Петиція проти смерті».


Коли:

неділя, 26 листопада, 15:00

Де:

Український інститут науково-технічної експертизи та інформації, вулиця Антоновича, 180

Скільки:

вхід вільний


СВІТЛИНИ: обкладинка – B&H Film Distribution, 1 – B&H Film Distribution, 2 – Вагоновожатые, 3 – Closer, 4 – Whisky Dram