Фестивалі

Ulichnaya Eda

Перший осінній фестиваль вуличної їжі на Арт-заводі Платформа. Головний мотив фесту – фермерські продукти та їжа. Крім кіосків із локальними продуктами та фудкорту у програмі лабіринт із сіна, бої кетчупом і гірчицею, а також контактний зоопарк. Детальніше про фермерські продукти на Ulichnaya Eda читайте в гіді The Village.


Коли

субота, 23 вересня, 11:00-01:00 – неділя, 24 вересня, 11:00-23:00

Де

Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1-А

Скільки

100 грн

Всі. Свої: Світло в домі

120 українських брендів на трьох поверхах маркету вітчизняних виробників. Після гастрономічної та взуттєвої тематики на цих вихідних представлять текстиль, кераміку та освітлення. Зокрема, бренди Sleeper Set, WooD Present та Mr.Deer.


Коли

субота, 23 вересня, 10:00-20:00 – неділя, 24 вересня, 10:00-20:00

Де

D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки

вхід вільний

The Distinguished Gentlemen Ride

«Заїзд видатних джентльменів» – благодійний захід, що об’єднує власників класичних і вінтажних автомобілів. Мета акції – зібрати гроші на дослідження проблеми раку простати і програму запобігання самогубств серед чоловіків. У 2017 році вона об'єднає 70 тисяч джентельменів на мотоциклах в 600 містах і 95 країнах. Маршрут київського заїзду – від Софійської площі до Арт-завод Платформа.


Коли

неділя, 24 вересня, 11:30

Де

Cофійська площа, 1

Скільки

100 грн

Кіно

«LEGO Ніндзяго Фільм»  / The LEGO Ninjago Movie

21 вересня

Три роки тому успіх «Лего. Фільму» – реклами конструктора LEGO, що працювала, тому що не приховувала, що є рекламою конструктора LEGO, – відкрив дорогу серії фільмів. Після цьогорічної стрічки про Бетмена черга за «Ніндзяго», побудованим із іграшкових блоків світом ніндзя та нунчаку. Діти впізнають на сеансі улюблені іграшки, а батьки пояснять їм потім більшість жартів.

Трейлер фільму «LEGO Ніндзяго Фільм»

«Кінгсман: Золоте кільце»  / Kingsman: The Golden Circle

21 вересня

Плаский блокбастер, смілива провокація, деконструкція найкращих фільмів про Джеймса Бонда – про першу частину «Кінгсман» кожен судив у міру своїх вподобань. Та фільм про таємну спільноту захисників Її Величності мав кілька однозначних переваг. Зокрема, зразковий кастинг Коліна Ферта («Король говорить!») та режисерські рішення Меттью Вона. Постановник «Люди Ікс: Перший клас» починав кар’єру зі співпраці з Ґаєм Рітчі, та зараз його фільми значно більше схожі на творчість Рітчі, ніж, власне, роботи самого Рітчі.

Трейлер фільму «Kingsman: Золоте кільце»

«Квадрат» / The Square

21 вересня

Лауреат «Золотої пальмової гілки» цьогорічного Каннського кінофестивалю. Новий фільм шведського режисера Рубен Естлунда («Форс-мажор») – висловлювання насамперед на тему сучасного мистецтва. Головний герой фільму Крістіан є куратором музею у Стокгольмі. Після крадіжки його особистих речей він вирушає до бідного району – повертати своє. Більше про фільм читайте тут.

Трейлер фільму «Квадрат»

Концерти

Андреа Бочеллі

Андреа Бочеллі повністю втратив зір у 12 років – під час футбольного матчу м’яч влучив йому в око. На шостому десятку, вже як один із найвідоміших співаків світу, він замкнув цикл. Бочеллі виступив зі святковим концертом на стадіоні в Лестері, привітавши таким чином місцеву футбольну команду з сенсаційною перемогою в англійській першості. Перший виступ видатного тенора у Києві відбудеться на «Олімпійському».

Andrea Bocelli's performance at King Power Stadium ahead of the Foxes 3-1 victory over Everton

Коли

субота, 23 вересня, 19:00

Де

НСК «Олімпійський», вулиця Велика Васильківська, 55

Скільки

1000-6400 грн

Warhaus

Warhaus – сольний проект Маартена Девольдере з Balthazar. У Києві він виступить вже вдруге. Чи повториться солд-аут цього разу?

Warhaus – Mad World

Коли

неділя, 24 вересня, 20:00

Де

Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

Скільки

390-750 грн

Вася Обломов

«Магадан» та інші хіти російського музиканта – на сцені Docker Pub. До Києва Вася Обломов привезе новий альбом «Долгая и несчастливая жизнь».

Вася Обломов – Магадан

Коли

неділя, 24 вересня, 21:00

Де

Docker Pub, вулиця Богатирська, 25

Скільки

390-750 грн

Latexfauna

Автори хіта Ajahuaska відіграють сольний концерт і презентують новий кліп на пісню Lime. «На концерті можна буде сексуально жувать жувачку, кидати намікающі взгляди протівоположному полу (і непротівоположному тоже), трогать друг друга за кожу, притуляться разними мєстами до разних мєст», – відзначає гурт в анонсі.

Latexfauna – SURFER

Коли

п’ятниця, 22 вересня, 20:00

Де

MonteRay Live Stage, вулиця Прорізна, 8

Скільки

200 грн

Вечірки

Next Sound Festival

Фестиваль прогресивної та експериментальної музики Next Sound Festival відбудеться вп’яте. У програмі – лекційний день 21 вересня, а також вечірки 22 і 23 вересня. Серед хедлайнерів – гості з Великої Британії EMPTYSET, FUNKI PORCINI і B12, а також француз Schlomo.

Jeremih – Fuck You All The Time

Коли

21-24 вересня

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки

400-500 грн

Paranoise IV

Вечірка у стилі паранойз. Головна подія вечора – імпровізаційний дует H.Soror із німецьким барабанщиком Udo Loeb.


Коли

субота, 23 вересня, 19:00

Де

Plivka, вулиця Васильківська, 1

Скільки

150 грн

Виставки

«Крихкий стан» / Fragile State

Лекція сербської мисткині Марини Абрамович у Києві відкрила публічну програму виставки «Крихкий стан», тож про експозицію, що відкрилася у червні, варто нагадати ще раз. Головна подія виставки – перший експеримент Абрамович в Україні під назвою «Генератор». Це не стільки перформанс, скільки спосіб витягнути людину з зони комфорту і хоча б на кілька хвилин відірвати її від екрану телефону. Крім того серед експозиції роботи Демієна Герста та Сантьяго Сьєрри.


Коли

17 червня 2017 року – 7 січня 2018 року

Де

PinchukArtCentre, вулиця Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2

Скільки

вхід вільний

«Відео» Данила Галкіна

Данило Галкін – український художник. Виставка «Відео» збирає його ключові роботи з 2006 по 2016 роки. «У відео ми спостерігаємо послідовну документацію експериментування художника з методиками і техніками, вибудовування власного художнього стилю, що спирається на оммажі та алюзії», – коментують в Щербенко Арт Центр.


Коли

26 вересня – 22 жовтня

Де

Щербенко Арт Центр, вулиця Михайлівська, 22-В

Скільки

вхід вільний

«Геть від реальності» / Away From Reality

«Геть від реальності» – проект одеської фотографині Оксани Канівець. «Знімаючи протягом останніх трьох років, все частіше у мене стали з'являтися портрети, де немає особи людини. Це не було замовленням, проханням або ідеєю, це були випадкові або спонтанні кадри, які періодично з'являлися і з часом я звернула свою увагу на їх повторюваність», – коментує авторка.


Коли

13-27 вересня (з вівторка по неділю, 14:00-20:00)

Де

Port Creative Hub, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10-А

Скільки

вхід вільний

СВІТЛИНИ: обкладинка – giphy, kinomania, 1 – Ulichnaya Eda, 2 – Кіноманія, 3 – WikiMedia, 4 – Funki Porcini, 5 – The Village Україна