Фестиваль

«Ulichnaya Eda. Червень 2017»

Коли: п’ятниця, 23 червня, 16:00-02:00; субота, 24 червня, 11:00-01:00;

неділя, 25 червня, 12:00-23:00;

Де: Арт-завод Платформа,

вулиця Біломорська, 1

Скільки: 75 грн – попередній продаж,

100 грн – на місці

Близько сотні кіосків із їжею, десять барів, два кінотеатри, а також кілька великих зон для дітей. Нововведенням «Вуличної їжі» в червні стане додатковий день у п’ятницю. У переддень фестивалю роботу продовжать допізна.

Кіно

«Трансформери: Останній лицар»

Transformers: The Last Knight

«Трансформери» і Марк Волберґ знайшли одне одного. Другий фільм серіалу про трансформерів із дворазовим номінантом «Оскара» – і п’ятий загалом. Цього разу з акцентом на лицарське походження автоботів і десептиконів. Попередні частини дивитися не обов’язково – це досі guilty pleasure про вибухи і бої роботів.

«Безсоромна мандрівка» / Snatched

Зірка американського стендапу Емі Шумер повертається до кінотеатрів після успіху «Дівчини без комплексів». Цього разу вона вирушає у подорож із лауреаткою «Оскара» Ґолді Хан. 71-річна актриса виконає роль матері Шумер. Цей фільм стане для неї першим за 15 років.

«Життя Кабачка» / Ma Vie de Courgette

Історія про алкоголізм у родині – в обгортці лялькової анімації. Мультфільм спільного виробництва Швейцарії та Франції було номіновано на «Оскар».

Тиждень італійського кіно

Сьомий фестиваль італійського кіно в Україні. У програмі – історія про психіатричну лікарню під назвою «Як навіжені», драма про Другу світову «Акабадора» та розповідь про кохання італійки та англійця «Чи бувала на місяці?». Особливу увагу варто звернути на «Море у вогні» – перший документальний фільм, відзначений головною премією Берлінського кінофестивалю.

«Рубіж: Короткі метри від Фестивалю 86»

Показ короткометражних фільмів, представлених режисерами-новачками в межах програми фестивалю «86». Зокрема – фільму Євгена Королєтова «Сєвєродонецьк». Детальніше про ці роботи The Village Україна розповідали автори фільмів.

Коли: п’ятниця, 23 червня, 19:00

Де: IZONE, вулиця Набережно-Лугова, 8

Скільки: вхід вільний

Концерти

JMSN

Коли: неділя, 25 червня, 20:00

Де: BelEtage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: 490-890 грн

Рецензенти порівнюють американця Крістіана Берішая за звучанням із The Weeknd. Як і канадець, він уже встиг попрацювати з Кендріком Ламаром. У Києві JMSN презентує новий альбом Whatever Makes You Happy.

Istanbul Sessions Ільхана Ерсахіна

Турецький ф’южн із Нью-Йорка – в Україні вперше виступить саксофоніст Ільхан Ерсахін. Відомий завдяки співпраці з Red Hot Chili Peppers виконавець таким чином анонсує виступ на Alfa Jazz Fest. На розігріві – київський інді-гурт BeTwins.

Коли: п’ятниця, 23 червня, 20:00

Де: Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

Скільки: 350-500 грн

Вечірки

Ostrov Festival Pre-Party

Коли: субота, 24 червня, 23:00

Де: L8 Park, Паркова дорога, 16-А

Скільки: 150-200 грн

Наприкінці червня на Трухановому острові відбудеться фестиваль елетронної музики Ostrov. За тиждень до цього ді-джей Крістіан Буркхардт зіграє в Києві свій сет. Техно і хаусом німець не обмежиться: з ним завжди варто чекати на музичні експерименти.

Summer Colors 4

Оупен-ейр фестиваль на березі Дніпра, присвячений Дню молоді. У лайнапі 12 українських ді-джеїв, зокрема – Digital X і Sun Riser.

Коли: субота, 24 червня, 18:00

Де: Sfera Beach Club, Труханів острів, парк Дружби народів

Скільки: 100-600 грн

DJ Stingray 313

Електро, техно і оспівана Каньє Вестом драм-машина TR-808. Гість із Детройта Шерард Інгрем готується знову шокувати київську публіку. І не лише своїм зовнішнім виглядом у балаклаві.

Коли: п’ятниця, 23 червня, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 02:00 – 200 грн, після 02:00 – 280 грн, з 09:00 – 200 грн

Punkt

Ніч мінімалістичної музики в Mezzanine. У лайнапі – Vero із Rhythm Buro, Kichi Kazuko і Berchy.

Коли: п’ятниця, 23 червня, 23:40

Де: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 150 грн

Friday in Regenschirm

Хіп-хоп і хаус – у новому барі від власників «Парасольки». Музичний супровід вечору п’ятниці забезпечать Shevchuk, Timkov і Kostya Nastevich.

Коли: п’ятниця, 23 червня, 22:00

Де: Regenschirm, вулиця Хорива, 25/12

Скільки: вхід вільний

That’s Wassup

Ніч креативних ініціатив – у діапазоні від картин художників-експериментаторів до показу німого кіно і музики від засновника Atomic Simao. Крім того можна буде набити татуювання і скуштувати веганську їжу.

Коли: субота, 24 червня, 23:55

Де: M17 Contemporary Art Centre, вулиця Антоновича, 102-104

Скільки: вхід вільний

Виставки

«IN PROGRESS.

Дрес-код України доби Незалежності»

Коли: 15 червня – 6 серпня

Де: «Мистецький Арсенал»,

вулиця Лаврська, 12

Скільки: 60 грн

Виставка про новітню історію української моди, але водночас і розповідь про суспільство доби Незалежності. 200 моделей одягу від 40 вітчизняних дизайнерів. Особливий експонат – інавгураційна сукня Першої леді.

Bad Taste APL 315

Художник APL 315 розпочинав працювати у жанрі графіті. Після експозицій у галереях Варшави і Баку він повертається до Києва з проектом під назвою «Поганий смак». Виставку покажуть у межах Студії для молодих художників PortArtStudio.

Коли: 23 червня – 6 липня, 12:00-20:00

Де: Port Creative Hub, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10-А

Скільки: вхід вільний

Федір Тетянич. Канон Фрипулья

Виставка одного з найбільш недооцінених українських митців, за визначенням куратора Валерія Сахарука. Федір Тетянич працював із живописом, графікою, скульптурою, текстом і перформансом. Проект у межах Дослідницької платформи PinchukArtCentre спробує виділити грані таланту авангардиста.

Коли: 17 червня – 8 жовтня

Де: PinchukArtCentre, вулиця Велика Васильківська/Басейна 1/3-2

Скільки: вхід вільний

Лекції

Creative Management Days

Коли: субота, 24 червня, 22:30

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 200 грн

Попередня реєстрація

Як створюються культурні та креативні ініціативи і як це впливає на сучасний мегаполіс – у курсі лекцій від організаторів Creative Management Camp. Серед лекторів режисер Влад Троїцький, Валерія Заболотна із UNIT Factory і гурт «Вагоновожатые». Відкриває лекторій Сергій Яценко, співзасновник арт-центру Closer.


СВІТЛИНИ: обкладинка – B&H Film Distribution, 1 – «Вулична їжа», 2 – B&H Film Distribution, 5 – «Мистецький Арсенал», 6 – Юля Вебер / The Village Україна