Виставка

«Крихкий стан» / Fragile State

Коли: 17 червня 2017 року – 8 січня 2018 року

Де: PinchukArtCentre,

вулиця Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2

Скільки: вхід вільний

Маріна Абрамовіч, Демієн Херст, Ай Вейвей – до Києва привозять виставку за участю трьох, певно, найгучніших імен сучасного мистецтва. Крім того – лауреат Премії Тернера Дуглас Гордон і скандальний бельгієць Ян Фабр. Назва «Крихкий стан» має подвійний сенс: мова йде не лише про людину, а й про суспільство та державу.

Kiно

«Тачки 3» / Cars 3

Новий мультфільм про балакучі автомобілі називають першою частиною серіалу «Тачки», гідною згадки поруч із іншими проектами студії Pixar («Історія іграшок», «Рататуй», «Думками навиворіт»). Цього разу без інфантильних тем першого фільму і шпигунства із сиквелу. Здається, Блискавка Макквін нарешті подорослішав.

«Розваги дорослих дівчат» / Rough Night

Скарлетт Йоханссон пробує себе у комедійному жанрі, збираючи команду подружок. Допомогти зірці «Месників» позбутися трупу стриптизера намагатимуться Зої Кравіц («Скажений Макс: Дорога гніву») та Кейт Маккіннон («Мисливці на привидів»).

«Маніфесто» / Manifesto

Експресіонізм, футуризм, дадаїзм, конструктивізм і, звісно, сюрреалізм. Якщо на уроках зарубіжної літератури вивчити художні течії ХХ століття вам було лінь, на допомогу прийде Кейт Бланшетт. Акторка з двома «Оскарами» втілила в життя маніфести дванадцяти різних напрямів – і зіграла для кожного окрему роль.

Тиждень швейцарського кіно

Перший фестиваль швейцарського кіно презентує найбільш актуальні художні фільми європейської країни до 25-річчя встановлення дипломатичних зв’язків Берна та Києва. У програмі – оскароносний мультфільм «Життя кабачка», сатиричне «Марнославство» Лайонела Баєра та драма «Я – воротар».

Коли: 15-19 червня

Де: Культурний центр «Кінотеатр “Київ”»,

вулиця Велика Васильківська, 19

Скільки: 90-100 грн

Масові заходи

Кураж Базар Благодійний

Коли: 17-18 червня, 11:00-21:00

Де: Арт-завод Платформа,

вулиця Біломорська, 1-А

Скільки: 70 грн

Щорічна благодійна барахолка «Кураж Базар». Цьогоріч темою заходу є соціалізація дітей із інвалідністю. Прибуток від заходу пожертвують на потреби хворих дітей. Окрім того організатори облаштують велику дитячу зону.

Маркет «Всі. Свої. Літо в місті»

Літній сезон – у виконанні українських дизайнерів. 250 вітчизняних брендів одягу та взуття на п’яти поверхах і чотирьох терасах на Десятинній. У фудкортах пропонуватимуть морепродукти, авторські коктейлі, а також кримськотатарську кухню.

Коли: 17-18 червня, 10:00-20:00

Де: D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки: вхід вільний

Фестиваль шоколаду Choco Fiesta Kyiv

Фестиваль шоколаду, какао і культури Латинської Америки у Києві відбудеться вперше. У програмі – продаж і дегустація різних сортів шоколаду, танцювальна шоу-програма та майстер-класи.

Коли: 17-18 червня, 11:00-21:00

Де: Гольф Центр, Оболонська набережна, 20

Скільки: 80 грн

Фестиваль нових авто

Організатори називають фестиваль «головною подією в автомобільному житті України». Понад два десятки нових автомобілів, а також найкращі автомобілі 2016 та 2017 року – на ВДНГ. Можливість провести тест-драйв і фуд-корт – у комплекті.

Коли: 17-18 червня, 11:00-20:00

Де: ВДНГ, проспект Глушкова, 1

Скільки: для дорослих – 90 грн,

для дітей до 14 років – 45 грн,

для дітей до 4 років – вхід вільний

Концерти

Ghostpoet

Коли: субота, 17 червня, 22:00

Де: Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

Скільки: 200-350 грн

Номінант головної незалежної музичної нагороди Великої Британії Mercury Prize Ghostpoet закриє ді-джей-сетом музичний форум Selector Pro. Лондонець повертається до Києва за два роки після останнього виступу. За цей час він встиг, наприклад, записати спільний трек із Massive Attack.

Mgzavrebi

Грузинський гурт уже давно почуває себе в Україні, як удома. На Арт-заводі Платформа команда Ґіґі Дедаламазішвілі виступить в межах «Кураж Базар Благодійний».

Коли: субота, 17 червня, 18:00

Де: Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1-А

Скільки: 70 грн

Петля Пристрастия

Білорусів називають одним із головних незалежних гуртів пострадянського простору. Хлопці з Мінська грають пост-панк. Їхні тексти побудовані на грі слів і сумній іронії.

Коли: п’ятниця, 16 червня, 20:00

Де: MonteRay Live Stage, вулиця Прорізна, 8

Скільки: 70 грн

Вечірки

Richka

Коли: субота, 17 червня, 22:00

Де: ЮБК, Труханів острів,

поблизу Пішохідного мосту

Скільки: 170 грн

Ніч драм-енд-бейсу – прямо на березі Дніпра. На ЮБК виступить DJ Tapolsky, а також спеціальний гість із Словаччини L PLUS.

LOW Party: Бенедикт Фрей

Німець Бенедикт Фрей зіграє на «Лісовому причалі» Closer ді-джей-сет у жанрі хаус. Відомий музичними експериментами виконавець запропонує свою інтерпретацію звичного жанру – містичну та психологічну.

Коли: п’ятниця, 16 червня, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 02:00 – 200 грн, після 02:00 – 250 грн

Juju and Jordash Live

Експериментальний дует Juju and Jordash змушує синтезатори звучати, як джаз. Воно й не дивно, адже у минулому обоє музикантів працювали в цьому жанрі. Свій стиль вони називають яскравим і мінімалістичним.

Коли: субота, 17 червня, 23:55

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: до 02:00 – 200 грн, після 02:00 – 280 грн, з 9:00 – 200 грн

Лекція

Лекція Джованні Оттонелло «Світ кіно: ікони моди, дизайну, звуку та світла»

Коли: субота, 17 червня, 19:00

Де: IZONE, вулиця Набережно-Лугова, 8

Скільки: вхід вільний

Креативний директор Інституту моди і дизайну в Мілані Джованні Оттонелло розповість про кінематограф як сферу тотального дизайну. Колір, світло, звук, інтер’єр – усе це потрапить під мікроскоп італійського гостя. Лекцію ілюструватимуть фрагментами фільмів.

А також

Selector Pro

Коли: 16-17 червня

Де: Sentrum, вулиця Шота Руставелі,

11 / Istok Studio, проспект Лобановського, 4-Ж

Скільки: вхід за реєстрацією

Актуальні проблеми української та британської музики – тема першого музичного форуму, організованого Британською Радою. Серед гостей заходу: саунд-продюсер Coldplay Кен Нельсон і концертний промоутер Джон Рострон. У програмі публічних дискусій запланований захід за участю Ghostpoet та Onuka. Дискусійні панелі можна буде переглянути і в онлайн-режимі.

Фото: PinchukArtCentre, B&H Film Distribution, concert.ua, Sentrum