The Village Україна допомагає спланувати вихідні та просить містян пояснити, чому саме ці події варті уваги.

П’ятниця

Опера-цирк «Вавилон»

Опера-цирк «BABYLON» розповідає біблійну легенду про творення і руйнування «вежі». Режисер – Влад Троїцький.

МАКСИМ ДЕМСЬКИЙ
директор ГолольFEST

Максим Демський
директор ГолольFEST

– Нова опера – єдина подія в новій опері взагалі. Це оригінальний проект. Нової опери в Україні більше немає. Дуже складно влаштовувати покази такого масштабного проекту в Україні. Фінансово це майже завжди невигідно. Такі опери роблять для закордонного ринку, де повністю покриваються фінансові ризики. Треба також зважити, що це цирк-опера. Це стик жанрів. Це колаборація митців, які зазвичай ніколи не співпрацюють. І головне! Такого якісного українського продукту, як Нова опера я взагалі не знаю.

МАР’ЯНА ГОЛОВКО
вокалістка

Мар’яна Головко
вокалістка

– Чому йти на Нову оперу? Бо це неординарно. Це цікаво. Тут піднімаються дуже серйозні теми, сакральні теми. Треба розуміти, що ми будуємо вежу, яка може розвалитись. Треба пам’ятати, що ми мусимо знайти спільну мову, яку ми втратили. А спільна мова – це музика.

Прекрасні композитори, чудові виконавці і режисер – Влад Троїцький. Ну і мусите бути в курсі найкрутіших подій міста, тому треба йти!

Коли: 20:00 – 21.30, п’ятниця, 24 березня
Де: Будинок культури КПІ, проспект Перемоги, 37
Скільки: 200-650 грн
Facebook

Docudays UA 2017

Обрати найцікавіші фільми цьогорічного фестивалю документального кіно про права людини з рекомендаціями організаторів можна тут.

Коли: 24-31 березня
Facebook

Кураж базар. Відкриття сезону

Традиційна міська барахолка «Кураж базар» відкриває сезон. На території Арт-заводу Платформа продаватимуть одяг та аксесуари, які готові почати нове життя з новим власником. Будуть і нові речі – одяг, взуття та аксесуари від молодих українських дизайнерів.

НАТАЛІЯ ОРЛОВА менеджерка з комунікацій Кураж Базар

Наталія Орлова менеджерка з комунікацій Кураж Базар

– На березневому Кураж Базарі буде все, за чим ми сумували цієї зими: лежаки на зелених газонах, танці під відкритим небом, вуличні бари, солодка вата та висока концентрація людей на квадратний метр. А ще тут будуть нові цікаві учасники, які привезуть на барахолку антикварні меблі та світильники Tiffany, вінтажний посуд з Європи та прикраси середини минулого століття.

Також буде стенд #помогаюнакураже, де продаватимуть речі з благодійного флешмобу. Всі отримані гроші підуть на купівлю шприцевого насоса у відділення для недоношених дітей ІПАГ.

коли: 25–26 березня , 11.00
де: Арт-завод Платформа, Біломорська 1А
скільки: 50 грн
Facebook

Стефан Загмайстер – «The Happy Film». Прем’єра фільму

Дизайнер Стефан Загмейстер приїде до Києва презентувати свою документальну стрічку «The Happy Film». Квитків на прем’єрні покази лишилось небагато: ще є на неділю і наступний тиждень.

ДМИТРО ДЕРКАЧ
співвласник мережі кінотеатрів Планета Кіно

Дмитро Деркач
співвласник мережі кінотеатрів Планета Кіно

– Прем’єра фільму відбудеться в Україні раніше, ніж на батьківщині Стефана (Австрії – ред.) чи США. Фільм наповнений інсайдами, не лише для дизайнерів. Це арт-проект, він має цінність як витвір мистецтва. Якщо ви хочете творити і спробувати знайти себе в світі і творчості, дивитись фільм обов’язково.

Особистість Стефана неоднозначна і дуже цікава. Фільм – чудовий привід вивчити його біографію і творчий шлях. Не важливо, до чи після перегляду. Ви можете дізнатися, чим дихає один з кращих дизайнерів сучасності.

Ми зробили спеціальні одночасні покази у 5 містах. Це круто, стати частиною такої великої креативної спільноти країни.

коли: 25 березня, субота, 18.00 – 21.00
де: Планета кіно, проспект Степана Бандери, 34В
скільки: 100-260 грн
САЙТ https://planetakino.ua/movies/the_happy_film/

Децл

Репер вперше виступатиме у Києві в супроводі рок-гурту.

ЮРІЙ МАРЧЕНКО
головний редактор platfor.ma

Юрій Марченко
головний редактор platfor.ma

– На концерт Децла варто йти зовсім не тому, що ти його зараз слухаєш чи був фанатом в юні роки. А просто тому, що ця людина – такий дивний архетип, мем, символ. Адже цікаво було би сходити на виступ, наприклад, кота, котрий «Вжух», чи Вінсента Веги, який розводить руками і не розуміє, де він.

А головне, що потім в будь-якій ситуації – від податкової до першого побачення – ти зможеш вальяжно так говорити: «До речі, був я тут нещодавно на концерті Децла…»

коли: субота, 25 березня, 20:00
де: Sentrum, Шота Руставелі, 11
скільки: 320-800 грн
Facebook

Daniel Bell

ОЛЕКСІЙ МАКАРЕНКО
журнал Північ

Олексій Макаренко
журнал Північ

– Це легенда. Ще в 90-х він почав свою кар’єру з досить відомим зараз Річі Хоутіном в проекті Cybersonic. Намагаючись позбавитися жорсткого звучання, в 91-му він створив новий псевдонім – DBX, під яким випустив незліченні клубні хіти, включаючи безсмертний Losing Control. Створюючи свої лейбли 7th city, Elevate, Harmonie park, він відкрив світові таких сильних артистів, як Theo Parrish або Cabanne.

Якщо вивчити всі його релізи, можна сміливо вважати Деніела одним із засновників мінімал хаус музики. В суботу, як і будь-який інший день, в Closer варто йти по дійсно класні привози, атмосферу та щоб урізноманітнити свій музичний смак.

коли: субота, 25 березня
де: Closer, Нижньоюрківська, 51
скільки: до 02:00 – 180 грн, після 2:00 – 250 грн
Facebook


Неділя

Як Києву стати інклюзивним містом (лекція)

Що таке «інклюзивний простір»? Як зробити місто таким? Розповідатимуть, наприклад, як пристосувати міський простір до потреб людей з інвалідністю, або як надати можливість безпритульним користуватися базовою інфраструктурою.

коли: неділя, 26 березня, 13:00 – 15:00
де: Біла зала Будинку кіно, Саксаганського, 6
як: Потрібна реєстрація
Facebook