Alyona Alyona презентувала свій перший трек та кліп «Рибки» у жовтні 2018 року. У грудні вона анонcувала перший сольний концерт і до моменту його проведення випустила альбом, дала інтерв’ю Vogue World, увійшла в топ-15 найцікавіших нових артистів з Європи за версією NYT, підтвердила свою участь у фестивалях Sziget, Atlas Weekend та Iceland Airwaves, виступила на «Олімпійському» разом з Monatik.

Фото: Юля Вебер

Alyona Alyona (Альона Савраненко) розповідає, що на момент першого релізу працювала вихователькою дитячого садочку в селі Баришівка Київської області. Проте «Рибки» – не перший трек Альони, вона вже «10 років як у грі». Наприклад, у 2011 році під псевдонімом «Алена Алькаида» реперка випустила спільний трек разом з Катею Джетнет, який набрав більше 20 000 переглядів на YouTube. Після цього взяла паузу, а згодом почала писати україномовні треки.

Концерт анонсували у грудні 2018 року, за місяць до проведення усі квитки на сольник було продано. Перед київським виступом, Альона дала концерти у Вінниці, Тернополі, Івано-Франківську та Львові.

Локація сольника – оновлений Зелений театр. На сторінці події оголошений таймінг: початок о 20:30. О 20:00 черга на вхід – більше 300 людей, їх повільно пропускають. Початок концерту затримується. Пізніше організатори пояснюватимуть це тим, що «люди показують при вході не оригінали квитків, а скріни».

Тим часом простір в фан-зоні та проходах заповнюється людьми, не пустують і сидячі місця за столиками. На сцені грає діджей SEMPAI. Публіку оживляють ремікси на Sexyback та Give It To Me Джастіна Тімберлейка, а також олдскульний Freestyler. Між треками чоловік із залу не витримує і викрикує: «Давайте вже Альону!».

Десь о 21:30 діджей затихає. Звучить чоловічий голос програми «Дитячий час» з кліпу «Рибки 2»: – Доброго вечора, хлопчики і дівчатка! Сідайте тихенько і слухайте уважненько. Сьогодні у нашій програмі гість – співачка Альона Альона. Давайте покличемо її.

Весь зал кличе «Альона! Альона!» і вона з’являється на сцені. Звучать «Рибки». Саме за цим треком помітили реперку: у 2017 році вона дала послухати демо-записи, серед яких були «Рибки», Івану Клименку, засновнику групи «Сальто назад» та лейблу Rookodill’a. У нього з’явилася ідея кліпу, яку потім втілив молодий кліпмейкер Delta Arthur. Зараз «Рибки» мають 1,7 мільйонів переглядів.

На сцені реперка – в чорних футболці й шортах з кліпу «Голови» та халаті з написом Alyona Alyona на спині. Увесь Зелений театр підспівує її трекам і вибухає тривалими оплесками, після кожного з них.

«У мене сьогодні день народження», – ділиться зі сцени реперка з Баришівки і увесь зал співає: «Happy Birthday, dear Alyona».

Звучить трек «Викину» – Альона радить усім викинути все погане з свого життя. «Хто знає слова, підспівуйте», – а знає і підспівує майже кожна людина в залі.

«Я залишаю свій дім» – звучить один з найвідоміших треків Альони, він про переїзд до Києва. Кліп до нього знімали в Баришівці: вдома з татом та мамою, на ринку, біля садочку, а потім в Києві.

До кожного треку реперка підводить розповідями. Крім одного. «Пушка» – і зал підривається. Люди за столиками стають на сидіння і танцюють.

На сцену до Альони виходить гітарист. Вона виконує новий ліричний трек про те, як шукала казки для діток. Далі ще одна прем’єра, вривний трек «Дикі танці».

Наступний трек – вокальний. «Брехунець» – не любовна лірика, як може здатися. «Там де є слова, немає місця для любові», – пояснює Альона.

«Хто там сказав на мамку падло?», – після паузи на сцену до реперки виходить Alina Pash, у якої у цей день вийшов новий альбом. Виконавиці познайомилися в Collab Club, де презентували свої треки. «Це була любов з першого погляду. Вона – єдина людина, яка робить таку хвилю, що мене прям колише», – розповідала Альона Альона про Паш.

Не лише на цей трек до реперки приєднуються її друзі. Звучить трек, який вона написала перед тим, як почала виступати під псевдонімом Alyona Alyona. На сцену виходять сім реперів, з якими вона читала реп раніше. «Десять років як у грі – вже мовчати гріх». Разом вони виконують трек «Якби я була не я».

Альону просять на біс, і вона не змушує довго чекати. На сцені з нею – усі музиканти, які брали участь в концерті. «Є одна пісня, після якої я більше на біс не виходжу» і це, звісно, «Рибки».

– Танцюйте, як востаннє, – дає настанову реперка і зал її виконує.