Оновлений Зелений театр у Києві відкрили 17 травня. Вечірка до відкриття триватиме і 18 травня. Концертний майданчик відновив амфітеатр та має новий вхід, сцени, бари. Ми відвідали перший день відкриття Зеленого театру – показуємо, як це було.

Фото: Андрій Баштовий

Зелений театр можна впізнати здалеку – за неоновими вогнями та новими воротами із зображенням великої білої маски та рук.

Початок програми першого дня відкриття Зеленого театру анонсували о 22:00. На цей момент у черзі на вхід – до 50 людей – і людей на територію майданчику ще не пропускають (і не пускатимуть ще годину).

«Я хотів в Зелений театр потрапити ще до відкриття, пропонував одному чуваку перелізти туди», – розповідає хлопець в черзі. За огорожею чутно, як грає музика. «Прямо сейчас можно начинать движевать».

Люди продовжують шукаватися в чергу. З часом, на початку черги вже не видно її закінчення – у ній близько 200 людей.

Близько 22:50 – відкривають три входи. Охоронці вибірково перевіряють документи у відвідувачів: осіб, яким менше 18 років – не пропускають. Люди поступово проходять на територію Зеленого театру:

– До сколько длится пати?

– Пока мы не уедем!

Тут і зараз: Як відкривали Зелений театр 

Виходимо до амфітеатру. Після ремонту він має вміщати 1500-2000 людей.

У нижній частині локації – лаунж-зона з кріслами-подушками та одна з двох сцен майданчику (2nd Floor). Тут грає діджей, на барі подають коктейлі, хот-доги й шаурму від Bistro Bistro (у меню є спеціально створений для локації хот-дог – «Зеленка»).

У верхній частині амфітеатру розташована головна сцена. Цей простір – під накриттям, його оформили зеленими неоновими підвісками у вигляді кубів.

На сцені вже розпочав виступ SNDR, його супроводжує світлове шоу. Навколо сцени – кілька екранів та неонова підсвітка. Поряд зі сценою – простір для фан-зони, а навколо неї – столики з бетонними лавками на шість осіб.

Також поряд з головою сценою – три барні точки та ще одна зона зі столиками, яка розташована на підвищенні.

Частина людей відпочиває на сходах амфітеатру, дерев’яне покриття яких оновили.

Альтанку зліва від фортеці – ще ремонтують. Навколо неї розклали будівельні матеріали. Її мають відкрити у перший рік роботи оновленого Зеленого театру.

Зони з басейном – яку очікували на території майданчику – на відкритті не було. Попередньо відомо, що басейн працювати у будні.

У планах Зеленого театру на кілька років – розробити конструкцію з куполом, який закриватимуть у холодні місяці. Це дасть змогу Зеленому театру працювати ще й узимку.

Опівночі фан-зону під сценою заповнили гості. На головній сцені виступає Retroaerobica. Починається врив.

Попереду ще виступи «рідних» резидентів Зеленого театру – Selecta, Call 062, Circle Madison, Da Candy, Pan Feofan – та хедлайнера. Американський діджей та продюсер Borgeous вийде на головну сцену локації близько 02:00.

О 1:00 у черзі на вхід чекає ще близько 100 людей. Усі під’їзди до театру на Парковій дорозі запарковано.