Благодійна барахолка «Собаня Charity», йога на даху Octo Tower, спецпоказ документального фільму «Крим, як це було», ярмарок українських брендів до дня народження «Бelkin», вітчизняна екранізація щоденників Франца Кафки у Kino42 – ось кілька варіантів, як провести вікенд у Києві 18–21 серпня й допомогти ЗСУ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Збір «Пацанам на тачку» на Нижньоюрківській


У клубі Otel’ на Нижньоюрківській пройде благодійний концерт «Пацанам на тачку», на якому український гурт Space Spice Boy збиратиме донати на машину для ЗСУ.

КОЛИ: четвер, 18 серпня, 18:00

ДЕ: Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

Вхід – благодійний внесок від 150 гривень

ПОДІЯ

Йога на даху Octo Tower


На даху Octo Tower відбудеться заняття з йоги Outdoor Yoga Flow, яке проведе Катя Серко. З собою радять узяти воду, килимок для занять і сонцезахисний крем.

КОЛИ: четвер, 18 серпня, 8:30

ДЕ: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

СКІЛЬКИ: 250 гривень

КВИТКИ

Концерт музичних IT-бендів у Unit.City


В інноваційному парку Unit.City влаштовують благодійний музичний концерт, де зіграють сольні виконавці й групи IT-спеціалістів. Кошти збиратимуть на фіброгастроскоп, який допомагає діагностувати виразки у військових і цивільних, які відкриваються через війну, стрес і ПТСР. Мета – 970 000 гривень. Вхід на подію з центрального заїзду до Unit.City.

КОЛИ: пʼятниця, 19 серпня, 17:00

ДЕ: Unit.City, вулиця Дорогожицька, 3

Вхід – донат від 300 гривень, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Хіп-хоп вечірка в Closer


Allosyrup і благодійна організація Poryad Ukraine влаштовують у Closer хіп-хоп вечірку, щоби зібрати гроші для ЗСУ. У програмі – електронні сети від Sempai, Eazy й Serf Sasha, скретч-джем на вінілах від Jeremy Star, тату-марафон, турнір із настільного тенісу й барахолка.

Це вже друга вечірка такого формату, на першому івенті в липні вдалося зібрати 100 413 гривень на пікап для військових на передовій.

КОЛИ: субота, 20 серпня, 12:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Вхід – внесок від 300 гривень

ПОДІЯ

Перегляд документалки «Крим, як це було»


Документальний фільм «Крим, як це було» за участі творців картини покажуть у кінотеатрі «Ліра». Стрічка розповідає про українських моряків, які не зрадили країну після окупації півострова Росією.

«З огляду на останні події на аеродромі Новофедорівка в Криму ми хочемо нагадати українцям, що цей аеродром – місце базування нашої морської авіації, яка у 2014 році здійснила героїчний вчинок і під загрозою збиття вивела всю техніку до Миколаєва», – розповідають творці документалки.

Показ стрічки присвячений пам’яті командира 10-ї морської авіаційної бригади Ігоря Бедзая, який загинув на війні в травні 2022 року.

КОЛИ: субота, 20 серпня, 15:00–18:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ: 70 гривень

КВИТКИ

Ярмарок українських брендів до дня народження «Бelkin»


Сімейний ресторан «Бelkin» на честь свого першого дня народження влаштовує благодійний ярмарок українських брендів, різноманітні майстер-класи й живі виступи музикантів.

Щоб отримати запрошення на захід, потрібно написати в приватні повідомлення Instagram-сторінки закладу «Хочу на день народження до «Бelkin». 20% коштів обіцяють перерахувати в притулок для тварин «Додому», а решту – розділити навпіл для військових ЗСУ й благодійної організації «Діти героїв».

КОЛИ: субота, 20 серпня, 12:00

ДЕ: «Бelkin», проспект Перемоги, 40

Вхід – донат від 200 гривень

ПОДІЯ

Сольник Христини Соловій на даху D12


Українська попспівачка Христина Соловій завершує свій тур Україною концертом у Києві, на терасі D12. Частину коштів відправлять на допомогу Збройним силам України.

КОЛИ: субота, 20 серпня, 17:00

ДЕ: D12, вулиця Десятинна, 12

СКІЛЬКИ: 750–1250 гривень

КВИТКИ

Міжнародний поетичний фестиваль Pro.Act Festival


До Києва повертається міжнародний поетичний фестиваль Pro.Act, який проходить винятково англійською мовою. Тема цьогорічного фестивалю – «Незламність».

У програмі – тренінги, вистави, мюзикли, танцювальні флешмоби й «майже стендапи». Повний розклад фестивалю тут. Частину коштів із фестивалю віддадуть на підтримку Українського Легіону, який воює на передовій.

КОЛИ: субота-неділя, 20–21 серпня, 14:00–21:00

ДЕ: Центр Леся Курбаса, вулиця Володимирська, 23–В

СКІЛЬКИ: 500 гривень

КВИТКИ

«Людина К» – екранізація щоденників Кафки у Kino42


У сьомому випуску «Дивного, химерного, фантастичного» кіно з України покажуть «Людину К» – рідкісну екранізацію щоденників Франца Кафки, яку в 1992 році зняв режисер Сергій Рахманін.

У «Довженко-Центрі» підкреслюють монохромність стрічки, численні алюзії до живопису, екзистенційність і «спрямовану до готичного й містичного поетичність».

КОЛИ: субота-неділя, 20–21 серпня, 17:00

ДЕ: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11–Б

СКІЛЬКИ: 80 гривень

КВИТКИ

Вечірка Vertuha в барі «Вогник»


Серія вечірок Vertuha вперше після повномасштабного вторгнення Росії повертається в бар «Вогник». Подію присвячують сміливості, силі й свободі всіх українців та українок. У лайнапі – Serge Jazzmate, LDM, Sakhno, Vlad Fisun, Alinikus, Kadilllove, а також Seba Korecky&Friends.

Також у барі влаштують виставку мистецьких робіт від Dako Project і вініловий корнер від Gram Record Store. Організатори Vertuha збирають гроші на матеріально-технічне забезпечення 63-ї окремої механізованої бригади, що воює на півдні України.

КОЛИ: неділя, 21 серпня, 17:00–22:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 2

СКІЛЬКИ: 250–1000 гривень

КВИТКИ

Благодійна барахолка «Собаня Charity»


У київському закладі Motlokh влаштовують благодійну барахолку «Собаня Charity», щоби допомогти відбудувати собачий притулок, зруйнований росіянами у Фастові. Крім одягу, на барахолці продаватимуть сумки, взуття, прикраси, аксесуари, книжки й інші дрібнички.

КОЛИ: неділя, 21 серпня, 13:00–20:00

ДЕ: Motlokh, вулиця Межигірська, 22/23

Вхід вільний

ПОДІЯ

Сольний стендап Василя Байдака


Український стендапер Василь Байдак повертається в Жовтневий палац із додатковим концертом. Зібрані кошти віддасть на ЗСУ. Вхід на подію – 18+. «Бо буде про Росію, а там без матів, ой бля, як важко», – розповідає Байдак.

КОЛИ: неділя, 21 серпня, 17:00

ДЕ: Жовтневий палац, алея Героїв Небесної Сотні, 1

СКІЛЬКИ: 260–460 гривень

КВИТКИ

Best Friend Day у «Сквоті»


Best Friend Day – це благодійний захід для допомоги тваринам із притулків, що постраждали внаслідок війни. Там будуть майстер-класи для власників домашніх улюбленців, ярмарок товарів для догляду за тваринами й ветеринари-спеціалісти, які можуть на місці перевірити стан здоровʼя тварини. Ціль Best Friend Day – зібрати 200 тисяч гривень для притулків і допомогти тваринам знайти новий дім.

КОЛИ: неділя, 21 серпня, 13:00–18:00

ДЕ: Squat 17b cafe, вулиця Терещенківська, 17–Б

Вхід вільний

ПОДІЯ