Alina Pash і The Unsleeping на етнофестивалі «Співаниця», сольник творців треку «Доброго вечора (Where Are You From)», лекція про те, як зібрати чоловіка на війну, спецпоказ фільму «Совість» із коментарями кінокритика, майстер-клас із плетіння кікімор для ЗСУ, джаз у Loggerhead, благодійний маркет у барі «Однодумці» й аудіопрогулянка про життя шістдесятників у Києві – ці й інші події на вікенд 4–7 серпня в Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Доброго вечора, ми з України»: сольник гурту Probass ∆ Hardi


Творці вже легендарного треку воєнного часу «Доброго вечора (Where Are You From)» Probass ∆ Hardi зіграють лайв у Pepper’s Club. Частину зібраних коштів відправлять на підтримку Збройних сил України.

КОЛИ: четвер, 4 серпня, 18:00

ДЕ: Pepper’s Club, вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ: 200–490 гривень

КВИТКИ

Спецпоказ фільму «Совість» з коментарями кінокритика


У кінотеатрі «Жовтень» триває марафон української класики кіно – у четвер покажуть «Совість» режисера Володимира Денисенка з коментарями кінокритика Сергія Тримбача.

Ця стрічка, знята в 1969 році, розповідає історію одного села, яке майже повністю взяли в полон під час Другої світової війни. У заручниках їх змушували видати імʼя хлопця, їхнього односельчанина, який вдарив німецького офіцера. Український режисер Сергій Параджанов («Тіні забутих предків») називав цю стрічку однією з найкращих в історії українського кіно.

КОЛИ: четвер, 4 серпня, 19:15

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ: 95 гривень

КВИТКИ

Благодійний концерт Bobeen Quartet у Loggerhead


Джазовий квартет Bobeen на чолі з саксофоністом Дмитром Александровим проведе благодійний концерт у коктейльному барі Loggerhead. Музиканти збиратимуть на прилади нічного бачення для бійців батальйону Сил спеціальних операцій полку «Азов».

КОЛИ: четвер, 4 серпня, 19:00

ДЕ: Loggerhead, бульвар Тараса Шевченка, 1

Вхід – донат на будь-яку суму

ПОДІЯ

Bouquet Kyiv Stage у заповіднику «Софія Київська»


Щорічний фестиваль Bouquet Kyiv Stage пройде під гаслом «Заради життя» в більш стриманому форматі. На локації в заповіднику «Софія Київська» облаштують закриті майданчики, де проведуть музичні концерти, кінопокази й художні виставки.

Кінопрограму присвятили темі «Культура vs. Війна», до неї ввійде понад 20 короткометражних документалок, серед яких є стрічка про режисера й актора Ахтема Сеітаблаєва.

КОЛИ: пʼятниця-субота, 5–7 серпня, 12:00–18:00

ДЕ: заповідник «Софія Київська»

Вхід вільний

ПОДІЯ

Концерт дніпровського дуету Kurs Valut


Дніпровський електро-поп дует Kurs Valut повертається з концертом до Києва після європейського турне. На розігріві – київський хіп-хоп гурт Dobryva, техно-музикант Krasavaklassniy із Запоріжжя й диджей Marek з Дніпропетровщини. Частину прибутку передадуть до фонду Musicians Defend Ukraine.

Ось тут ми також розповідали, що буде з курсом долара в Україні після його підняття.

КОЛИ: субота, 6 серпня, 17:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ: 200–300 гривень

КВИТКИ

«Як зібрати любчика на війноньку і не впасти у відчай»


«Як зібрати любчика на війноньку і не впасти у відчай» – лекція-тренінг для жінок, які готуються відправити чоловіків на війну. Там розкажуть, як бути зі списком спорядження, якщо ти нічого не розумієш у військовій справі, і які речі можна вимагати за законом. Крім того, лекторка Олена Соколовська пояснить відмінності між різними класами захисту бронежилетів і розповість, де купити спорядження.

Гроші збирають на 30 пар тактичних рукавичок (Mechanix M-Pact) для однієї з груп військових, у яких під обстрілом згоріло 90% речей.

КОЛИ: субота, 6 серпня, 12:00–15:00

ДЕ: BHub Space, вулиця Велика Васильківська, 132

СКІЛЬКИ: донат від 400 гривень, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Благодійний маркет у барі «Однодумці»


Вінілові платівки, вінтажний одяг, прикраси, окуляри, свічки, квіти, декор, книги й воркшоп із шовкодруку – усе це можна буде знайти на щомісячному маркеті в барі «Однодумці». Зокрема, свої вироби представлять бренди: Fibula, 2Glaza, Voskova.Home, Grekworks, Librobreto й інші.

Там також можна зробити благодійний внесок на користь ЗСУ. На минулій барахолці «Однодумці» зібрали 13 500 гривень для українських військових.

КОЛИ: субота, 6 серпня, 13:00–20:00

ДЕ: Odnodumtsi Bar, вулиця Гончара, 4

Вхід – благодійний внесок на будь-яку суму

ПОДІЯ

Аудіопрогулянка «Місто-72» про життя шістдесятників у радянському Києві


Аудіопрогулянка «Місто-72» перенесе учасників екскурсії в радянський Київ часів «генерального погрому». Маршрут охоплює центральну частину міста – від парку Шевченка до Жовтневого палацу. Авторка аудіопрогулянки Світлана Довгань буде присутня на екскурсії. Увесь виторг Музей шістдесятництва передасть медичному батальйону «Госпітальєри».

КОЛИ: субота, 6 серпня, 17:00

ДЕ: Парк імені Тараса Шевченка

СКІЛЬКИ: 100 гривень, потрібно зареєструватися

ПОДІЯ

Майстер-клас із плетіння кікімор для ЗСУ


У київському парку «Муромець» пройде майстер-клас із плетіння кікімор для всіх охочих. У маскувальні сітки також можна вплести власні побажання воїнам ЗСУ.

КОЛИ: субота, 6 серпня, 11:00

ДЕ: Bike Box Coffee, парк «Муромець», вулиця Юрʼївська, 41

Вхід вільний

ПОДІЯ

Благодійні прогулянки на байдарках у парку «Муромець»


У київському парку «Муромець» організовують декілька благодійних сплавів на байдарках. Прогулянки тільки в дозволених місцях. Усі гроші, виручені з продажу квитків, передадуть благодійному фонду «Повернись живим», Фонду Сергія Притули й «Гастроармії Київщини». Зареєструватися на водну прогулянку можна за телефоном 063 302 9340.

КОЛИ: субота, 6 серпня, 16:00–19:30

ДЕ: парк «Муромець»

СКІЛЬКИ: 500 гривень

ПОДІЯ

«Серед сірого каміння» Кіри Муратової в Kino42


«Серед сірого каміння» – фільм української режисерки Кіри Муратової, знятий за напівавтобіографічною повістю Володимира Короленка «Діти підземелля». У «Довженко-Центрі» пояснюють, що це перше звернення Муратової до казкових і фантастичних сюжетів.

Через конфлікт із керівництвом Одеської кіностудії, яке запросило московських монтажерів перемонтувати фільм, Кіра Муратова символічно змінила власне імʼя в титрах на чоловічий псевдонім Івана Сидорова.

КОЛИ: субота, 6 серпня, 17:00

ДЕ: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11–Б

СКІЛЬКИ: 120 гривень

КВИТКИ

Вино, вініли й квіти: дводенний ярмарок у Avangarden


Заклад Avangarden, який з початку війни працював як волонтерський центр, повноцінно відновлює роботу і влаштовує дводенний ярмарок з дегустацією вина від Sabotage Wine, вініловим саундтреком і квітами з національними мотивами.

На локації також облаштують тату-майстерню, крамничку керамічних виробів і принт-станцію для нанесення візерунків на футболку або листівку. Частину прибутку скерують на допомогу українським військовим, які захищають Україну на фронті.

КОЛИ: субота-неділя, 6–7 серпня, 12:00

ДЕ: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23–А

Вхід – благодійний внесок

ПОДІЯ

Недільна ранкова йога у «Сквоті»


Набратися сил перед планами на неділю можна на ранковій йозі у «Сквоті», яку проведе Ганна Халіулліна. Це буде інтенсивна хатха-йога й пранаяма, а також сеанс медитації. Із собою потрібно мати килимок, воду й сонцезахисний крем.

КОЛИ: неділя, 7 серпня, 11:00–12:00

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17–Б

СКІЛЬКИ: 200 гривень

ПОДІЯ

Фестиваль вуличної культури «Брудний пес»


На майданчику бару Keller відбудеться дводенний фестиваль вуличної культури «Брудний пес». На фестивалі будуть музичні й аудіотеатральні перформанси, у лайнапі – Alex Savage, The Lazy Jesus, Volodymyr Gnatenko, Monoconda, Allosyrup й інші.

«Ми «Брудний пес», і ми резиденти й за сумісництвом запеклі поціновувачі вуличної культури. Наші захоплення – хіп-хоп, стрит-арт, тату, брейкденс, а також драм-н-бейс і ламанина, чи то breaks», – коментують організатори.

Також там можна буде придбати речі від українських брендів і відвідати тату-корнер. Майданчиком для стрит-арту стане автівка, розбита російськими військами. Її планують перетворити на «витвір вуличного мистецтва». Зібрані на події кошти перерахують у фонди, що опікуються безпритульними тваринами: KyivAngels і UAnimals.

КОЛИ: субота-неділя, 6–7 серпня, 12:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 69

СКІЛЬКИ: один день – 250 гривень, два дні – 400 гривень

КВИТКИ

Alina Pash і The Unsleeping на етнофестивалі «Співаниця»


«Співаниця» – це серія благодійних мініфестивалів, які оспівують поєднання автентичної української пісні й сучасного експериментального звучання. Тут гратимуть музику на будь-який смак: й обрядові пісні, і реп-фольк, й електронні джеми. Етномузику в маси нестимуть Alina Pash, The Unsleeping, Original Dizzy, «Щукариба», «Циферблат» і Дмитро Мазуряк.

КОЛИ: неділя, 7 серпня, 12:00–21:30

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: 250–350 гривень, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Як українському художнику виставлятися за кордоном – лекція Ольги Штейн


Київська художниця Ольга Штейн проведе в «Однодумцях» лекцію про те, як українським митцям почати виставлятися в закордонних галереях. Сама художниця виставлялась у Парижі, Німеччині, Лондоні, Іспанії, США. Модераторкою зустрічі стане Тетяна Середюк – культурна менеджерка й креативна продюсерка Infopoint Agency.

КОЛИ: неділя, 7 серпня, 16:00

ДЕ: Odnodumtsi Bar, вулиця Олеся Гончара, 4

Вхід вільний