Благодійний концерт Kadnay, нова програма від Леся Подерв’янського в Жовтневому палаці, благодійний показ фільму про радянську Україну в «Лірі», поетичний вечір «Вірші війни» в Talkies Bar та інші події 30 червня – 2 липня в Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Поетичний вечір «Вірші війни» в Talkies Bar


Це вже другий поетичний вечір у Talkies Bar, читатиме Сашко Київський. Це вірші, написані тими, хто втратив дім, і тими, хто їх захищає, під кулями й у бомбосховищах, кажуть організатори. На події будуть збирати донати для українських військових.

КОЛИ: четвер, 30 червня, 19:00

ДЕ: Talkies Bar, вулиця Межигірська, 3/7

СКІЛЬКИ – вхід вільний

Подія

Благодійний концерт гурту Kadnay у Bel Etage


Гурт Kadnay влаштовує благодійний концерт на підтримку ЗСУ. Виступатимуть з уже відомими та з новими синглами й обіцяють «крутий саунд і шалену енергетику». На цей концерт будуть дійсними квитки, придбані на 11 березня в клуб Atlas.

КОЛИ: п’ятниця, 1 липня, 18:00

ДЕ: Bel Etage, вулиця Шота Руставелі 16А

СКІЛЬКИ – від 400 гривень

КВИТКИ

Благодійний показ фільму про радянську Україну в «Лірі»


Фільм Артема Шеремета «Вірити» заснований на реальних подіях і «демонструє правдиву суть комунізму». Сюжет розгортається в радянській Україні, на Вінниччині. Головний герой повертається після 30 років ув’язнення в Сибіру, а глядач спостерігає за його «флешбеками» у 20-ті роки.

На події можна буде задонатити кошти благодійній організації «Мистецький український рух», яку заснувала одна з акторок стрічки Марина Кошкіна.

КОЛИ: п’ятниця, 1 липня, 18:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ – вхід вільний

Подія

Вінтажний маркет у барі «Однодумці»


У барі «Однодумці» відбудеться благодійний маркет, де продаватимуть вінтажні окуляри й одяг, вініл і декор. Такі барахолки там проводять кожної першої суботи місяця. Частину зароблених коштів передадуть на потреби ЗСУ.

КОЛИ: субота, 2 липня, з 14:00 до 20:00

ДЕ: бар «Однодумці», вулиця Гончара, 4

СКІЛЬКИ – вхід вільний

КВИТКИ

Нова програма від Леся Подерв’янського в Жовтневому палаці


Сатирик і художник Лесь Подерв’янський виступить із новою програмою, до якої ввійдуть класичні п’єси та новітні оповідання. Частину прибутку спрямують на підтримку українських захисників.

КОЛИ: субота, 2 липня, 17:00

ДЕ: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

СКІЛЬКИ – від 290 гривень

КВИТКИ

Поп-ап харківських брендів і музика на даху Octo Tower


На барахолці можна буде придбати речі від харківських брендів Tokonikomu, Joss, Syzygy, а також мерч від Shaleni та театру абсурду «Горобчик». У лайн-апі – Kiptilov, Zaiets і Max Gold, який влаштує продаж вінілу. Крім того, буде бар з ігристим, коктейлями та чаєм. Але організатори просять зробити донати, щоб покрити гонорари ді-джеям.

КОЛИ: субота, 2 липня, з 17:00 до 21:30

ДЕ: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

СКІЛЬКИ – вхід вільний

Подія

Robust Strive Evening з українськими гуртами в Kino42


У документальних відеосеріях Robust Strive Chronicles українські музиканти поділяться своїм досвідом переживання війни та зіграють свою музику, зокрема ще не видану. У програмі – перегляд пілотного епізоду з гітаристом Shiva the Destructor та One Magic Megawatt, електронний виступ від «майстра аудіовізуальних вібрацій» Stonefromthesky та допрем’єрний показ епізоду про рок-гурт Red Eyed Hyena.

На додачу обіцяють «перегляд ексклюзивних міцних відосів, що доступні лише підписникам Patreon». Третину зібраних коштів передадуть у фонд Musicians Defend Ukraine, що допомагає людям із музичної індустрії на передовій.

КОЛИ: субота, 2 липня, 19:00

ДЕ: Kino42, вулиця Костянтинівська, 11Б

СКІЛЬКИ – 200 гривень

КВИТКИ

Ярмарок «Літній збір» на ВДНГ


Там можна придбати фермерську продукцію, крафтові вироби, одяг, іграшки, сувеніри й іншу хендмейд-продукцію від українських виробників. Ярмарок проходить на території експоцентру щовихідних.

КОЛИ: субота-неділя, 25–26 червня, 10:00–18:00

ДЕ: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний

Подія

День з Іреною Карпою у «Сквоті»


Українська письменниця Ірена Карпа проведе майстер-клас із терапевтичного письма й open talk, а також приготує авторське барбекю на подвір’ї «Сквоту» та принесе на барахолку речі з власної колекції. На події буде працювати благодійний фотокорнер, де світлини робитимуть за донат на ЗСУ. Відвідувачі також зможуть задонатити волонтерському руху «Зграя».

КОЛИ: неділя, 3 липня, з 13:00

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17Б

СКІЛЬКИ – вхід вільний

подія

Kyiv Trail хащами Жукового острова


Забіг із перешкодами, або трейл із Жукового острова, організовують Ukrainian Trail League. Вони пропонують чотири дистанції: від фанового забігу для новачків до пробіжки для тих, кого не злякати густими заростями, бродом і піском протягом кількох кілометрів. Для участі потрібна реєстрація на сайті.

КОЛИ: неділя, 3 липня, з 8:00 до 14:00

ДЕ: Жуків Острів