Перший сольний стендап медіаменеджерки Тамари Бабакової, нові короткометражки Івана Сауткіна в «Лірі», розпродаж вінілів для створення котячого притулку «Котомарс», ранкова йога в Ботанічному саду, благодійний Garage Sale в «Хвильовому» й інші події 23–26 червня в Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Стендап Тамари Бабакової у «Сквоті»


Медіаменеджерка та ведуча програм на радіо «Аристократи» Тамара Бабакова виступить зі своїм першим сольним стендапом – «Не страшно». Зі слів Тамари, у програмі про «совок», Чорнобиль, пандемію COVID-19 і війну. На заході можна задонатити кошти для благодійного фонду Сергія Притули.

КОЛИ: четвер, 23 червня, 18:30

ДЕ: «Сквот», вулиця Терещенківська, 17-Б

Вхід вільний

ПОДІЯ

Фестиваль «На часі» у Closer


У клубі Closer пройде масштабний благодійний фестиваль «На часі» від новоствореного формування «Стрічкоткацька фабрика». Там будуть мистецькі перформанси, маркет, виставки сучасного мистецтва, лекції про урбаністику і психологію, тату-корнер, а також лайв-виступи на трьох сценах Closer.

Мета заходу – підтримати українських митців і культурні простори, які потрапили у скрутне становище через війну. Увесь виторг направлять на їхні потреби. «На часі» проводитимуть щодругої суботи місяця.

КОЛИ: субота, 25 червня, 12:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – пожертвування на суму від 200 грн

ПОДІЯ

Презентація нових фільмів Івана Сауткіна в «Лірі»


У кінотеатрі «Ліра» відбудеться ексклюзивний показ нових короткометражних фільмів режисера Івана Сауткіна (Babylon’13), знятих під час повномасштабної війни з росією. У програмі «Кадирівська паляниця», «Ті, що поїхали», «Крик душі, вікно та Великдень», «Ноктюрн для 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади», «Поповнення у колекції сучасного мистецтва Геннадія Козуба» та чорновий монтаж стрічки «Життя легке». Після перегляду відвідувачі зможуть поспілкуватися з режисером на будь-які теми.

КОЛИ: субота, 25 червня, 15:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ – 60 грн

КВИТКИ

Розпродаж вінілів для створення котячого притулку «Котомарс»


«Бар твоїх друзів» влаштовує ярмарок вінілових платівок, щоби зібрати кошти для створення котячого притулку «Котомарс» – його планує відкрити член команди «Зоопатруля» Євген Кібець.

КОЛИ: субота, 25 червня, 12:00–19:00

ДЕ: «Бар Твоїх Друзів», вулиця Михайлівська, 13

Вхід вільний

ПОДІЯ

Lifesaver Charity Gig на Нижньоюрківській


У клубі Otel’ на Нижньоюрківській пройде благодійний концерт гітарної музики Lifesaver Charity Gig, увесь прибуток із якого віддадуть ЗСУ. Для військових вхід безоплатний. Лайнап: The Cow, True Tough, Sick Solution, Telema і State 62.

КОЛИ: субота, 25 червня, 17:00–22:00

ДЕ: Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – донат від 250 грн

ПОДІЯ

«Поранена психіка»: лекції про ПТСР і війну


Кожна пʼята людина через війну відчує на собі негативні наслідки для психічного здоровʼя, вважають у МОЗ. У галереї The Naked Room проведуть серію лекцій «Поранена психіка», присвячену психічному добробуту під час війни. У програмі лекції про посттравматичні маркери та перспективи лікування від психолога Артема Осипяна та професора Віктора Досенка.

Також бренд Syndicate в колаборації з ГО «Конопляний марш свободи» представить новий фандрейзинговий дроп. Гроші з продажу підуть на допомогу військовим із «Загону Боба Марлі».

КОЛИ: субота, 25 червня, 16:20

ДЕ: The Naked Room, вулиця Рейтарська, 21

Вхід вільний

ПОДІЯ

Василь Байдак на мистецькому фестивалі в центрі Леся Курбаса


У центрі Леся Курбаса пройде благодійний мистецький фестиваль зі стендапом від Василя Байдака, воркшопами, кутком для гончарства, поезією від Римми Зюбіної та живими концертами фольклорної музики. Також обіцяють смачну каву для всіх відвідувачів.

КОЛИ: субота, 25 червня, 11:00

ДЕ: Центр Леся Курбаса, вулиця Володимирська, 23-Б

Вхід – благодійний внесок від 50 грн

ПОДІЯ

Ярмарок «Літній збір» на ВДНГ


«Літній збір» – це ярмарок українських продуктів, який на підтримку вітчизняних виробників проходитиме на території експоцентру щовихідних. Там можна придбати фермерську продукцію, крафтові вироби, одяг, іграшки, сувеніри й іншу хендмейд-продукцію.

КОЛИ: субота-неділя, 25–26 червня, 10:00–18:00

ДЕ: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний

ПОДІЯ

Благодійний Garage Sale у «Хвильовому»


Благодійний Garage Sale від «Хвильового» повертається, щоб назбирати для української армії ще 172 000 грн. Гроші витратять на квадрокоптер із тепловізором. «З відвідувачів – сонцезахисні окуляри і готівка», – кажуть у «Хвильовому».

Організатори очікують, що найбільше на ярмарку буде продавців із рослинами, декором, друкованою продукцією, вінілами й аксесуарами. Однак на Garage Sale буде багато й одягу та взуття. Участь для бізнесів, які продають речі, безоплатна лише за умови, що 20–50% виторгу підуть на благодійність.

КОЛИ: неділя, 26 червня, 12:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

ПОДІЯ

Ранкова йога в Ботанічному саду


Фітнес-студія Integral проведе на галявині Ботсаду ранкове тренування з йоги. Про точне місце проведення заняття повідомлять після реєстрації. Із собою пропонують узяти водичку, килимок для занять і сонцезахисний крем.

КОЛИ: неділя, 26 червня, 09:00

ДЕ: Ботсад імені Гришка, вулиця Іоанна Павла II, 21

СКІЛЬКИ – 310 грн

КВИТКИ