Перегляд фільму «Носоріг» разом з Олегом Сенцовим, художня виставка в «Багряному», день народження серії вечірок SVET, тренінг із надання першої медичної допомоги у Veteran Hub, фестиваль односолодового віскі Whisky Dram, зліт вініломанів у «Довженко-Центрі» та Justine Perry в клубі на Кирилівській – 15 подій, які пройдуть у Києві 17–20 лютого.

Слухайте подкаст-версію інтерв'ю в спеціальному епіозоді «ВЧОМПРИКОЛ»

Угорські короткометражки в «Лірі»


У кінотеатрі «Ліра» покажуть вісім найкращих короткометражних фільмів, які перемогли на щорічному конкурсі BuSho 2021 в Будапешті. У програмі – кіно про Югославію 90-х, замальовка про візит премʼєр-міністра у звичайну угорську школу та правозахисні стрічки.

КОЛИ: четвер, 17 лютого, 19:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

Вхід вільний

ПОДІЯ

Виставка «Де я був і що я бачив деінде» в «Багряному»


У кафе «Багряний» відкривають виставку художника Діми Красного, яка має назву «Де я був і що я бачив деінде». Це колажі, які поєднують графіку, шовкографію та предмети, знайдені на блошиних ринках. Організатори виставки жартують, що артист у дитинстві «передивився на килим на стіні». Усі роботи з виставки можна придбати прямо на барі.

КОЛИ: четвер, 17 лютого,

ДЕ: BGRN, Андріївський узвіз, 36

Вхід вільний

ПОДІЯ

Kendal в «Арсенал XXII»


Bozzirama – нова серія вечірок у клубі «Арсенал XXII», яку куруватиме хаус і диско виконавець Pablo Bozzi. Першим хедлайнером став французький артист Kendal, якого зі сцени також підтримають Pahatam, Deeply Dstrbd і Ksenia Palfy.

КОЛИ: пʼятниця, 18 лютого, 23:00–06:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 2

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Хай буде SVET!


Серія вечірок електронної музики SVET святкує другий день народження. Глядачів вітатиме німецький артист Innellea, який уперше приїде до України в межах світового турне. Він зіграє техно-сет під акомпанемент візуального лазер-шоу. Також на свято завітають: Undermoon, Beat Inside, Key M, Jam Rumi та Cherry.

КОЛИ: субота, 19 лютого, 23:00

ДЕ: КВЦ «Парковий», Паркова дорога, 16–А

СКІЛЬКИ – 800–1400 грн

КВИТКИ

Тренінг із виживання в міських умовах (на випадок воєнних дій)


У будівлі КМДА проведуть тренінг із виживання в міських умовах на випадок воєнних дій. Заняття складатимуться з лекцій і практичних завдань із самооборони. Учасникам пояснять, як зібрати «тривожну валізку», розкажуть про план втечі з міста, облаштування дому-фортеці та приготування їжі та напоїв. Тривалість заходу – 4–6 годин. Вартість участі – благодійний внесок на будь-яку суму ГО «Українська жіноча варта».

КОЛИ: субота, 19 лютого, 10:00–16:00

ДЕ: КМДА, вулиця Хрещатик, 36

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

День народження Neformat на Нижньоюрківській


У клубі Otel’ на Нижньоюрківській святкуватимуть 18-річчя українського музичного медіа Neformat.com.ua. На великий концерт зібрали українських нішевих виконавців: Sasha Boole, The Cow, House Of Flowers і Smurno. Також відвідувачі можуть придбати спільний квиток на подію, що пройде в сусідньому Mezzanine. Там виступатимуть андерграундні виконавці, серед яких: Anatol, Chillera, Pocket Country, «Парк встреч» і Pree Tone.

КОЛИ: субота, 19 лютого, 17:00

ДЕ: Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 250–300 грн

КВИТКИ

Колаборація Artreform і Recorder.13


У клубі «Арсенал XXII» пройде вечірка-колаборація двох музичних спільнот: Artreform і Recorder.13. На ній виступить французький артист Janeret, а також українці Joss, no:name та Temo.

КОЛИ: субота, 19 лютого, 22:00–07:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 2

СКІЛЬКИ – 450 грн

КВИТКИ

Тренінг із надання першої медичної допомоги


Уміти надавати першу медичну допомогу – важливе вміння для кожної людини, тим більше на тлі загрози російського вторгнення. На тренінгу розкажуть, як зупинити кровотечу, навчать користуватися зовнішнім дефібрилятором, а також пояснять правові нюанси надання першої медичної допомоги.

КОЛИ: субота, 19 лютого, 11:00–19:00

ДЕ: Veteran Hub, вулиця Юрія Іллєнка, 42

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Kyiv Vinyl Music Fair


Kyiv Vinyl Music Fair – це щомісячний усеукраїнський зліт поціновувачів вінілової культури. На ярмарку можна придбати платівки різних років, сувеніри, музичну літературу й аксесуари, а також отримати консультацію від фахівців з аудіотехніки.

КОЛИ: субота, 19 лютого, 12:00–19:00

ДЕ: «Довженко-Центр», вулиця Васильківська, 1

Вхід вільний

ПОДІЯ

Фестиваль односолодового віскі Whisky Dram


У КВЦ «Парковий» уперше за три роки відбудеться фестиваль односолодового віскі Whisky Dram. Більш як 30 світових брендів представлять понад 300 позицій напою для дегустації, а також ексклюзивні розливи, зроблені спеціально для фестивалю. У вартість квитка входить бокал Spiegelau Single Malt і знижка 10% на будь-який віскі в pop-up магазині goodwine.

КОЛИ: субота, 19 лютого, 12:00

ДЕ: КВЦ «Парковий», Паркова дорога, 16–А

СКІЛЬКИ – 490 грн

КВИТКИ

Брейкданс-батли для дітей і дорослих


Joint&Jam – це індивідуальні та командні змагання з брейкдансу серед дітей і дорослих. Загалом у змаганнях візьмуть участь приблизно 500 учасників з України, Білорусі, Молдови й інших країн. Переможці Joint&Jam вирушать на чемпіонат у Словенію.

КОЛИ: субота, 19 лютого, 10:00

ДЕ: Мала Опера, вулиця Дегтярівська, 5

СКІЛЬКИ – 100–900 грн

КВИТКИ

Justine Perry в ∄


У клубі на Кирилівській пройде техно-вечірка із зірковим лайнапом із-за кордону: француженка Justine Perry, ірландська виконавиця Saoirse та німець Kangding Ray.

КОЛИ: субота, 19 лютого, 23:59–14:00

ДЕ: ∄, вулиця Кирилівська, 41

СКІЛЬКИ – 450 грн

КВИТКИ

Музика Ізраїлю від The Lazy Jesus


У «Хвильовому» пройде друга вечірка нового формату Expeditions, у межах якого відвідувачів знайомлять із музикою різних культур з усього світу. Цього разу – ізраїльська музика з-під руки фронтмена гурту The Lazy Jesus Єгора Гавриленка, а також куратора Expeditions – журналіста Сергія Кейна. Організатори кажуть, що ведучі заходу «пірнуть у глибини Bandcamp» і презентують добірку різножанрових треків.

КОЛИ: неділя, 20 лютого, 21:00–00:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

ПОДІЯ

Вівальді та Бах у Fairmont


У залі Atrium київського готелю Fairmont лунатимуть твори двох мастодонтів класичної музики – Баха та Вівальді. Музиканти Kyiv Mozart Orchestra двічі відіграють програму вечора – о 17:00 та о 20:00.

КОЛИ: неділя, 20 лютого, 17:00 або 20:00

ДЕ: Fairmont Hotel, вулиця Набережно-Хрещатицька, 1

СКІЛЬКИ – 1000–1300 грн

КВИТКИ

Перегляд фільму «Носоріг» разом із Сенцовим


У кінотеатрі «Жовтень» пройде спеціальний показ нового фільму Олега Сенцова – «Носоріг», на якому буде присутній режисер і творча група стрічки. Це історія про хлопця, на прізвисько Носоріг, який просувається кримінальним світом України 1990-х. Також це перша стрічка українського режисера після звільнення з російської вʼязниці, де його незаконно втримували. Фільм транслюватимуть з англійськими субтитрами.

КОЛИ: неділя, 20 лютого, 14:10

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 150 грн

КВИТКИ