Фандрейзингова вечірка «Києве, пий», презентація художнього альбому про життя та творчість Тараса Шевченка, фестиваль гітарного андерграунду Winter Mass, презентація нової книжки Катерини Бабкіної, джаз у «Хвильовому» та драм-енд-бейс у Keller Bar – ці й інші події, які пройдуть 28–30 січня в Києві.

Вечір сучасної української анімації


В UNIT.City пройде вечір сучасної української анімації, на якому показуватимуть роботи з фестивалю Linoleum 2021. Загалом конкурс поділений на пʼять блоків, кожен із яких складається з 45 фільмів.

КОЛИ: пʼятниця, 28 січня, 19:00

ДЕ: UNIT.City, корпус B8, зала UNIT.Core, вулиця Дорогожицька, 3

Вхід вільний

ПОДІЯ

Презентація художнього альбому про життя Шевченка


У Будинку-музеї Тараса Шевченка презентують художній альбом малюнків «Моя Шевченкіана» Олександра Мілованова. За словами митця, альбом складається з 24 аркушів, на яких зображені музи, кохані жінки, друзі, прихильники й епізоди життя поета.

КОЛИ: пʼятниця, 28 січня, 17:00–18:00

ДЕ: Будинок-музей Тараса Шевченка, провулок Тараса Шевченка, 8–А

Вхід вільний

ПОДІЯ

Вечірка «Києве, пий»


Міська ініціатива з прибирання міста «Києве, мий» влаштовує четверту фандрейзингову вечірку «Києве, пий». Гроші, зібрані з квитків на подію, направлять на придбання нового обладнання для очищення Києва.

КОЛИ: пʼятниця, 28 січня, 19:55

ДЕ: PR Bar, вулиця Сагайдачного, 6-А

СКІЛЬКИ – 50–500 грн

КВИТКИ

David Vunk на спільній вечірці «Арсеналу XXII» і Vognyk Bar


Культовий диско та хаус музикант 90-х David Vunk виступить на спільній вечірці «Арсеналу XXII» і бару «Вогник». У цей вечір також запалюватимуть Noizar, Borys, Pahatam, Ksenia Palfy та Miura.

КОЛИ: субота, 29 січня, 22:00

ДЕ: «Арсенал XXII», Vognyk Bar, вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

«Порнцептуальна» вечірка в клубі на Кирилівській


Pornceptual X – берлінський музичний квір-колектив, який створює sex positive вечірки для дослідження сексуальності та музики разом. У суботу «порнцептуальні» вечірки знову завітають до клубу на Кирилівській (∄). Лайнап: Curses, DJ Stingray, Dr. Rubinstein, Jamaica Suk, Omon Breaker, Projekt Gestalten, Deepneue, Rachel Noon, S.A. Tweeman, Serge Jazzmate та The Lady Machine. Організатори попереджають, що на заході заборонені сексизм, расизм, гомофобія, трансфобія та бодішейминг.

КОЛИ: субота, 29 січня, 23:59–23:59

ДЕ: ∄, вулиця Кирилівська, 41

КВИТКИ можна придбати на вході

Фестиваль гітарного андерграунду Winter Mass


Winter Mass – фестиваль українського гітарного андерграунду, який проходить уже увосьме. Подію відкриє Vykroutas, який за пів години презентує свій дебютник, а далі зіграють мастодонти Stoned Jesus, Esquizet і Shiva the Destructor.

КОЛИ: субота, 29 січня, 17:00

ДЕ: Bel etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

СКІЛЬКИ – 380–770 грн

КВИТКИ

Угорське техно в Collider


З Будапешта приїдуть угорські техно-виконавці з шоукейсом лебла Rune Recordings. У цей вечір зіграють Aeron Aether, Akos Gyorfy, Sparkless і Kelle, а також Sunchase, Sony b2b Anna Ogay.

КОЛИ: субота, 29 січня, 23:00

ДЕ: Collider, вулиця Кирилівська, 60

СКІЛЬКИ – 300–350 грн

КВИТКИ

Презентація нової книжки Катерини Бабкіної


Українська письменниця Катерина Бабкіна разом із головною редакторкою «Видавництва Старого Лева» Марʼяною Савкою презентує нову дитячу книжку – «Сніговий тепл». Авторка розкаже про написання історії, важливі теми, які вона порушує в книжці, а також відповість на запитання відвідувачів.

КОЛИ: субота, 29 січня, 13:00–14:00

ДЕ: «Сенс_», Микільський провулок, 1/25

Вхід вільний

ПОДІЯ

«Щільне звучання» в Closer


У клубі Closer пройде перша з двох вечірок «щільного техно-звучання», яка має назву Dense. У щільному лайнапі розмістилися британець Radioactive Man, канадійка D. Tiffany, а також українські артисти, серед яких Andrey Voropaev, Ponura, Karine, Tamiq, Zolaa та Vladimir Gnatenko. Паті закінчиться пообіді в неділю.

КОЛИ: субота, 29 січня, 23:59–15:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 350–550 грн

КВИТКИ

Лекція Степана Хмари про Україну та політику


У Культурно-мистецькому центрі НаУКМА можна буде послухати лекцію Степана Хмари – українського політика, політвʼязня та борця за незалежність. Він розповідатиме про значущість подій сьогодення, постаті Чорновола та Левка Лукʼяненка, а також про уроки для майбутнього.

КОЛИ: субота, 29 січня, 17:00

ДЕ: Культурно-мистецький центр НаУКМА, вулиця Іллінська, 9

Вхід вільний

ПОДІЯ

Драм-енд-бейс «Хованка» в Keller Bar


У Keller Bar пройде драм-енд-бейс вечірка «Хованка», на якій облаштують дві сцени: на одній гратимуть ліквід-фанк і брейкбіт, а на іншій – нейрофанк. Ось повний список артистів: D-Monk, I Wannabe, Right Heart, Animado, Trnglm, Alter VS, T4esk, VovKING і Eazee. Окрім основних виступів, на локації облаштують музично-інтерактивну зону, де кожен зможе в довільному форматі зіграти драм-енд-бейс сет.

КОЛИ: субота, 29 січня, 22:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Сольник джазового піаніста Павла Ігнатьєва


Український піаніст і віртуоз Павло Ігнатьєв виступить із власною програмою «Сьоме небо», а також зіграє імпровізації на світові хіти.

КОЛИ: субота, 29 січня, 19:00

ДЕ: Caribbean Club, вулиця Симона Петлюри, 4

СКІЛЬКИ – 290–790 грн

КВИТКИ

Джазова імпровізація від New Brain Trio


«Київські батьки acid-джазу» New Brain Trio зіграють у «Хвильовому» сольник із мінімалістичних джазових імпровізацій: лише барабани, бас і клавіші. «Хвильовий» також пише, що музиканти наслідують традиції імпровізацій гуртів Madeski, Martin & Wood, Kamaal Williams і Nerve.

КОЛИ: неділя, 30 січня, 19:00–22:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 300 грн

КВИТКИ