Лекція про Леонтовича та «Щедрик», черниці та священники в техно-клубі Collider, різдвяний маркет у «Всі.Свої», фолктроніка від Zapaska, благодійний рейв у Keller Bar, а також виступ Koloah у клубі на Кирилівській – зібрали для вас 15 подій у Києві на останні вихідні 2021 року.

Zapaska на Нижньоюрківській


Інді-фолк дует Zapaska, який описує свій музичний стиль як «соромʼязливий поп», виступить із концертом у клубі Mezzanine. У своїх творах вони поєднують національні інструменти різних народів, на кшталт калімби, ребаби, гармоніки або дудуки разом з електронним звучанням.

КОЛИ: пʼятниця, 24 грудня, 19:30

ДЕ: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 350 грн

КВИТКИ

Благодійне техно-паті в Keller Bar


У Keller Bar проведуть благодійне техно-паті, на якому зіграють Nastya Muravyova, Detcom, Pledov, Human Margareeta, Bru & Dolu, Cheka, Cold Altair, Inada, а також Dmitri Vinnichenko. Кошти, зібрані з квитків на вечірку, підуть на протез ноги для Артема Волинця, який мріяв стати футболістом і танцюристом.

КОЛИ: пʼятниця, 24 грудня, 23:00–09:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 250 грн, за бажанням можна задонатити будь-яку суму

КВИТКИ

Перегляд «Вавилону XX» Івана Миколайчука в «Лірі»


«Вавилон XX» – культовий український фільм, який зняв режисер Іван Миколайчук у 1979 році. Стрічка заснована на романі «Лебедина зграя» Василя Земляка й оповідає про перші роки колективізації в українському селі.

КОЛИ: пʼятниця, 24 грудня, 17:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ – 60 грн

КВИТКИ

Техно в клубі «Арсенал XXII»


«Амбасадори брейкбіту» формація «Анклав» влаштовує вечірку, на якій зіграють артисти з різних куточків світу: ізраїльська діджейка Anna Haleta, американський техно-дует Ma Sha Ru, MSJY із Німеччини, а також українці Alex Savage, Ostium та Inatist.

КОЛИ: пʼятниця, 24 грудня, 21:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Лекція про Леонтовича та «Щедрик»


На католицьке Різдво в Urban Space проведуть лекцію, присвячену авторові «Щедрика» Миколі Леонтовичу. Лекцію прочитає поетка та публіцистка Катерина Гладка.

КОЛИ: субота, 25 грудня, 13:30

ДЕ: Urban Space 500, вулиця Бориса Грінченка, 9

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Koloah у клубі на Кирилівській


У клубі на Кирилівській пройде техно-вечірка, хедлайнерами якої стануть Koloah і be_ca_di – український діджей, який наразі проживає в Берліні. У цю ніч до самого ранку також гратимуть Gael, Oleg Patselya та Udda.

КОЛИ: субота, 25 грудня, 23:30–09:00

ДЕ: ∄, вулиця Кирилівська, 41

СКІЛЬКИ – 450 грн

КВИТКИ

Священники та черниці в Collider


У клубі Collider влаштовують техно-вечірку, на яку запрошують гостей у костюмах священників і черниць. Хедлайнер події – іспанський діджей Vendex, який виступає на сцені в образі персонажа з Пекла. Крім нього, свої сети також зіграють Nastya Muravyova, Toldo, Mays, Herrmess, Cantrust і Katana. На локації заборонена будь-яка фото- або відеозйомка.

КОЛИ: субота, 25 грудня, 23:00–11:00

ДЕ: Collider, вулиця Кирилівська, 60

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Стендап Байдака, Загайкевича та компанії в Kooperativ


В амфітеатрі Kooperativ відбудеться новорічний «Підпільний стендап», на якому жартуватимуть Василь Байдак, Свят Загайкевич, Дядя Женя й Антон Стенюк.

КОЛИ: субота, 25 грудня, 19:00

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23-А

СКІЛЬКИ – 300–450 грн

КВИТКИ

Вечірка імені Sasha Zlykh на Нижньоюрківській


В Otel’ на Нижньоюрківській пройде перша вечірка формату EGO, на якій усю ніч виступатиме український музикант Sasha Zlykh. На цій та інших вечірках EGO можна буде придбати мерч із головним героєм заходу, а також поспілкуватися з ним.

КОЛИ: субота, 25 грудня

ДЕ: Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300 грн

КВИТКИ

Маркет різдвяних подарунків «Всі.Свої»


Усі вихідні на Десятинній триватиме маркет різдвяних подарунків, де можна буде придбати одяг, білизну, декор для дому та посуд, аксесуари, книжки, а також косметику та парфуми від українських виробників. Організатори обіцяють заповнити торговими точками всі пʼять поверхів будівлі.

КОЛИ: субота-понеділок, 25–27 грудня, 10:00–20:00

ДЕ: D12, вулиця Десятинна, 12

Вхід вільний

ПОДІЯ

Різдвяний Old Friends Retro Market


Різдвяний Old Friends Retro Market – це місце, де можна знайти вінтажні прикраси, сумочки, одяг, шовкові хустки, традиційні вишивані сорочки або кімоно ручної роботи, старовинний посуд та інші антикварні дрібнички.

КОЛИ: субота-понеділок, 25–27 грудня, 11:00–19:00

ДЕ: «Будинок із зіркою», вулиця Хрещатик, 25

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Бароковий карнавал у Kooperativ


У Kooperativ пройде вечірка, на якій поєднають непоєднувані бароковий карнавал та електронну музику. У цей вечір гратиме оркестр Kyiv Symphony Orchestra в парі з диригенткою Наталією Стець, а також електронники Vlad Fisun і DJ Andrew. Дрескод на подію – пишні яскраві сукні та костюми в стилі бароко.

КОЛИ: неділя, 26 грудня, 19:00

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23-А

СКІЛЬКИ – 750–1000 грн

КВИТКИ

Різдвяний хаус у «Хвильовому»


У «Хвильовому» пройде щорічна різдвяна вечірка «Народився!», за яку відповідатиме «амбасадор святого хауса» й олдових семплів Andrew Bez і Koh Ta Kyiv. У закладі розливатимуть ігристе вино, а також поставлять ялинку на сіні, яку зможуть прикрасити відвідувачі. Вхід для тих, хто принесе із собою новорічну прикрасу – 100 грн, а не 200.

КОЛИ: неділя, 26 грудня, 22:00–04:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 200 грн

ПОДІЯ

Передноворічний «Подільський Шук»


На третьому поверсі Житнього ринку проведуть передноворічний «Подільський Шук», де можна пошукати та знайти одяг, взуття, антикварні речі й аксесуари, вініли, хендмейд-вироби, а також нові речі вітчизняних виробників.

КОЛИ: неділя, 26 грудня, 12:00–18:00

ДЕ: Житній ринок (3 поверх), вулиця Верхній Вал, 16

Вхід вільний

ПОДІЯ

Медитативний ембієнт у «Хвильовому»


В останній офіційних вихідний року в «Хвильовому» влаштовують безоплатну ембієнт-вечірку, яку куруватиме музикант Slava Los. Організатори обіцяють відпочинок після свят із пивом, чаєм і медитативною музикою.

КОЛИ: понеділок, 27 грудня, 20:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

ПОДІЯ