Різдвяний Kyivness у «Шоколадному будинку», Hidden-рейв на секретній локації, перегляд кіно з творчою групою, виступ італійського техно-музиканта Raffaele Attanasio, ґлітер-вечірка в «Хвильовому» й електропаті в клубі на Кирилівській – добірка подій 17–19 грудня в Києві до дня Святого Миколая.

Фестиваль короткометражних комедій у «Жовтні»


У кінотеатрі «Жовтень» відбудеться фестиваль короткометражних комедійних фільмів, локалізованих українською: з жартами про горілку із салом і сімпл-дімпли. За півторагодинний сеанс покажуть пʼять стрічок, які зняли в Єгипті, США, Італії, Іспанії та Франції.

КОЛИ: пʼятниця-середа, 17–22 грудня, 15:25 або 21:30

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 75–105 грн

КВИТКИ

Raffaele Attanasio в клубі «Арсенал XXII»


У клубі «Арсенал XXII» виступить італійський діджей, піаніст і продюсер Raffaele Attanasio, а також українські виконавці, серед яких Voin Oruwu, Danilenko й Tarra.

КОЛИ: пʼятниця, 17 грудня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Ґлітер-паті в «Хвильовому»


У «Хвильовому» пройде вечірка Regular Disco з безоплатним ґлітер-баром для відвідувачів, а також із диско-сетами від Katia Stieber, Kadiristy, Prots і N3. У дрескод-гайді, який підготували організатори, пропонують одягнути на вечірку шубу, косуху, піжаму або джинси-кльош. Для відвідувачів «в образі» – знижка 100 гривень.

КОЛИ: пʼятниця, 17 грудня, 22:00–04:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 100 грн в образі, 200 грн – без образу

КВИТКИ

Дабл Тріпл Snow Fest


У сноупарку під Аркою дружби народів пройде третій Дабл Тріпл Snow Fest – фестиваль екстремального фристайлу лижників і сноубордистів. Локацію стилізують під оперу: облаштують театральні декорації та рояль, через який стрибатимуть конкурсанти. За розкладом, 17 грудня пройде українська кваліфікація (за право боротися в міжнародній категорії), а вже 18-го й 19-го – основна частина змагання. Після фестивалю організатори влаштовують афтепаті для всіх охочих.

КОЛИ: пʼятниця-неділя, 17–19 грудня, 10:00–23:45

ДЕ: Арка дружби народів

Вхід вільний

ПОДІЯ

«Пісня року» в Closer


У клубі Closer відбудеться вечірка «Пісня року», на якій артисти зможуть зіграти свої улюблені треки – як інструментальні композиції, так і пісні з вокалом. Кожен музикант матиме на виступ 1 год. 20 хв., а вечірку планують завершити в неділю по обіді. У лайнапі: Alex Savage, Borys, Karine, Pahatam, Roman K, SE62, Shakolin, Trippsy і Vova Klk, а також фрешмени Crem, Slava Los і Soft Force.

КОЛИ: субота, 18 грудня, 20:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300–400 грн

КВИТКИ

Квартирник у Mezzanine


У Mezzanine на Нижньоюрківській проведуть пʼятий квартирник до різдвяних свят, на якому виступатимуть українці Sheetel, Our Atlantic, «ШмальгаузенЪ» і «Практика».

КОЛИ: субота, 18 грудня, 18:30

ДЕ: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300–350 грн

КВИТКИ

Спецпоказ «Із завʼязаними очима» в кінотеатрі «Ліра»


«Із завʼязаними очима» – український фільм про бійчиню змішаних бойових мистецтв, яка не може оговтатися після втрати хлопця-військового. Через це вона йде зі спорту, а матір хлопця отримує повідомлення, що її син – живий. Спеціальний показ за участі майже всієї знімальної групи відбудеться в кінотеатрі «Ліра». На ньому будуть режисер Тарас Дронь, продюсерка Валерія Сочивець та актор Ігор Колтовський.

КОЛИ: субота, 18 грудня, 17:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ – 85 грн

КВИТКИ

Техно-паті в клубі на Кирилівській


У клуб на Кирилівський завітає берлінський техно-дует Fjaak, німецький елентронщик Victor, а також українці Ponura й Serge Jazzmate. Для всіх відвідувачів вечірки проведуть обовʼязкове безоплатне ПЛР-тестування.

КОЛИ: субота, 18 грудня, 23:59–06:00

ДЕ: клуб ∄, вулиця Кирилівська, 41

СКІЛЬКИ – 450 грн

КВИТКИ

Різдвяний Kyivness у «Шоколадному будинку»


Черговий Kyivness, який назвали «Різдвяним інтермеццо», пройде серед картинних галерей і візантійської ліпнини в «Шоколадному будинку». Там облаштують маркет вінтажних речей від світових і локальних виробників, також буде музика, їжа, напої та презентації мистецьких проєктів.

КОЛИ: субота-неділя, 18–19 грудня, 12:00–20:00

ДЕ: музей «Шоколадний будинок», вулиця Шовковична, 17/2

СКІЛЬКИ – 200 грн за один день

ПОДІЯ

Ярмарок народного мистецтва в Музеї Гончара


До Святого Миколая в Музеї Івана Гончара облаштують ярмарок народної творчості, у якому свої вироби представлять приблизно 500 українських майстрів. Зокрема, продаватимуть керамічний посуд, атрибутику із соломи, іграшки з глини, вишиті сорочки, українські книжки та навіть ткані килими.

КОЛИ: субота-неділя, 18–19 грудня, 11:00–19:00

ДЕ: Музей Івана Гончара, вулиця Лаврська, 19

СКІЛЬКИ – 30 грн для дорослих,

для дітей – безкоштовно

ПОДІЯ

Маркет подарунків «Всі.Свої»


«Всі.Свої» до різдвяних і новорічних свят організовують маркет подарунків. Усі пʼять поверхів будівлі D12 заповнять виробами від українських виробників посуду, декору для дому, прикрас, білизни, книг, іграшок, косметики, аксесуарів і їжі.

КОЛИ: субота-неділя, 18–19 грудня, 10:00–20:00

ДЕ: D12, вулиця Десятинна, 12

Вхід вільний

ПОДІЯ

Hidden-рейв


Формація Deepflat проведе рейв на секретній локації, який безперервно триватиме 17 годин. За цей час свої сети встигнуть зіграти 38 музикантів, на кожен виступ дають 30 хвилин. Окрім того, перед початком вечірки на локації «Коли Шукаєш Клуб» влаштовують виставку «екологічного арту». Точну адресу проведення рейву організатори повідомлять після придбання квитків.

КОЛИ: субота-понеділок, 18–20 грудня, 19:00

ДЕ: вулиця Кирилівська, 60

СКІЛЬКИ – 350 грн

КВИТКИ

Лекція про еротику в кіно в «Сквоті»


У «Сквоті» кінокритик Андрій Алферов прочитає лекцію про еротику в кіно. Він розкаже, як відрізнити еротику від порнографії, та пояснить, чому в кінематографі діє правило трьох «С»: сміх, смерть і секс. Тему розглядатимуть на прикладах творів Довженка, Гаспара Ное, Верговена, Озона, Ларса фон Трієра й інших.

КОЛИ: неділя, 19 грудня, 19:00

ДЕ: Squat 17b cafe, вулиця Терещенківська, 17–Б

СКІЛЬКИ – 150 грн

КВИТКИ

Сольник alyona alyona


Українська реп-виконавиця alyona alyona зіграє в клубі Atlas сольник, на якому представить треки зі свого другого повноформатного альбому – Galas. Окрім того, артистка зіграє акустичні версії своїх хітів із дебютника «Пушка».

КОЛИ: неділя, 19 грудня, 18:00

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

СКІЛЬКИ – 600 грн

КВИТКИ