Концерт гурту Nazareth, Київський тиждень критики, виставка «Мистецтво проти насильства», архітектурний модернізм Сирця, лекції про кіно в UFS, поетична м’ясорубка і марафон від Wizz Air – події вікенду 22–24 жовтня у Києві.

The Village Україна нагадує, що треба дотримуватися всіх правил епідемічнох безпеки – носити захисні маски та тримати дистанцію.

Міський голова Віталій Кличко попередив, що Київ незабаром переведуть в «червону» зону карантину. Рішення про це мають ухвалити 22 жовтня. Обмеження запровадять, імовірно, не раніше 25 жовтня.

Київський тиждень критики


На Київському тижні критики покажуть актуальні стрічки з лайнапів світових кінофестивалів, культову кінокласику, а також українські прем’єри – «Стоп-Земля» Катерини Горностай, «Носоріг» Олега Сенцова та «Королі репу» Мирослава Латика. Після показів – дискусії за участі критиків і кураторів фестивалю. Усі фільми показуватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

КОЛИ: 21–27 жовтня, 10:00–23:45

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 100–140 грн за одну подію

КВИТКИ

Виставка «Уявні тіні та тіні»


«Уявні тіні та тіні» – виставка-діалог, яку підготували живописець Олег Тістол та фотограф Ігор Бондаренко. Це мистецький експеримент, який досліджує полярні погляди на одну й ту ж ситуацію.

КОЛИ: з 19 жовтня по 11 листопада, 18:30

ДЕ: Mironova Gallery, Лаврський провулок, 7

Вхід вільний

ПОДІЯ

Техно-паті на Нижньоюрківській


У п’ятницю на Нижньоюрківській пройде аудіовізуальна вечірка серії Door 909, де зіграє чеський електронний дует Fractions, німкеня Beth Alana, а також місцеві виконавці Sasha Zlykh, Dmitry Kuznetsov, Herrmess і Robotech.

КОЛИ: п’ятниця, 22 жовтня,

ДЕ: Otel`, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300–400 грн

КВИТКИ

Вечірка у Keller Bar


У барі на Кирилівській відбудеться десята вечірка електронної музики з серії заходів Oracool. Виступатимуть українські діджеї Ewa Nomad, Vladimir Gnatenko, Adelina, Tofudj, Alex Barsuk і Ratatex.

КОЛИ: п’ятниця, 22 жовтня, 23:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 200–350 грн

КВИТКИ

Фестиваль барбекю


Фестиваль барбекю – це безліч грилів, що одночасно готують м’ясо, виступи кавер-групи та майстер-класи від українських шеф-кухарів. Також буде презентація бренду одягу, дитячі зони й майданчики для відпочинку. У вартість квитка входить вся їжа на фестивалі.

КОЛИ: субота, 23 жовтня, 13:00

ДЕ: BergHOFF, вулиця Авіаконструктора Антонова, 8–Б

СКІЛЬКИ – 500 грн

КВИТКИ

Carl Finlow у «Арсенал XXII»


Електронний музикант Carl Finlow зіграє футуристичний сет електронної музики – треки з повноформатника Apparatus та невидані пісні. Повний лайнап: Carl Finlow, Poly Chain, Alex Savage, Sparkless, Anna Ogay, а також Sony.

КОЛИ: субота, 23 жовтня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Екскурсія архітектурним модернізмом Сирця


Житлова забудова, телецентр і ресторан «Дубки» – одні з багатьох архітектурних пам’яток модернізму, які можна знайти на Сирці. Екскурсію цими місцями проведе фотограф Дмитро Соловйов, який також є автором проєкту Ukrainian Modernism.

КОЛИ: субота, 23 жовтня, 12:00

ДЕ: станція метро «Дорогожичі»

Вхід вільний, потрібно зареєструватись

ПОДІЯ

Поетична м’ясорубка


Поетична м’ясорубка – це змагання поетів, у якому потрібно продекламувати власного вірша так, щоб члени журі його оцінили. Важлива й художня цінність тексту, і якість виконання. Ця м’ясорубка буде останньою у цьому році.

КОЛИ: субота, 23 жовтня, 15:00

ДЕ: Київська молодіжна бібліотека, вулиця Льва Толстого, 49

Вхід вільний, потрібно зареєструватись

ПОДІЯ

Вечірка у клубі на Кирилівській


У «тому самому клубі на Кирилівській», який називається «∄», проведуть техно-вечірку. На ній зіграють Daria Kolosova, Elias Mazian, Lea Occhi, Lola Luc, Tama Sumo і Yant. У залі заборонена будь-яка фото- та відеозйомка. На вході всім відвідувачам зроблять тести на COVID-19.

КОЛИ: субота, 23 жовтня,

ДЕ: ∄, Кирилівська, 41

СКІЛЬКИ – 350 грн, тільки готівка

КВИТКИ

Стендап у Kooperativ


У Kooperativ відбудеться черговий підпільний стендап. Жартувати та імпровізувати будуть Свят Загайкевич, Антон Стенюк, Сергій Ліпко, Анна Кочегура й Олександр Качура.

КОЛИ: субота, 23 жовтня, 19:00

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23–А

СКІЛЬКИ – 350–400 грн

КВИТКИ

Black Loops у «Хвильовому»


Німецький електронний музикант Black Loops приїде у «Хвильовий», щоб зіграти треки, натхненні фанком, диско та британським хаусом 90-х. На розігріві запалюватимуть Shure, Anton Bosenko й Slutska.

КОЛИ: субота, 23 жовтня, 22:00–04:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 200 грн

КВИТКИ

Марафон Wizz Air


Марафон Wizz Air пропонує для бігунів різної підготовки чотири забіги – на 42, 21, 10 та 4,2 кілометра. Окрім того, організатори підготували сімейні та дитячі змагання, а також забіг із собаками.

КОЛИ: субота-неділя, 23–24 жовтня, 13:00

ДЕ: вулиця Володимирська, 15

Вхід вільний

ПОДІЯ

Виставка «Мистецтво проти насильства»


На виставці «Мистецтво проти насильства» зосередяться не тільки на художній складовій. Організатори влаштують зустрічі з психологами, юристами та волонтерами, що виступають проти насильства. Художники тим часом розповідатимуть історії, які надихнули їх на ці витвори мистецтва. Виставка має на меті привернути увагу до жінок та дітей, які потерпають від насилля під час пандемії.

КОЛИ: з 23 жовтня по 5 листопада, 12:30–18:00

ДЕ: вулиця Євгена Коновальця, 18–Д

Вхід вільний

ПОДІЯ

Лекції про кіно в UFS


Ukrainian Film School влаштовує фестиваль кіно – показуватимуть роботи українських режисерів та студентів, проводитимуть майстер-класи та обговорюватимуть це все у групах. Повний розклад – тут.

КОЛИ: неділя, 24 жовтня, 12:00–18:30

ДЕ: Peremoga, вулиця Ярославів Вал, 15

Вхід вільний, потрібно зареєструватись

ПОДІЯ

Концерт Nazareth з новим альбомом


Культовий шотландський рок-гурт Nazareth виступить у Києві. Концерт олдскульного року 80-х проведуть у межах світового турне на підтримку нового альбому групи.

КОЛИ: неділя, 24 жовтня, 19:00

ДЕ: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

СКІЛЬКИ – 390–2250 грн

КВИТКИ