Останній «Кураж» перед безтерміновими канікулами, день народження Closer, іспанське техно у «Хвильовому», бієнале цифрового мистецтва, Сергій Жадан із новим джазовим альбомом, виставка «Фантоми міста» та документалка про митця, який «передбачив» теракт 11 вересня – зібрали для вас події вихідних 14–17 жовтня в Києві.

«Солодке життя» Фелліні в «Жовтні»


У кінотеатрі «Жовтень» покажуть фільм Федеріко Фелліні «Солодке життя». Про цікаві факти зі стрічки та життя італійського режисера розкаже кінознавиця Людмила Новікова. Кінокартину показуватимуть італійською мовою з українськими субтитрами.

КОЛИ: четвер, 14 жовтня, 16:10

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 130 грн

КВИТКИ

Виставка «Фантоми міста»


На виставці «Фантоми міста» молоді художники й фотографи представлять роботи, присвячені історичним місцям Києва – садибі Барбана, «Квітам», будинку Уткіна й іншим спорудам. Роботи з виставки можна придбати. Половина коштів піде на допомогу «Квітам України». Мета проєкту – порушити проблемні питання взаємодії людини й архітектури, а також сучасного соціуму – з історичним надбанням.

КОЛИ: четвер-субота, 14–16 жовтня, 08:00–22:00

ДЕ: Peremoga, вулиця Ярославів Вал, 15

Вхід вільний

ПОДІЯ

Мистецький фестиваль на Співочому полі


На Співочому полі проведуть фестиваль українського мистецтва. Там будуть художні картини, традиційні предмети побуту та різні вироби. Також організатори влаштують музичні концерти, воркшопи, майстер-класи й конкурси, які триватимуть усі чотири дні фестивалю.

КОЛИ: четвер-неділя, 14–17 жовтня, 11:00–17:00

ДЕ: Співоче поле, вулиця Лаврська, 41

Вхід вільний

ПОДІЯ

Свінг у «Сквоті»


Гурт Toporkestra гратиме у «Сквоті» суміш музики різних національностей – джаз-мануш, свінг і клезмер.

КОЛИ: п’ятниця, 15 жовтня, 20:00

ДЕ: Squat 17b yard cafe, вулиця Терещенківська, 17–Б

Вхід вільний

ПОДІЯ

Сольник Олега Каданова


Олег Каданов – поет і музикант гуртів «Мантра Керуака» та «Лінія Маннергейма». У п’ятницю він зіграє на Нижньоюрківській сольник із новою програмою під назвою «Переписна пам’ять». На концерті будуть нові та невидані пісні автора.

КОЛИ: п’ятниця, 15 жовтня, 19:30–22:00

ДЕ: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 250–300 грн

КВИТКИ

Сергій Жадан із новим джазовим альбомом


Поет Сергій Жадан і клавішник Фіма Чупахін уперше покажуть свій другий спільний проєкт – джазовий альбом під назвою «Ви готові?».

КОЛИ: п’ятниця, 15 жовтня, 21:00

ДЕ: Pepper`s Club, вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 350–400 грн

КВИТКИ

Дні українського пальта у «Всі.Свої»


На маркеті «Всі.Свої» на Десятинній можна буде придбати класичні та оверсайз-пальта різного штибу – стримані, яскраві, шерстяні, кашемірові, з екошкіри й інші. Загалом приблизно сотня українських брендів представлять верхній одяг, а також взуття, сумки, білизну, прикраси й інші аксесуари.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 15–17 жовтня, 10:00–20:00

ДЕ: D12, вулиця Десятинна, 12

Вхід вільний

ПОДІЯ

День народження Closer


Клуб Closer святкує день народження – вісім років. На цілий вікенд у клубі влаштують фестиваль, де буде дві сцени та понад двадцять артистів. Святкування складається з двох частин: вечірка в п’ятницю, а також ніч-день-ніч, починаючи із суботи. Лайнап: The Hacker, Vladimir Ivkovic, VC–118A, Binh, Thomas Melchior та інші. Вхід на подію – 21+.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 15–17 жовтня, 23:55

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 400–800 грн

КВИТКИ

Велозмагання Kyiv Fall Edelburg Cup


У цей вікенд відбудеться велозмагання Kyiv Fall Edelburg Cup, яке триватиме три дні. У п’ятницю будуть групові кругові перегони, в суботу – перегони з роздільним стартом, а в неділю – групові перегони на 84 та 112 кілометрів, а також ґрунтові перегони на дистанції 50 кілометрів. Усіх переможців нагороджуватимуть в останній день змагань.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 15–17 жовтня, 08:00–17:00

ДЕ: Автодром «Чайка», Білогородка, Бобриця

СКІЛЬКИ – 500–1200 грн

ПОДІЯ

Бієнале цифрового мистецтва


На бієнале сучасного цифрового мистецтва представлять більш як 50 робіт художників із 15 країн світу. Серед робіт – картини, перформанси, інсталяції та проєкти з доповненою реальністю. На події гратимуть музиканти, а також проходитиме міжнародна мистецька конференція. Усі роботи виставки об’єднує одна тема – «30 років свободи». Подивитися експозицію зможуть лише повністю вакциновані відвідувачі.

КОЛИ: п’ятниця-субота, 15–30 жовтня,

ДЕ: галерея Artarea, вулиця Софіївська, 11–15

Вхід вільний, потрібно зареєструватися

КВИТКИ

Електронна вечірка у «Хвильовому»


На вечірці у «Хвильовому» зіграє La Mverte, який поєднує у своїх роботах постпанк, нью-біт і колдвейв. Також на сцені виступатимуть брати Alejandro Molinari й Aleph, які захоплюються конспірологічними теоріями, окультизмом і космічною тематикою в музиці.

КОЛИ: субота, 16 жовтня, 22:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 250–350 грн

ПОДІЯ

Вечірка в Keller Bar


На Кирилівській пройде мініфестиваль із чайною церемонією, виставками сучасного мистецтва й електронною музикою. Лайнап – Ziggy Zeitgeist, Nina Eba, Oi Fusk, Krazyraf і Paat.

КОЛИ: субота, 16 жовтня, 21:00–06:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 333 грн

КВИТКИ

Лекції про музику в Музеї Ханенків


У Музеї Ханенків розповідатимуть про музику доби Просвітництва й те, як вона змінювалася з часом. Для наочності лекторка зіграє на бароковій скрипці твори Георга Філіпа Телемана. Лекції проводитимуть скрипалька Катерина Суглобіна та музикознавиця Юлія Бентя.

КОЛИ: субота, 16 жовтня, 16:00

ДЕ: Музей Ханенків, вулиця Терещенківська, 15

СКІЛЬКИ – 100–150 грн, потрібно зареєструватися

КВИТКИ

Partiboi69 у клубі «Арсенал XXII»


Partiboi69 – артист з Австралії, який міксує у своїй творчості техно-звучання, DIY відеоряд, а також тематику трешу й сексу. У суботу він спробує все це вмістити на сцені клубу «Арсенал XXII».

КОЛИ: субота, 16 жовтня,

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 450–550 грн

КВИТКИ

День народження «Куражу»


День народження «Куражу» справлятимуть із лекціями від Маші Єфросиніної, Ярослави Гресь і Гаріка Корогодського, стендапами, атракціонами, тату-зоною та зірковою барахолкою. Також на локації облаштують зону «швидких одружень» – роль пастора виконають Позитив, Монро або Андрій Бєдняков. Музику ж організують: Smailov, Pavel Plastikk, Katro Zauber, Barbulone, Vertuha й інші. Гроші зі свята підуть на проєкт, присвячений ментальному здоров’ю, який представлять згодом. На нього планують зібрати 350–500 тисяч гривень. Це буде останній «Кураж» перед безтерміновими канікулами.

КОЛИ: субота-неділя, 16–17 жовтня, 12:00

ДЕ: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 150–200 грн на один день

КВИТКИ

Лекції про мистецтво та бізнес у Kooperativ


У Kooperativ представлять книжку Каті Тейлор «Мистецтво під ключ. Менеджмент і маркетинг культури». Також будуть дискусії з експертами креативних студій та марафон швидких побачень.

КОЛИ: субота-четвер, 16–21 жовтня,

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23–А

Вхід вільний, потрібно зареєструватися

ПОДІЯ

Kyiv Vinyl Music Fair


Щомісячна вінілова барахолка Kyiv Vinyl Music Fair пройде в «Довженко-Центрі». Там можна послухати й купити рідкісні платівки, а також поспілкуватися з меломанами й аудіофілами.

КОЛИ: неділя, 17 жовтня, 12:00–19:00

ДЕ: «Довженко–Центр», вулиця Васильківська, 1

Вхід вільний

ПОДІЯ

Документалка про Марка Ломбарді в «Довженко-Центрі»


Марк Ломбарді – художник-концептуаліст, який «передбачив» теракт 11 вересня у США. Принаймні так вважали у ФБР, через його роботи, які показували зв’язок між Джорджем Бушем-молодшим та Осамою бен Ладеном. У «Довженко-Центрі» покажуть документальний фільм Марейке Веґенер «Марк Ломбарді – мистецтво й змова». Кіно показуватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

КОЛИ: неділя, 17 жовтня, 16:00

ДЕ: «Довженко-Центр» (5 поверх), вулиця Васильківська, 1

СКІЛЬКИ – 50 грн

КВИТКИ