Сет Koloah у «Хвильовому», лекції про культуру та бізнес у Kooperativ, рейв на Кирилівській, Bejenec в «Арсенал XXII», фестиваль німецького кіно в «Жовтні», благодійний забіг No Age Run – зібрали головні події 8–10 жовтня в Києві.

Переможець Канн у кінотеатрі «Ліра»


У кінотеатрі «Ліра» покажуть франко-бельгійський фільм «Титан» – боді-горор, що виборов головний приз Каннського кінофестивалю.

КОЛИ: четвер-п’ятниця, 7–8 жовтня, 19:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ: 60 гривень

КВИТКИ

Kyiv Art & Fashion Days


У Києві пройде фестиваль сучасного мистецтва та моди, де показуватимуть роботи місцевих дизайнерів. Серед них – Gudu, ArtemKlimchuk, Lake Studio, Situationist, фотографи Davit Giorgadze, Julie Poly, Fungus, Tomas Auksas і Levchenya. Фестиваль проходитиме на декількох локаціях, а після показів – вечірки в барі «Вогник».

КОЛИ: четвер-неділя, 7–10 жовтня, 10:00–22:00

ДЕ: ЦУМ, Fairmont Grand Hotel, «Вогник»

Вхід вільний

ПОДІЯ

Нове німецьке кіно в «Жовтні»


У кінотеатрі «Жовтень» пройде щорічний фестиваль німецького кіно. До програми ввійшли сім фільмів, серед яких учасники Берлінале, Канн, а також стрічка, знята в копродукції з Україною. Щодня в «Жовтні» показуватимуть один із семи фільмів-учасників. Повний розклад – тут.

КОЛИ: четвер-середа, 7–13 жовтня, 18:30–21:00

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ: 85 гривень за один сеанс

КВИТКИ

Допрем’єрний показ фільму «Чому я живий»


У «Довженко-Центрі» відбудеться допрем’єрний показ кінокартини Віллена Новака «Чому я живий». Фільм розповідає про повоєнний Маріуполь, Голокост, колабораціонізм і Другу світову війну. Стрічку зняли за оповіданням Євгена Митька «Тепер я турок, не козак...»

КОЛИ: п’ятниця, 8 жовтня, 19:00

ДЕ: «Довженко-Центр», вулиця Васильківська, 1

Вхід вільний, потрібно зареєструватися

ПОДІЯ

Алкоподорож у барі Spicy NoSpicy


У барі представлять нові коктейлі, натхненні азійською кухнею. На вході кожен гість отримає паспорт барного паломника та рухатиметься за певним маршрутом. Дорогою потрібно зібрати вісім печаток-віз, за які можна отримати знижку на коктейлі на місяць уперед. Після цього – вечірка з електронною музикою.

КОЛИ: п’ятниця, 8 жовтня, 19:00

ДЕ: Spicy NoSpicy, вулиця Велика Васильківська, 114

Вхід вільний

ПОДІЯ

Рейв на Кирилівській


У клубі Collider на Кирилівській проведуть рейв за участі виконавців Øtta, Nastya Zimens, Toldo b2b Nagos та S.A. Tweeman. Організатори також обіцяють показати на вечірці секретний артоб’єкт.

КОЛИ: п’ятниця, 8 жовтня, 23:55

ДЕ: Collider, вулиця Кирилівська, 60

СКІЛЬКИ: 280–500 гривень

КВИТКИ

Благодійний забіг No Age Run


До участі в благодійному забігу No Age Run запрошують людей від 1 до 129 років. Мета проєкту – зібрати мільйон гривень на реконструкцію Центру для людей старшого віку в Медвині. Доступні забіги на 1, 2, 5 і 10 кілометрів, а також прогулянковий кілометр для нетворкінгу.

КОЛИ: субота, 9 жовтня, 10:00–13:00

ДЕ: кіносад «Життєлюб», Гідропарк

СКІЛЬКИ: 400–800 гривень, потрібно зареєструватися

ПОДІЯ

Koloah у «Хвильовому»


У «Хвильовому» відбудеться справжнє свято електронної музики. За один вечір свої сети зіграють Koloah, український техно-реп гурт «Тиск» і британський артист J Wax.

КОЛИ: субота, 9 жовтня, 22:00–04:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ: 250 гривень

КВИТКИ

Барахолка туристичного екіпірування


На барахолці в екопросторі «Скворечник» продаватимуть туристичне спорядження, одяг і взуття, намети й інші речі, які можуть знадобитися в поході. На барахолці не приймають альпіністське спорядження, білизну й термобілизну, майки, футболки та шорти.

КОЛИ: субота, 9 жовтня, 11:00–17:00

ДЕ: екопростір «Скворечник», Гідропарк

Вхід вільний

ПОДІЯ

Cera Khin в «Арсенал XXII»


У клубі «Арсенал XXII» виступить Cera Khin – техно-музикантка з Тунісу, яка за свою кар’єру встигла зіграти для Boiler Room і Hör. Повний лайнап: Cera Khin, Bejenec, Dyadya, Denis Polyakov і Sasha Trey.

КОЛИ: субота, 9 жовтня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ: 400 гривень

ПОДІЯ

Діджей-сет від учасника «Хамерман Знищує Віруси»


Фронтмен українського техно-панк гурту «Хамерман Знищує Віруси» Альберт Цукренко зіграє в «Сквоті» власний сет електронної музики.

КОЛИ: субота, 9 жовтня, 21:00

ДЕ: Squat 17b yard cafe, вулиця Терещенківська, 17–Б

Вхід вільний

ПОДІЯ

Фестиваль джазу та глінтвейну


У ботанічному саду відбудеться великий фестиваль джазу та глінтвейну. Там буде дві сцени, сети електронної музики, майстер-класи, а також вінілові та літературні барахолки. Для відвідувачів наготували запаси глінтвейну та сирних, м’ясних і рибних страв.

КОЛИ: субота, 9 жовтня, 14:00–22:00

ДЕ: ботанічний сад імені Гришка, вулиця Тимирязівська, 1

СКІЛЬКИ: 60 гривень за вхід у Ботсад

ПОДІЯ

Фестиваль Made in Ukraine


На Контрактовій площі пройде фестиваль української культури і автентики Made in Ukraine. Організатори обіцяють, що їжа, одяг, аксесуари та навіть м’які пуфики будуть виключно від українських виробників.

КОЛИ: субота-неділя, 9–10 жовтня, 10:00–22:00

ДЕ: Контрактова площа

Вхід вільний

ПОДІЯ

Осінній фестиваль у ресторані «Прага»


У ресторані «Прага» на ВДНГ пройде осінній фестиваль, де будуть танці, музика, фудкорти і майстер-класи. Там облаштують алею робіт українських художників та скульпторів, а також представлять продукти вітчизняних виробників.

КОЛИ: неділя, 10 жовтня, 12:00–18:00

ДЕ: ресторан «Прага», проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний

ПОДІЯ