Марш за Київ, кіно на Київському велотреку, остання вечірка сезону в «Куренях», концерт Jan Blomqvist, веганське барбекю у «Хвильовому», рейв від лейбла Nechto та кіноперформанси в «Довженко-Центрі» – події на вихідних 1–3 жовтня в Києві.

Кіно на Київському велотреку


На Київському велотреку знову показуватимуть кіно просто неба. Поки організатори не розголошують, що це за фільм. Але обіцяють, що буде тепло, навіть попри прохолодну погоду.

КОЛИ: п’ятниця, 1 жовтня, 19:30

ДЕ: Київський велотрек, вулиця Богдана Хмельницького, 58

Вхід вільний

ПОДІЯ

Кіноперформанс у «Довженко-Центрі»


На «Сцені 6» покажуть кіноперформанс про Харків 20-х років, зрежисований за сюжетом фільму Олександра Гнилицького «Нариси радянського міста». Паралельно електронна група _mediaklub відтворюватиме звуки міста завдяки електронному, мінімалістичному та поліритмічному звучанню.

КОЛИ: п’ятниця, 1 жовтня,

ДЕ: «Довженко-Центр», вулиця Васильківська, 1

СКІЛЬКИ – 100 грн

ПОДІЯ

Остання вечірка сезону в «Куренях»


На останній вечірці сезону в «Куренях» свої електронні сети зіграють Loco Dice, Vova KLK і Roustam, який уже запалював вечірку в «Куренях» цього літа. Готуйте черевики, щоб танцювати, як востаннє.

КОЛИ: п’ятниця, 1 жовтня, 18:00

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ – 400 грн за один день, 600 грн – за два

КВИТКИ

Польське кіно в «Жовтні»


У кінотеатрі «Жовтень» покажуть польську картину «25 років невинності. Справа Томка Коменди», натхненну реальними подіями. Фільм оповідає історію чоловіка, якого помилково засудили на 25 років за зґвалтування й убивство – на волю він вийшов тільки через 18 років. Показ відбувається в межах «Днів польського кіно», які пройдуть у Києві вже вшістнадцяте. До 10 жовтня на стримінгу Takflix можна переглянути інші польські фільми фестивалю – повна програма тут.

КОЛИ: п’ятниця, 1 жовтня, 19:00

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 85 грн

КВИТКИ

Shlømo в «Арсеналі XXII»


На вечірці в київському клубі «Арсенал XXII» виступить французький техно-музикант Shlømo, а також українці Omon Breaker, S.A. Tweeman і Bru.

КОЛИ: п’ятниця, 1 жовтня,

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Рейв у клубі Collider


На новій закритій сцені клубу Collider зіграють Na Nich, Stanislav Tolkachov, Kichi Kazuko та Sinica. Візуальне шоу з лазерами та спецефектами влаштують Laser Light, а також формація The Sound Eye.

КОЛИ: п’ятниця, 1 жовтня, 23:00

ДЕ: Collider, вулиця Кирилівська, 60

СКІЛЬКИ – 300–400 грн

ПОДІЯ

Електронний сет Jan Blomqvist


Берлінський електронник Jan Blomqvist зіграє сет меланхолійного електропопу та техно під акомпанемент «живих» барабанів і синтезаторів.

КОЛИ: субота, 2 жовтня, 23:59

ДЕ: Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37–41

СКІЛЬКИ – 900–3000 грн

КВИТКИ

Рейв Nechto в колаборації із Sila Sveta


Український лейбл Nechto влаштовує рейв у колаборації з інтерактивною студією Sila Sveta. На локації розташують дві танцзали, де виступатимуть: Nastia, Bejenec, Voin Oruwu, Daria Kolosova, Symonenko, Ben Khlifa, Lee Holman, Stef Mendesidis, Metarøs, Etapp Kyle, R.M.K, Splinter UA, Danilenko та Deniraw. Організатори обіцяють згодом представити секретного артиста.

КОЛИ: субота, 2 жовтня, 23:00

ДЕ: секретна локація

СКІЛЬКИ – 900 грн

КВИТКИ

Марш за Київ


Марш за Київ почне ходу від будівлі Верховної Ради, дійде до Офісу президента та закінчить біля КМДА. До руху долучиться більш як 40 міських організацій та ініціатив.

Марш висуває п’ять основних вимог до влади: припинити забудову міста, розробити новий генплан, провести реформу транспорту, створити районні ради в зменшених районах і забезпечити киянам чисте повітря та воду. На акції заборонені політичні гасла та прапори.

КОЛИ: субота, 2 жовтня, 14:00–23:00

ДЕ: Площа Конституції

Вхід вільний, реєстрація

ПОДІЯ

Ulichnaya Eda


На «Платформі» пройде остання Ulichnaya Eda сезону, де буде купа здорової та не дуже здорової їжі, лайв-виступи електронних музикантів, танцмайданчики та фотозони.

КОЛИ: субота-неділя, 2–3 жовтня, 11:00–23:00

ДЕ: Артзавод «Платформа», вулиця Біломорська, 1–А

СКІЛЬКИ – 150 грн

КВИТКИ

Мистецькі екскурсії на ВДНГ


Мистецтвознавиця Євгенія Моляр проведе на ВДНГ екскурсії, присвячені творам, що створювали на території комплексу з 1958 року. Маршрут охоплюватиме центральні павільйони з їхніми розписами, скульптурами та керамікою, а також модерністські павільйони та будівлі, які є прикладом вдалої ревіталізації. Екскурсії проводитимуть для груп по 20–25 людей.

КОЛИ: субота-неділя, 2–3 жовтня, 16:00

ДЕ: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 150 грн

КВИТКИ

Фестиваль спорту у ТРЦ Retroville


На фестивалі спорту в Retroville будуть заняття з йоги, фітнесу, армреслінгу, танцювальні виступи та хореографічні майстер-класи. Там читатимуть лекції про донорство, правильне харчування та безкоштовно визначать групи крові охочих.

КОЛИ: субота-неділя, 2–3 жовтня,

ДЕ: ТРЦ Retroville, проспект Правди, 47

Вхід вільний

ПОДІЯ

Веганське барбекю у «Хвильовому»


У «Хвильовому» влаштовують Октоберфест, але замість пива – рослинне м’ясо, веганські солодощі, а також крем-борщі та грибні супи. Музику забезпечать Koh Ta Kyiv, Cane, Pringlz і Newminiaylo.

КОЛИ: неділя, 3 жовтня, 14:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

ПОДІЯ

Вечір українського романсу


У Національній філармонії фестиваль «Країна мрій» презентує два музичні проєкти – Юрія Йосифовича з його «Новою автентикою» та Майстерню чоловічого групового співу. Вони зіграють народні пісні й українські романси в оркестрових акустичних аранжуваннях.

КОЛИ: неділя, 3 жовтня, 19:00–21:00

ДЕ: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

СКІЛЬКИ – 100–500 грн

КВИТКИ

Електропанк на Нижньоюрківській


На Нижньоюрківській у клубі Otel' виступить білоруський електропанк дует Dah, який поєднує у своїх треках гучну гітарну музику та техно-звучання. На події також зіграють свої сети Garden Krist і Chornabrova.

КОЛИ: неділя, 3 жовтня, 19:00

ДЕ: Otel', вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 150 грн

ПОДІЯ