Рейви Veselka і Laboratorium, перший сольник Kalush, ЛГБТ+ френдлі ярмарок на секретній локації, фотовиставка у «Хвильовому», барахолка в «Квітах України», день народження Андріївського узвозу, а ще вечірка в стилі 20-х на честь Грушевського – події на вихідних 10–12 вересня в Києві.

Перший сольник Kalush


Реп-тріо нової школи українського хіп-хопу Kalush зіграє в Києві свій перший сольний концерт. Олег Псюк (Псючий Син) зачитає треки з дебютника Hotin під інструментал Ігоря Діденчука і танці Килиммена.

КОЛИ: п’ятниця, 10 вересня, 20:00

ДЕ: ЮБК, Труханів острів

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Mujuice з новим альбомом


Мультижанровий гурт Mujuice грає музику на стику IDM, техно, інді-року й ейсіду. У п’ятницю фронтмен групи Роман Литвинов представить публіці свій новий альбом – Melancholium. Ця платівка закриває десятирічну трилогію, яка почалась з Downshifting та Amore E Morte.

КОЛИ: п’ятниця, 10 вересня, 19:00

ДЕ: Jard, ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 750–1200 грн

КВИТКИ

Квір-вечірка Veselka


Вечірка Veselka пройде у клубі «Арсенал XXII» за підтримки резидентки квір-рейву Парижа Possession і львівської формації Neutral. Лайнап на веселкову тусу: Parfait, Danny Dier, Louwave, Nastya Muravyova, S.A. Tweeman і Vani Vachi. Дрес-код зі шкіри, латексу та ланцюгів вітається. Вхід – 18+.

КОЛИ: п’ятниця, 10 вересня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 450–550 грн

КВИТКИ

Джем-сесії в Masterskaya


У будівлі лейбла Masterskaya відбудеться електроджем сесія під назвою Muraba. Зареєстровані музиканти зможуть поджемити разом із Koloah, Стасом Корольовим, Monoconda, Levani, Bunht та іншими артистами. Для участі потрібно заповнити онлайн-форму.

КОЛИ: п’ятниця, 10 вересня, 19:00

ДЕ: Masterskaya, вулиця Коновальця, 44–А

СКІЛЬКИ – 249–299 грн

КВИТКИ

Гіпнотичний хаус у Closer


У клубі Closer усю ніч гратиме гіпнотичний хаус, який організують українці Trippsy, DJ 69, AC130 та італійський електронний музикант Miki – учасник гуртів Sun Generation і Seekers. Вхід на подію – 21+.

КОЛИ: п’ятниця, 10 вересня,

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300–400 грн

КВИТКИ

Аудіовізуальне шоу від Max Cooper


Британець Max Cooper представить на майданчику Jard візуальне шоу на тему свого ж альбому 2019 року – Yearning for the Infinite. Цю платівку артист створив на замовлення британського центру мистецтв «Барбікан», який заснувала королева Єлизавета ще у 80-х роках.

КОЛИ: субота, 11 вересня, 19:00

ДЕ: Jard, ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 650–900 грн

КВИТКИ

Фотовиставка у «Хвильовому»


Фотовиставка «На території ритму» у «Хвильовому» триватиме лише декілька годин, аби не втратити ритм. Там показуватимуть роботи дуету фотографа Петра Чекаля і колажистки Наталії Охман.

КОЛИ: субота, 11 вересня, 16:00–20:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

ПОДІЯ

Електросет від Solomun


Боснійсько-німецький електронщик Solomun приїде в Osocor Residence, щоб зіграти сет із хаус- і техно-композицій. За рік артист видає три-чотири релізи, тож музики вистачить на всю ніч.

КОЛИ: субота, 11 вересня, 18:00

ДЕ: Osocor Residence, вулиця Виноградна, 2

СКІЛЬКИ – 2000 грн

КВИТКИ

Ярмарок «Дружній простір 2021»


«Дружній простір» – ярмарок для українських ЛГБТК+ френдлі-бізнесів, де будуть лекції, психотерапевтичні сесії та воркшопи для копірайтерів. На майстер-класах ще й навчать робити власні бомбочки для ванни та правильно надягати презерватив.

КОЛИ: субота, 11 вересня, 12:00–18:00

ДЕ: секретна локація, потрібна реєстрація

Вхід вільний

ПОДІЯ

«Стендап Біч» на ЮБК


На ЮБК відбудеться фестиваль комедії та гумору під назвою «Стендап Біч». На локації облаштували дві сцени, де виступатимуть більш як 50 коміків з України, Білорусі та Росії. Лайнап: Сергій Орлов, Богдан Лисевський, Саша Сас, Фелікс Редька й інші.

КОЛИ: субота, 11 вересня, 17:00

ДЕ: ЮБК, Труханів острів

СКІЛЬКИ – 500–1600 грн

КВИТКИ

Барахолка у «Квітах»


На барахолці у «Квітах України» можна придбати різні раритетні речі, обмінятися хатніми рослинами, виставити свої мистецькі роботи на широкий загал, а також послухати музику і поїсти на фудкорті.

КОЛИ: субота, 11 вересня, 12:00–17:00

ДЕ: «Квіти України», вулиця Січових Стрільців, 49

Вхід вільний

ПОДІЯ

Благодійний забіг DobroRun 2021


Благодійний забіг DobroRun – можливість підтримати себе у формі та фінансово допомогти онкохворим дітям України. Для участі потрібно зареєструватись на сайті, зробити благодійний внесок і прихопити із собою дитячу іграшку. Забіг доступний по всій Україні. У минулому році учасники зібрали понад мільйон гривень і допомогли 400 дітям.

КОЛИ: субота, 11 вересня, 09:00–13:00

ДЕ: уся Україна, у Києві – ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – благодійний внесок від 500 грн

ПОДІЯ

Portraits у «Куренях»


У «Куренях» у межах музичного проєкту Portraits до самого світанку гратиме техно від українських і закордонних артистів. На сцені виступатимуть Maceo Plex зі США, італієць Fedele, а також українці Joss і Smailov&Weizman.

КОЛИ: субота, 11 вересня, 18:00–06:00

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ – 1500 грн

КВИТКИ

День народження Андріївського узвозу


До свого дня народження узвіз прийме фестиваль вуличної культури, де будуть квести, танці, музика та навіть лекції з фінансової грамотності. Також на Андріївському показуватимуть кіно просто неба та влаштують імерсивну театральну виставу, де кожен охочий зможе взяти участь.

КОЛИ: субота-неділя, 11–12 вересня, 13:00–22:00

ДЕ: Андріївський узвіз

Вхід вільний

ПОДІЯ

Вечірка в стилі 20–х


Мундштуки, бутоньєрки на піджаках і сукні з бахромою – атрибути вечірки в стилі 20-х. У програмі камерного фестивалю – концерт джазу, лекції, перегляд кінофільмів, гра в шахи і декламація поезії. Дійство приурочене до 155-річчя Михайла Грушевського. Квитки продають у сквері на «Театральній» біля Національної опери – там чекають двоє у ретро-вбранні, а також у Музеї Грушевського з 10:00 до 17:00.

КОЛИ: субота-неділя, 11–12 вересня, 16:00–22:00

ДЕ: садиба музею Михайла Грушевського, вулиця Паньківська, 9

СКІЛЬКИ – 250 – на один день, 400 – на два дні

ПОДІЯ

Фестиваль грузинського вина


На вікенд ВДНГ перетвориться на маленьку Грузію. Тут наливатимуть вино, навчать готувати хачапурі й хінкалі, а ще покажуть, як танцює справжній джигіт. У програмі залишилось місце і для концертів українських і грузинських виконавців, майстер-класів і квестів. Кожному гостю – безкоштовний келих вина.

Вхід вільний для дітей до 12 років.

КОЛИ: субота-неділя, 11–12 вересня,

ДЕ: «Сад Бажань», ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 150 грн за один день

КВИТКИ

Брокант або ярмарок по-паризьки


Брокант – це місце, де можна купити вінтажні речі, аксесуари, посуд та інший антикваріат. На події будуть музика, танці та майстер-класи. На них розкажуть, як носити вінтажні речі, навчать відрізняти підроблену бирку на одязі та нададуть практичні поради зі створення інстаграм-проєкту.

КОЛИ: субота-неділя, 11–12 вересня, 12:00–20:00

ДЕ: Бelkin, проспект Перемоги, 40

СКІЛЬКИ – 150 грн за один день

КВИТКИ

Технорейв Laboratorium


Рейв Laboratorium почнеться в ніч на неділю 12 вересня, аби вшанувати пам’ять про загиблих у теракті 11 вересня в США. Вхід на локацію відкриють о 23:00. Лайнап: Symonenko, Spalah b2b Kama, Klangkuenstler, Nico Moreno, Daria Kolosova і Omon Breaker. 18+.

КОЛИ: неділя, 12 вересня, 00:00

ДЕ: секретна локація, організатори повідомлять учасникам

СКІЛЬКИ – 700 грн

КВИТКИ

Тріп-хоп від Morcheeba


Morcheeba тріп-хоп дует вокалістки Скай Едвардз і мультиінструменталіста Росса Годфрі. Вони представлять Blackest Blue – новий реліз, натхненний творчістю Енніо Морріконе.

КОЛИ: неділя. 12 вересня, 19:00

ДЕ: ЮБК, Труханів острів

СКІЛЬКИ – 999–2499 грн

КВИТКИ

Фестиваль вуличних культур


У новому урбан-парку на ВДНГ влаштовують фестиваль вуличних культур. Там можна пограти у стритбол 3 на 3 (вуличний баскетбол), мініфутбол і потанцювати брейкданс. Також на споті відбудуться змагання зі скейтбордингу та фристайл на BMX, самокаті та ролерблейдах.

КОЛИ: неділя, 12 вересня, 16:00–22:00

ДЕ: Урбан-парк на ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний

ПОДІЯ