Електросет від Virgil Abloh, фестиваль анімації Linoleum, Ukrainian Fashion Week, техновечірка у Closer, виставка про Білорусь, марш за тварин, сирний маркет і шопінг від Kyivness – ці й інші події перших осінніх вихідних 3–5 вересня.

Виставка про Білорусь на Майдані


«Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь» – вулична виставка, що присвячена річниці білоруських протестів. На 17 стендах артпроєкту розповідатимуть історію протестів у країні, боротьби із COVID-19 та еміграції білорусів в Україну. Один зі стендів залишили пустим – там можуть залишити свої побажання ті, хто втратив свій дім. Виставка доступна і в онлайн-форматі.

КОЛИ: 30 серпня – 30 вересня

ДЕ: Майдан Незалежності, поруч зі Стелою

Вхід вільний

ПОДІЯ

Linoleum Animation Festival


Linoleum – фестиваль сучасної анімації та медіамистецтва, на якому покажуть мультфільми з України, Естонії, Польщі й інших країн світу. У програмі: експериментальна анімація, українська ретроспектива, фільми від жінок про жінок, еротична анімація та категорія #killmeplease для сміливців. Основна частина подій відбудеться в «Жовтні», а лекторіум – у Kooperativ. Детальна інформація і правила відвідування – тут.

КОЛИ: 1–5 вересня, 10:00–22:00

ДЕ: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

СКІЛЬКИ – 20–100 грн

КВИТКИ

Ukrainian Fashion Week


Благодійний модний фестиваль Ukrainian Fashion Week триватиме чотири дні. Після показу на великому екрані транслюватимуть подію в записі. Також на локації відбудеться виставка українського фешн-фотографа Vova Klever.

КОЛИ: 2–5 вересня

ДЕ: «Мистецький Арсенал», вулиця Лаврська, 12

СКІЛЬКИ – 1800–2800 грн за подію

КВИТКИ

Вечірка у Closer


Хедлайнери вечірки у Closer – італійський хаус-музикант нової хвилі Bakked і київська формація Criminal Practice. Створити шоу допоможуть Hopper Field, Ghetto Sunrise і Roma Khropko. Вхід – 21+.

КОЛИ: п’ятниця, 3 вересня, 23:59

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 350 грн

КВИТКИ

Перегляд «Поліських Тенет» зі знімальною групою


У кінотеатрі «Ліра» відбудеться прем’єра документального фільму «Поліські Тенета» за участі знімальної групи. Стрічка розповідає історію селища Поліське, яке постраждало від аварії на ЧАЕС.

КОЛИ: п’ятниця, 3 вересня, 19:00

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

Вхід вільний

ПОДІЯ

Канадський дроун на ЮБК


Атмосферою на ЮБК заправлятиме канадський гурт Nadja – дует мультиінструменталіста і басистки, що грає гіпнотичний дум, метал та електронну музику. На розігріві будуть місцеві групи – Pree Tone, «Больше Леса» та харківський колектив «Пращур».

КОЛИ: п’ятниця, 3 вересня, 19:00

ДЕ: ЮБК, Труханів острів

СКІЛЬКИ – 380 грн

КВИТКИ

Kedr Livanskiy на ВДНГ


Kedr Livanskiy – проєкт співачки Яни Кедріної, яка змішує у своїй музиці синті-поп, шугейз і музичну естетику 90-х. Повний лайнап на вечірку: Kedr Livanskiy, Andrey Kiritchenko, Cybele, Konakov, Bryozone, DJ Chesnok і Lobanov.

КОЛИ: субота, 4 вересня, 21:00–06:00

ДЕ: «Сад Бажань», ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 400–500 грн

КВИТКИ

Серф-рок у «Сквоті»


Український серф-рок гурт SPTP виступить у дворику «Сквоту». Музиканти зіграють треки, натхненні космосом. Буде й візуальне шоу зі спейс-тематикою.

КОЛИ: субота, 4 вересня, 20:00

ДЕ: Squat 17b yard cafe, вулиця Терещенківська, 17-Б

СКІЛЬКИ – 150 грн

ПОДІЯ

Made in Ukraine на Контрактовій


Вересневий Made in Ukraine присвячений темі грошей, адже 2 вересня гривні виповнилося 25 років. На святі будуть лекції та майстер-класи із фінансової грамотності, виставки про гроші та квести. Також можна придбати речі українських виробників і поїсти на фудкортах.

КОЛИ: субота-неділя, 4–5 вересня, 10:00–22:00

ДЕ: Контрактова площа

Вхід вільний, реєстрація для учасників

ПОДІЯ

Ретро-маркет на Подолі


На вересневому Old Friends Retro Market продаватимуть вінтажні речі, антикварні посуд і прикраси, а також безліч інших речей. На додачу – у дворику на Андріївському гратиме класичний джаз.

КОЛИ: субота-неділя, 4–5 вересня, 11:00–19:00

ДЕ: Андріївський узвіз, 8

Вхід вільний, реєстрація для учасників

ПОДІЯ

Comic Con Ukraine 2021


На фестивалі попкультури зберуться поціновувачі коміксів, манги, аніме, настільних ігор і відеоігор. У програмі – шоу косплеїв, гікмаркет книжок і коміксів, виставка картин і музичний виступ творців саундтреку до гри «Відьмак». Замість хедлайнера Джанкарло Еспозіто приїдуть Наталія Тена з «Гри Престолів», Анна Шафер із серіалу «Відьмак» і Річард Морган – автор книжок, за якими Netflix зняв «Видозмінений вуглець».

КОЛИ: субота-неділя, 4–5 вересня, 12:00–22:00

ДЕ: Артзавод «Платформа», вулиця Біломорська, 1

СКІЛЬКИ – 450–650 грн, преміальний квиток – 2000 грн, дітям до 10 років – безкоштовно

КВИТКИ

Сирний маркет на Десятинній


На маркеті будуть представлені сири на будь-який смак: овечі, козячі, коров’ячі та буйволині. Разом із ними можна продегустувати українське вино, пиво й наливки. Спікери прочитають лекції про історію продукту, розкажуть, із чим його ліпше їсти, й покажуть, як оформити сирне плато.

КОЛИ: субота-неділя, 4–5 вересня, 10:00

ДЕ: D12, вулиця Десятинна, 12

СКІЛЬКИ – 100 грн за один день

КВИТКИ

Артвиставка на Кирилівській


У Keller Bar на Кирилівській влаштують виставку робіт українських художників, вініловий ярмарок і куток дизайнерського одягу. Музичний супровід забезпечать Trippsy, Zolaa й Kichi Kazuko, а митці підготують артперформанси. Майже всі картини з виставки можна придбати.

КОЛИ: субота-неділя, 4–5 вересня, 14:00–23:00

ДЕ: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 150–300 грн

ПОДІЯ

Шопінг від Kyivness


На даху Kooperativ можна буде придбати дизайнерський одяг, аксесуари, кавові окуляри та кераміку. Все це – під акомпанемент електронної музики.

КОЛИ: субота-неділя, 4–5 вересня, 12:00–22:00

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23-А

СКІЛЬКИ – 150 грн за день

ПОДІЯ

Всеукраїнський марш за тварин


Українці вийдуть на вулиці, щоб підтримати тварин і висловити невдоволення повільними темпами впровадження зоозахисних законів. На марші буде й веган-колона, яка стане на захист свійських тварин. Організатори нагадують, що не потрібно брати із собою тварину, якщо вона боїться натовпу. Якщо все ж вирішили піти з домашнім улюбленцем – не забудьте для нього воду та пакети для прибирання. На ідентичну недільну ходу вийдуть ще 28 міст.

КОЛИ: неділя, 5 вересня, 12:00

ДЕ: парк Шевченка

Вхід вільний

ПОДІЯ

Вечір поезії про Крим


Вірші декламуватимуть двома мовами – українською та кримськотатарською. До основної програми входять літературні читання, народні співи й танці. Потім розпочнеться година відкритого мікрофону. Охочі зможуть висловити свої почуття щодо Криму й розказати свої історії. На місці працюватиме мінівиставка кримськотатарського побуту.

КОЛИ: неділя, 5 вересня, 17:00

ДЕ: Кримський дім, вулиця Омеляновича-Павленка, 9

Вхід вільний

ПОДІЯ

Хвостатий забіг


Благодійний забіг із хвостатими – можливість зібрати кошти для будівництва майданчика з вигулу тварин для притулку в Бородянці. Дистанція – 1 кілометр.

На заході буде можливість поспілкуватися з кінологом-інструктором, ветеринарами, а також із виробниками корму й екопакетів для домашніх тварин.

КОЛИ: неділя, 5 вересня, 12:00–16:00

ДЕ: Дніпровська набережна, парк «Вербовий гай»

СКІЛЬКИ – 350 грн – забіг із твариною, 200 грн – «не біжу, але допоможу»

КВИТКИ

«Київська Сотка» 2021


Шосейні велоперегони «Київська Сотка» доступні у двох дистанціях – 100 та 50 кілометрів. Для кожного типу двоколісних є своя категорія: кросові, кастомні, маунтен-байки, а ще вінтажні велосипеди «Україна» – в оригінальній комплектації та без тюнінгу. Учасники повинні мати шолом, справні гальма та дійсний страховий поліс. Для запитань-відповідей доступний чатбот. Більш детальна інформація – тут.

КОЛИ: неділя, 5 вересня, 07:30–17:00

ДЕ: вулиця Вернадського, 16

СКІЛЬКИ – 400–1500 грн, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Сольник Virgil Abloh


Virgil Abloh – не тільки художній керівник модного дому Louis Vuitton і виконавчий директор Off-White, а ще й музикант. У неділю він зіграє власний сет електронних треків у «Куренях».

КОЛИ: неділя, 5 вересня, 18:00

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ – 800 грн

КВИТКИ