Літературний фестиваль Book Champions Weekend, сольники від ONUKA й Dakooka, перегляд фільму «Сторонній» із творчою групою, рейв KyivDots, «Авантаж» на Нижньоюрківській, артподія в «Софії Київській», фестиваль театру англійською мовою та благодійний вечір у ботсаду – 18 цікавих подій вихідних 27–29 серпня в Києві.

Ben Bohmer у «Куренях»


Німецький електронний музикант Ben Bohmer зіграє на сцені «Куренів» сет треків, які поєднують техно, прогресивний хаус і вінтажний чиказький діпхаус.

КОЛИ: п’ятниця, 27 серпня, 18:00

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ – 800 грн

КВИТКИ

Перегляд фільму «Сторонній» із творчою групою


«Сторонній» – український нуарний трилер з елементами горору й детективу, який уже встиг дебютувати на Одеському кінофестивалі. Тепер він виходить у кінопрокат. Під час спецпоказу в кінотеатрі «Ліра» планується й зустріч із творчою групою, зокрема режисером фільму – Дмитром Томашпольським.

КОЛИ: п’ятниця, 27 серпня, 19:30

ДЕ: кінотеатр «Ліра», вулиця Велика Житомирська, 40

СКІЛЬКИ – 60 грн

КВИТКИ

«Авантаж» на Нижньоюрківській


На Нижньоюрківській святкуватимуть два роки музичної формації «Авантаж». У цю ніч гратимуть Nastya Muravyova, S.A. Tweeman, Zagorui, Omon Breaker і Daria Kolosova. Музичну частину доповнять візуали від художників BLCK BOX. Вхід – 18+.

КОЛИ: п’ятниця, 27 серпня, 23:00

ДЕ: Otel’, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300 грн

ПОДІЯ

Сольник ONUKA


Український електрофолк гурт ONUKA вперше зіграє наживо треки з нової платівки KOLIR. Крім цього, Ната Жижченко заспіває вибрані композиції з інших альбомів групи.

КОЛИ: п’ятниця, 27 серпня, 19:00

ДЕ: КВЦ «Парковий», Паркова дорога, 16–А

СКІЛЬКИ – 640–3200 грн

КВИТКИ

Артпроєкт «Частота» Тараса Гайди


«Частота» – це мистецький проєкт українського художника Тараса Гайди про диджиталізацію й заміщення людського на цифрове. У цій експозиції автор спробував візуально зобразити зацифрований світ із його «білим шумом» і глітчами.

КОЛИ: 27 серпня – 5 вересня, 10:00–17:45

ДЕ: «Шоколадний будинок», вулиця Шовковична, 17/2

Вхід вільний

ПОДІЯ

Технопаті в Collider


У клубі Collider звучатиме суміш трансу й EBM від французького андерграундного музиканта Charlou. Окрім нього, на сцені виступатимуть Dolu, Luschn і Horhe.

КОЛИ: п’ятниця, 27 серпня, 23:00

ДЕ: Collider, вулиця Кирилівська, 60

СКІЛЬКИ – 200 грн

ПОДІЯ

Bouquet Kyiv Stage 2021


У національному заповіднику «Софія Київська» відбудеться мистецький фестиваль Bouquet Kyiv Stage. У п’ятницю співатиме Назгуль Шукаєва, а в суботу звучатимуть аранжування на композиції Василя Барвінського. Також на фестивалі триватиме художня виставка «Катарсис». Починаючи із суботи показуватимуть фільми «Проти сонця» Валентина Васяновича та «Прізвище в кишені» Степана Коваля, а в неділю – «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького та «Чачьо» Віталія Гавури. А ще організатори проведуть дискусії з Оксаною Забужко, Олегом Сенцовим і Стеллою Беньяміновою. Повна програма фестивалю – тут.

КОЛИ: 27 серпня – 2 вересня, 10:00–22:00

ДЕ: заповідник «Софія Київська», вулиця Володимирська, 24

СКІЛЬКИ – 125 грн за один день, 700 грн – 7 днів

ПОДІЯ

Аудіоп’єса на Колесі огляду


На Колесі огляду можна буде послухати радіовиставу із 30 сюжетів про Україну, яку створили до річниці Незалежності. У кожній кабінці атракціону лунатимуть різні варіанти вистави, вони активуються через QR-код всередині. Організатори обіцяють, що п’єса охопить якомога більше подій та місць: від галасу Верховної Ради до звуків «кравчучки» на ринку.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 27–29 серпня, 16:00–22:00

ДЕ: Колесо огляду на Контрактовій площі

Вхід вільний

ПОДІЯ

Фестиваль театру англійською мовою


Pro.Act Fest – міжнародний англомовний фестиваль театру, акторської майстерності та сценаристики. У програмі: онлайн-вистави з Бристоля та Лондона, спектаклі від світових незалежних театрів, серія майстеркласів, а також Theatre 24 – челендж із написання п’єси, яку поставлять на сцені за добу. У проєкті візьмуть участь драматурги з Канади, США, Нігерії, Великої Британії, Угорщини й України.

КОЛИ: субота-неділя, 28–29 серпня,

ДЕ: Національна кінематека України, вулиця Кіото, 27

СКІЛЬКИ – 300–500 грн

КВИТКИ

GusGus із новим альбомом


Ісландський електронний дует GusGus приїде до Києва, щоб відсвяткувати 25-річчя свого існування, а заодно й 30-річчя Незалежності України. На майданчику JARD гурт презентує свіжий альбом під назвою Mobile Home.

КОЛИ: субота, 28 серпня, 19:00

ДЕ: JARD, 19-й павільйон ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 890–1500 грн

КВИТКИ

Вечірка KyivDots


У клубі Keller на техновечірці KyivDots заявлені троє хедлайнерів – берлінець Desroi, David Löhlein зі Штутгарта та норвежець Espen Lauritzen. Свої композиції та джеми зіграють також Detcom, Kichi Kazuko, Sqeef і Cold Altair.

КОЛИ: субота, 28 серпня, 22:00

ДЕ: Keller, вулиця Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ – 400–500 грн

КВИТКИ

Dakooka на ЮБК


Українська співачка Dakooka виступить із сольним концертом на ЮБК, де зіграє мінімалістичний електропоп із нового альбому «31006».

КОЛИ: субота, 28 серпня, 20:00

ДЕ: ЮБК, Труханів острів

СКІЛЬКИ – 399 грн

КВИТКИ

Благодійний фестиваль у ботсаду


У суботу в теплиці «Фітотрон» гратиме електронна танцювальна музика, джаз і соул, а також відбудеться виставка художніх робіт і модний показ. Усі зібрані кошти із квитків на подію «Бо Сад» підуть на реставрацію теплиці. У неділю в ботсаду відбудеться інший фестиваль Magic Fairy Forest. У програмі ярмарок одягу й аксесуарів від українських дизайнерів. За діджейським пультом запалюватимуть Ars Was Taken, Angel X і Hovsep.

КОЛИ: субота-неділя, 28–29 серпня, 18:00 і 15:00

ДЕ: ботанічний сад імені Гришка, теплиця «Фітотрон», вулиця Тимирязівська, 1

СКІЛЬКИ – 160 грн, 200 грн

ПОДІЯ

Book Champions Weekend


Book Champions Weekend – фестиваль нішевих українських видавництв, артбуків і самвидаву. На даху Kooperativ буде: книжковий ярмарок, афтепаті з електронною музикою, а також лекції, воркшопи й дискусії. Спікери – Сергій Майдуков, Лук’ян Галкін, Катя Лесів, Марк Невіл і Катерина Аврамчук. На фестивалі обговорюватимуть створення та друк власного артбуку, плюси й мінуси друкованих та електронних видань, а також портфоліо відомих авторів.

КОЛИ: субота-неділя, 28–29 серпня, 11:00

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23–А

СКІЛЬКИ – 250–300 грн за один день, 500 грн – за два

КВИТКИ

Джаз у «Хвильовому»


У дворі «Хвильового» гратимуть сучасний джаз і хіп-хоп. Лайнап на подію: New Brain Trio, Timan та 1ST. Можна буде почути й молодих виконавців, які пройшли відбір на вечірку.

КОЛИ: неділя, 29 серпня, 18:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 250–300 грн

КВИТКИ

Кольоровий забіг


Кольоровий забіг – це коли ти стартуєш у білій футболці, а до фінішу прибігаєш весь у фарбі. Для цього кожному учаснику видадуть нову чисту футболку. Дистанція забігу – 5 кілометрів, а для дітей – 500 метрів. На афтепаті після події будуть музика, танці, фотосети й інтерактиви.

КОЛИ: неділя, 29 серпня, 08:00–14:00

ДЕ: Троїцька площа, вулиця Шота Руставелі

СКІЛЬКИ – 650 грн, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Вініловий ярмарок у «Довженко-Центрі»


Платівки різних років, тематичні й колекційні вініли, музична література, а також консультація від фахівців-аудіофілів – усе це й більше на щомісячному вініловому ярмарку в «Довженко-Центрі».

КОЛИ: неділя, 29 серпня, 12:00–19:00

ДЕ: «Довженко-Центр», вулиця Васильківська, 1

Вхід вільний, реєстрація – [email protected]

ПОДІЯ

Літературні читання у «Квітах»


У «Квітах України» проведуть літературну подію: кожен учасник зможе прочитати уривок із книжки чи продекламувати улюблений вірш. Вибір книжок – довільний. Після прочитання будуть дискусії та запитання-відповіді.

КОЛИ: неділя, 29 серпня, 19:00

ДЕ: «Квіти України», вулиця Січових Стрільців, 49

Вхід вільний

ПОДІЯ

Обкладинка: Курені