Серпневий Kurazh Electroleto, рейв у скейтпарку, заміський екофестиваль із сольником ONUKA, кінотеатр просто неба, міжнародне змагання для скейтерів і BMX-райдерів, Curses на Нижньоюрківській, а також багато інших виступів у добірці київських подій 13–15 серпня.

Paramida в Closer


На локації «Лісовий причал» німецька діджейка Paramida зіграє хаус-сет, натхненний ретро-музикою 80-х. Піраміда лайнапу на вечірку така: Pavel Plastikk, Serge Jazzmate, а також Olga Bekenshtein, Yova Yager і Rinakaten.

КОЛИ: п’ятниця, 13 липня, 22:00

ДЕ: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 250–350 гривень

ПОДІЯ

Curses на Нижньоюрківській


У п’ятницю 13-го в Otel' на Нижньоюрківській пануватиме атмосфера дарк-дискотеки. Мультижанровий проєкт Curses відіграє сет треків із суміші гітарного звучання пост-панку й електронних бітів. На розігріві – Katia Stieber і David Shamiev.

КОЛИ: п’ятниця, 13 серпня, 23:00

ДЕ: Otel', вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 300–400 гривень

ПОДІЯ

Рейв-вечірка від Vystavka


Vystavka організовує автентичну техно-вечірку в скейтпарку, щоб згадати витоки рейв-культури та поєднати стритарт із двома сценами електронної музики. Згадати допоможуть Krazyraf, Detcom, Toldo й інші.

КОЛИ: п’ятниця, 13 серпня, 23:00

ДЕ: скейтпарк GAVANЬ, вулиця Набережно-Рибальська

СКІЛЬКИ – 400 гривень

КВИТКИ

Кіно в Протасовому Яру


Цієї п’ятниці на галявині в Протасовому Яру показуватимуть «Суд над Чиказькою сімкою» – фільм-номінант на «Оскар-2021». Із собою мати плед або коврик, щоб не забруднитися на траві. Також усім відвідувачам за бажанням наливатимуть вино або глінтвейн.

КОЛИ: п’ятниця, 13 серпня, 21:30

ДЕ: галявина в Протасовому Яру

Вхід вільний

ПОДІЯ

Viken Arman у «Куренях»


У п’ятницю французький техно-музикант Viken Arman зіграє селекцію композицій, створених за допомогою етно-інструментів, електронних бітів і класичних аранжувань.

КОЛИ: п’ятниця, 13 серпня, 18:00

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ – 400–800 гривень

КВИТКИ

White Nights на «Платформі»


Серпневий фестиваль White Nights має африканську тематику. Там буде шість сцен електронної й акустичної музики, на яких гратимуть 110 артистів. Хедлайнери фестивалю – Go_A, DJ Hell і Magdalena. Також можна поїсти та випити на фудкортах, подивитись артінсталяції та завітати до фотозони. З одним квитком на локацію можна зайти тільки один раз. Вхід – 18+.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 13–15 серпня, 20:00

ДЕ: Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1

СКІЛЬКИ – 999–2600 гривень

КВИТКИ

Контест зі скейтбордингу та BMX


Double Triple Summer Fest – спортивний фестиваль та один з етапів Кубку світу для скейтбордистів і BMX-райдерів. У п’ятницю змагатимуться українські спортсмени, а на вихідних відбудеться міжнародна частина змагань. Для цієї події біля Арки дружби народів збудували два екшн-споти, стилізовані під аеропорт, а на локації розмістять справжній літак. Переможці контесту матимуть змогу поїхати на міжнародні змагання до Таллінну.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 13–15 серпня, 10:00

ДЕ: Арка дружби народів

Вхід вільний

ПОДІЯ

Дискотека на терасі «Всі.Свої»


У суботу на терасі D12 відбудеться літня дискотека з танцями, напоями та медитативними електросетами від NoBrain і Jezus Man.

КОЛИ: субота, 14 серпня, 18:00

ДЕ: D12, вулиця Десятинна, 12

СКІЛЬКИ – 120 гривень

КВИТКИ

Техно в «Арсенал XXII»


У клубі «Арсенал XXII» відбудеться німецько-українська рейв-вечірка за участі електронних виконавців: AnD, The Brvtalist, Echoes of October, Nastya Muravyova й інших.

КОЛИ: субота, 14 серпня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 450 гривень

КВИТКИ

Італо-диско в «Хвильовому»


У «Хвильовому» виступить італійський музикант і продюсер Franz Scala – апологет вінілового звучання, жанру acid house та естетики 80-х. Заданий тон підтримає польська музикантка Charlie: вона зіграє трьохгодинну суміш техно та вейв музики.

КОЛИ: субота, 14 серпня, 22:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 250 гривень

ПОДІЯ

Екофестиваль і виступ ONUKA


На заміському екофестивалі будуть лекції про правильне харчування, майстеркласи з малювання, дегустація вин, йога та змагання з гри в шахи й настільного тенісу. Головний меседж події – свідоме споживання й екологічність. Крім того, відвідувачі матимуть змогу поїсти на фудкорті та навчитися заварювати матча-каву. А ввечері виступить хедлайнерка події – ONUKA.

КОЛИ: субота, 14 серпня, 14:00

ДЕ: O2 Residence, 22-й кілометр Харківського шосе

СКІЛЬКИ – 100 гривень

КВИТКИ

Симфонічний концерт просто неба


Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії зіграє класику просто неба. Звучатимуть твори Ревуцького, Вілки та сюїта з фільму «Ромео та Джульєтта». Диригуватиме процесом Антоній Кедровський.

КОЛИ: субота, 14 серпня, 15:00

ДЕ: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

Вхід вільний

ПОДІЯ

Серпневий Kurazh Electroleto


Останній літній «Кураж» цього року пропонує кінотеатр просто неба, тату-корнер, імпровізації від «Інародного театру абсурду Воробушек», а також музику від Cape Cod, Miura, Electric Mouse і багатьох інших. Окрім того, можна послухати лекції від креативного продюсера телебачення та психологині, зустрітися з олімпійськими чемпіонами, а також навчитися ліпити горщики та малювати картини. Як і зазвичай, на «Куражі» буде ретро-барахолка, де можна купити автентичні вінтажні одяг та аксесуари.

КОЛИ: субота-неділя, 14–15 серпня, 12:00

ДЕ: 19-й павільйон ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ – 150–200 гривень за один день

КВИТКИ

Vivienne Mort на ЮБК


Український інді-фолк гурт Vivienne Mort зіграє акустичний сольник на березі Дніпра. Даніела Заюшкіна вибірково заспіває пісні з шести своїх альбомів під акомпанемент фортепіано.

КОЛИ: неділя, 15 серпня, 20:00

ДЕ: «ЮБК», Труханів острів

СКІЛЬКИ – 890–1190 гривень

КВИТКИ

Обкладинка: White Nights