Стендап Василя Байдака, неоджаз на даху ЦУМ, барахолка у «Сковті», румунське техно в «Куренях» і рейви на будь-який смак: річковий, заміський у мисливських угіддях, рейв-прайд та аутсайд-рейв на Нижньоюрківській – ці та інші події, що відбудуться у столиці 30 липня – 1 серпня.

Рейв-прайд під Офісом президента


На Банковій відбудеться рейв-прайд, на якому активісти вимагатимуть від влади розслідувати напади на представників ЛГБТК+ спільноти та культурних діячів електронної музичної сцени, ухвалити законопроєкт №5488, а заразом реформувати поліцію, прокуратуру та судову систему. У лайнапі на вечірку, яку може почути сам президент, – Nastia, Stef Mendesidis, Olha та Gael x Zayber.

КОЛИ: п’ятниця, 30 липня, 16:00–22:00

ДЕ: Офіс президента України, вулиця Банкова, 11

Вхід вільний

ПОДІЯ

Стендап Байдака під музику


Резидент Інародного театру абсурду «Воробушек» Василь Байдак ліпить комедію зі смішного, сумного й безглуздого, а тепер ще й під живу музику. Сетапи та панчлайни – за Василем, а за фортепіано – INGRET.

КОЛИ: п’ятниця, 30 липня, 19:30

ДЕ: Masterskaya, вулиця Євгена Коновальця, 44–А

СКІЛЬКИ – 300–500 грн

КВИТКИ

Прем’єра документалки-розслідування в парку


На галявині у Протасовому Яру відбудеться прем’єра документального фільму «Чотири кілери, три копи і наркобарон» – реальної історії про балканську мафію, копів-колабораціоністів і помсту від жертви, що отримала п’ять куль і вижила. На прем’єрі будуть автори фільму, які поділяться досвідом зйомок і дадуть відповіді на запитання відвідувачів. Із собою мати пледи або каримати, щоб зручно примоститись на траві й не забруднити одяг.

КОЛИ: п’ятниця, 30 липня, 21:30

ДЕ: галявина у Протасовому Яру

Вхід вільний

ПОДІЯ

Заміський фестиваль Chillary


Триденний фестиваль Chillary – це дві музичні сцени, майстер-класи, художні виставки та перформанси на території заміських мисливських угідь. Серед хедлайнерів – Symbolico, Atomic Simao та U-Recken. Окрім цього, на відкритій вечірці будуть заняття з йоги, чайна церемонія, басейн і пляж, а їжа на фестивалі переважно вегетаріанська. Дістатися в «Сухолуччя» можна на таксі або власним транспортом – у такому разі машину потрібно залишити за межами проведення вечірки.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 30 липня – 1 серпня, 12:00

ДЕ: Мисливське угіддя «Сухолуччя», 80 км від Києва

СКІЛЬКИ – 3000–3500 грн

КВИТКИ

Річковий рейв під Києвом


Річковий рейв – це 48 годин безперервних виступів від 54 музикантів із чотирьох сцен на території доку з ремонту барж під Києвом, а з ними атмосфера фестивалю Burning Man і лісових рейвів. На відвідувачів чекатиме кемпінг на пляжі, вогняне шоу та повітряні акробати. Вхід – 18+.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 30 липня – 1 серпня, 19:00

ДЕ: територія доку з ремонту барж і важкої водної техніки у Вишгороді

СКІЛЬКИ – 1300–1600 грн

КВИТКИ

Румунське техно в «Куренях»


RPR Soundsystem – тріо музикантів та авангард феномену «румунського техно». У суботу Rhadoo, Petre Insperescu та Raresh зіграють у «Куренях» сет треків.

КОЛИ: субота, 31 липня, 16:00

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ – 400–800 грн

КВИТКИ

Театр-вечірка в Mezzanine


Вистава-вечірка від колективу «Тріп» – це відповідь академізму та класичним форматам театру. Дійство під назвою «Різанина» відбудеться в Mezzanine на Нижньоюрківській. Організатори обіцяють, що в цій «Різанині» побувають усі – навіть глядачі.

КОЛИ: субота, 31 липня, 19:00

ДЕ: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 150–250 грн

КВИТКИ

Лола Палмер у «Хвильовому»


Лола Палмер – ні, не та Лора з «Твін Пікс» – зіграє тепле мінімалістичне даб-техно на сцені «Хвильового». На розігріві – No:Name, Andrew Bez і Soela.

КОЛИ: субота, 31 липня, 22:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ – 200 грн, квитки тільки біля входу

ПОДІЯ

Ретро-маркет на Подолі


Ретро-маркет у дворику на Подолі – це гори антикваріату та вінтажних речей: посуд, декор, аксесуари й одяг і не тільки. Разом із тим можна перекусити та послухати джаз. Для продавців потрібно заповнити онлайн-форму.

КОЛИ: субота-неділя, 31 липня – 1 серпня, 11:00–20:00

ДЕ: дворик на Андріївському узвозі, 8

Вхід вільний, але потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Outside Festival на Нижньоюрківській


Чотири музичні сцени, лекційна програма, артперформанси та більш як 24 години безперервної музики від Jana Woodstock, Poly Chain, Люсі й інших виконавців. Окрім музики, будуть лекції про мистецтво й урбанізм, а також артпрограма від AntiGonna, Анатолія Бєлова й Оксани Казьміної.

КОЛИ: субота-неділя, 31 липня – 1 серпня, 17:00

ДЕ: Otel', вулиця Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ – 400–800 грн

КВИТКИ

Барахолка у «Сквоті»


На барахолці можна буде знайти вінтажний одяг, раритетні книжки, старі платівки й інші дрібнички, а в перервах між пошуками – послухати музику, поїсти та замовити коктейлі з бару. Головний меседж заходу – боротьба зі швидкою модою та передача якісного вінтажу з рук у руки. Продавцям потрібно заповнити форму, кількість місць обмежена.

КОЛИ: неділя, 1 серпня, 12:00–20:00

ДЕ: Squat 17b cafe, вулиця Терещенківська, 17–Б

Вхід вільний

ПОДІЯ

Hyphen Dash і Hidden Element на даху ЦУМ


Український неоджаз-гурт Hyphen Dash у колаборації з композитором і саундпродюсером Hidden Element зіграють суміш джазу нової хвилі й електронної музики на даху ЦУМ.

КОЛИ: неділя, 1 серпня, 19:00

ДЕ: Дах ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

СКІЛЬКИ – 390 грн

КВИТКИ

Вечірка в «Арсенал XXII»


Техно-вечірка «Авантаж» цими вихідними переїде на сцену клубу «Арсенал XXII» із закликом «об’єднати культурних діячів країни». Об’єднувати будуть: JSK, Alis, Callush, Zagorui та OmonBreaker. Кількість відвідувачів обмежена.

КОЛИ: субота, 31 липня, 23:00

ДЕ: «Арсенал XXII», вулиця Московська, 8

СКІЛЬКИ – 300–500 грн

КВИТКИ