«ІСКРА» в радянському санаторії, рейв на станції сортування сміття, музичні сети Amelie Lens та John Talabot і ранкова йога у «Квітах України» – добірка подій у Києві 23–25 липня, що варті уваги.

Вечірка в радянському санаторії «Хвиля»


Організатори грузинського техно-клубу Bassiani влаштовують вечірку «ІСКРА» в санаторії радянських часів, де будуть модернізм пізніх 80-х, великий басейн, артінсталяції на стінах, фудкорт та чотири сцени з різножанровою музикою. Серед запрошених музикантів – Jeff Mills, Nicolas Lutz, DJ Nastia та багато інших. Також у спортзалі санаторію проведуть футбольний турнір із ґендерно збалансованими складами команд.

КОЛИ: п’ятниця-субота, 23–24 липня, 18:00

ДЕ: санаторій «Хвиля», вулиця Пухівська, 1–Д

СКІЛЬКИ – 1250 грн

КВИТКИ

Фестиваль архітектури Prostoneba


Prostoneba – захід для архітекторів, дизайнерів, інвесторів і сумлінних громадян міста. Темою цьогорічного фестивалю в комплексі A-Station стануть успішні кейси реновації у столиці та вплив пандемії на розвиток архітектури. У програмі – лекції про архітектурний модернізм та український дизайн у світовому контексті, а також майстер-класи, круглі столи та виставки на будь-який дизайнерський смак.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 23–25 липня, 12:00–18:00

ДЕ: A-Station, вулиця Московська, 2

Вхід вільний

ПОДІЯ

Йога у «Квітах України»


У модерністській будівлі «Квіти України» проведуть сеанс йоги для початківців і просунутих. Із собою обов’язково мати спортивний одяг, воду та килимок для занять.

КОЛИ: п’ятниця, 23 липня, 07:00–08:30

ДЕ: «Квіти України», вулиця Січових Стрільців, 49

Вхід вільний

ПОДІЯ

Мультимедійна виставка «Чорнобиль. Подорож»


Мультимедійну виставку «Чорнобиль. Подорож», присвячену 35-річчю Чорнобильської катастрофи, продовжили до 25 липня. На виставці можна роздивитись зону відчуження через VR-окуляри, оглянути флору й фауну чорнобильських лісів, а також дізнатись про роботи Марії Примаченко та Pink Floyd про Чорнобиль. Окрім цього, кожен відвідувач може записати на відео власні думки щодо подій на ЧАЕС.

КОЛИ: п’ятниця-неділя, 23–25 липня, 13:00–20:00

ДЕ: павільйон ВДНГ №1, проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Рейв на станції сортування сміття


Ековечірка на станції сортування No Waste Recycling Station – це коли сміття опісля менше, ніж на початку. Кожен може взяти із собою мішки з відходами та віддати їх на платне сортування, виторг із якого піде на обладнання станції. Музику ж для відвідувачів відсортують DJ Ian, Maat, Paat та Igor Zadorozhnyi. Вхід із 18 років.

КОЛИ: субота, 24 липня, 18:00

ДЕ: вулиця Саперно-Слобідська, 25

СКІЛЬКИ – 250 грн

КВИТКИ

John Talabot у «Куренях»


Каталонський музикант повертається в «Курені» з новим електронним сетом, а тому готуємось танцювати іспанські техно-фанданґо та рейв-пасадобль. На розігріві – Pavel Plastikk і Serge Jazzmate.

КОЛИ: субота, 24 липня, 16:00

ДЕ: «Курені», вулиця Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ – 400 грн

КВИТКИ

Amelie Lens на «Платформі»


Бельгійська техно-музикантка Amelie Lens зіграє концерт на артзаводі «Платформа» разом із Farrago. Також у лайн-апі українські артистки Xenia та Daria Kolosova.

КОЛИ: субота, 24 липня, 23:00

ДЕ: Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1

СКІЛЬКИ – 840–1995 грн

КВИТКИ

Кінофестиваль у Бобриці


На кінофестивалі в Бобриці покажуть цьогорічні новинки українського кіно та фільми, зняті для конкурсної програми – в переможцях картини з Чилі, Німеччини та України. Крім цього, можна відвідати майстер-класи, уроки йоги, какао-церемонію, ярмарок і поспілкуватись із режисерами, сценаристами та продюсерами.

КОЛИ: субота-неділя, 24–25 липня, 12:00

ДЕ: село Бобриця, Київська область, дворик Будинку культури на вулиці Шкільна, 6

Вхід вільний

ПОДІЯ

Урбаністичне мистецтво на даху Kooperativ


На даху Kooperativ відбудеться виставка сучасної української скульптури та паблік-арту. У програмі: лекції про екологію, джентрифікацію та мапінґ міста, а також кураторська екскурсія з обговоренням.

КОЛИ: субота-неділя, 24–25 липня, 15:00

ДЕ: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23–А

Вхід вільний, потрібна реєстрація

ПОДІЯ

Благодійний фестиваль бездомних тварин


«Сіріус Фест» – благодійний захід, де можна прихистити тваринку або прийти зі своєю. Для домашніх улюбленців доступні послуги грумера й ветеринара, а для господарів – фудкорти, майстер-класи та зона для відпочинку з дітьми. Фестиваль має на меті поширити меседж про адопцію тварин і гуманне до них ставлення.

КОЛИ: неділя, 25 липня, 12:00

ДЕ: Парк «Муромець», проспект Шухевича

Вхід вільний

ПОДІЯ

Кіно та дискусія з Надією Парфан


Документальну картину Надії Парфан «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» показуватимуть у кінотеатрі просто неба. Після перегляду – коротка презентація та дискусія з режисеркою фільму.

КОЛИ: 25 липня, неділя, 19:00

ДЕ: сквер Urban Space 500, вулиця Бориса Грінченка, 9

Вхід вільний

Обкладинка: Kooperativ