The Village Україна збирає події вихідних, які варто відвідати (28 лютого – 1 березня).

Субота

29 лютого

Вечірка Soundcheck у «Хвильовому»

Коли: 29 лютого,

Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід вільний

Facebook

У «Хвильовому» зустрічатимуть весну під музику резидентів 20ft Radio. «Знаменита трійця резидентів 20ft Radio випробує надзвичайний звук, про який всі тільки й говорять. Хтось із нас чув його тихо, хтось голосно, але, забігаючи наперед, скажемо – це гармата», – кажуть у барі.


Артхакатон «Кіт Шредінгера» у «Куренівці»

Коли: 29 лютого – 1 березня

Де: «Куренівка», вулиця Костянтинівська, 73

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

Палац культури «Куренівка» спільно з барахолкою «Кураж» 29 лютого влаштують артхакатон «Кіт Шредінгера»: запрошують до участі скульпторів, дизайнерів та архітекторів. Учасники будуть розробляти ідею артобєкта, на це вони матимуть добу. Митцям допомагатимуть ментори та запрошені експерти. Робота одного з переможців полетить на фестиваль Burning Man 2020, який відбудеться у США у вересні. Обєкт іншого переможця встановлять на локації «Куражу» на ВДНГ у Києві.


Фестиваль натурального вина SuperNatural

Коли: 29 лютого, 12:00-21:00

Де: M82, вулиця Межигірська, 82

Скільки: від 200 гривень

Facebook

Натуральні вина передбачають мінімум контролю на виноробні (відсутність сірки чи зовсім її мала кількість, часто відсутнє фільтрування, дикі дріжджі) та максимум допомоги виноградникам. Запрошують прихильників натуральних вин, а також тих, хто ще не куштував їх. «Ми вирішили зібрати разом тих, хто вже, хто ще ні, хто тільки збирається, і тих, хто навіть не думав про це. Якщо ви серед тих, хто вже, але не оцінили, ще один шанс цим винам», – розповідають організатори. За вина відповідають: Le Silpo, goodwine та Roots.

Неділя

1 березня

Показ та обговорення стрічки «Монос»

Коли: 1 березня, 19:00

Де: Urban Space 500, вулиця Бориса Грінченка, 9

Вхід вільний (потрібна реєстрація)

Facebook

До завершення 70-го Берлінале 1 березня в Urban Space 500 дивитимуться та обговорюватимуть колумбійську драму про озброєних підлітків «Монос». Режисер Алехандро Ландес за фільм отримав головну нагороду 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Стрічка розповідає про безпритульних підлітків, які створюють озброєне угрупування на віддаленій горі. Фільм показуватимуть іспанською з українськими субтитрами.


Зустріч з Уляною Супрун

Коли: 1 березня, 14:00

Де: Мистецький Арсенал, вулиця Лаврська, 12

Скільки: від 50 гривень

Facebook

Як критичне мислення та боротьба зі стереотипами допомагає сучасній людині вижити? Про це, а також про те, як нас можуть захистити знання, говоритимуть на фестивалі «NEOсвітній Арсенал», де екс-очільниця Міністерства освіти прочитає лекцію. Зустріч з Уляною Супрун відбудеться в Мистецькому Арсеналі. Фокус-тема фестивалю – «Супермозок: ліва/права півкуля».

П’ятниця

28 лютого

Концерт гурту Drezden

Коли: 28 лютого, 19:00

Де: Bel Etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: від 499 гривень

Facebook

Drezden – білорусько-український проєкт, який очолив Сергій Міхалок, соліст гуртів «Ляпис Трубецкой» та Brutto. У Bel Etage відбудеться другий концерт гурту, перший був у Львові в січні. У Києві гратимуть пісні з першого та другого альбомів.

Про концерти лютого читайте в

Матеріалі


Вечір вуличної музики у «Бальтазарі»

Коли: 28 лютого, 21:00

Де: «Бальтазар», Бессарабська площа, 2

Вхід вільний

(треба бронювати місце)

Facebook

У винному барі «Бальтазар» влаштують виступ вуличної музикантки Алли Олександрівни. «Ми зустріли Аллу Олександрівну восени 2018 року, яка грала прекрасну класичну музику на фортепіано біля станції метро «Майдан Незалежності». На жаль, тоді ми ще були на етапі будівництва, але вже серйозно вирішили, що хочемо її запросити до нас», – розповідають у закладі.


Вечірка у Crest

Коли: 28 лютого, 23:55

Де: Crest, вулиця Хрещатик, 12

Скільки: 200 гривень

Facebook

У пятницю Crest відкриває новий сезон вечірок «Хрестові ночі». До Масниці, святкування якої припадає на пятничну вечірку, художниця Євгенія Винокурова створила панно з чотирьох частин, у кожному з яких заховані «нові правила і вічні традиції». Гратимуть VERA LOGDANIDI, OMON BREAKER та BSKD.